Γιάννης Γιαννώτας Ολυμπιακός

Μεταγραφές στην SuperLeague

Με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις να κεντρίζουν το ενδιαφέρον στη χώρα, όλα τα υπόλοιπα έχουν –λογικά- περάσει σε δεύτερη μοίρα. Ωστόσο, ακόμη και σε αυτό το αβέβαιο περιβάλλον, κάποιες ομάδες έχουν ήδη κινηθεί δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς όπως είναι λογικό ο σχεδιασμός δεν μπορεί να περιμένει από τη στιγμή μάλιστα, που κάποιες εξ ’αυτών έχουν σύντομα Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Ας δούμε τις 5+3 μεταγραφές που ξεχωρίζουν μέχρι τώρα στο μεταγραφικό παζάρι εντός των συνόρων:

5. Γιάννης Γιαννιώτας (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ):  Μπορεί ο νταμπλούχος να μην έχει προχωρήσει ακόμη στις «ηχηρές» μεταγραφές του, ωστόσο εντελώς αθόρυβα έχει ενισχυθεί με πολύ καλούς παίκτες από την εγχώρια αγορά. Ένας εξ’ αυτών μπορεί να αποτελέσει την έκπληξη σε ένα ρόστερ που αναμένεται να φιλοξενήσει μεγάλα ονόματα, αν κρίνουμε από τα όσα ακούγονται για την ενίσχυση των Πειραιωτών. Ο λόγος για τον Γιάννη Γιαννιώτα, ο οποίος υπήρξε ένας από τους κορυφαίους παίκτες του περσινού πρωταθλήματος ξεχωρίζοντας σε 31 εμφανίσεις με τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης, με την οποία και αγωνίστηκε δανεικός από την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

 

ΡΑΦΙΚ ΤΖΙΜΠΟΥΡ

ΡΑΦΙΚ ΤΖΙΜΠΟΥΡ

4. Ραφίκ Τζιμπούρ (ΑΕΚ): Η Ένωση επέστρεψε στη Super League, όπως άλλωστε μας προετοίμαζαν διοίκηση και κόσμος σε κάθε ευκαιρία τα τελευταία δύο χρόνια και μαζί επέστρεψε μετά από 4,5 χρόνια στην ομάδα και ο… «τρομοκράτης», Ραφίκ Τζιμπούρ. Μετά από ένα επιτυχημένο πέρασμα στον όχι και τόσο… αγαπητό για τους φίλους της ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ο Αλγερινός «χάθηκε» στην μετριότητα σε Σίβασπορ και Νότινγχαμ, για να εμφανίσει και πάλι στοιχεία της κλάσης του πέρυσι στην Κύπρο και τον Αποέλ. Το αν θα καταφέρει να βοηθήσει την Ένωση να επιστρέψει στους τίτλους, θα το μάθουμε τον Μάιο του 2016, ωστόσο για όσους πιστούς… το 11,00 του Stoiximan.gr για κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ΑΕΚ, δείχνει δελεαστικό.

ΣΑΝΤΣΕΘ

ΣΑΝΤΣΕΘ

3. Σέρχιο Σάντσεζ (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): Το… hummer που στοιχειώνει τα όνειρα των φίλων του Παναθηναϊκού από εποχές πολυμετοχικότητας ίσως έφτασε φέτος. Ο 29χρονος Ισπανός έχει όλα τα εχέγγυα να ηγηθεί της πράσινης άμυνας και να δημιουργήσει ένα απροσπέλαστο δίδυμο με τον Στάθη Ταυλαρίδη. Οι 85 εμφανίσεις του με τη φανέλα της Μάλαγα την τελευταία τετραετία στην Primera Division δεν περνούν απαρατήρητες, ενώ οι «γνώστες» του αθλήματος μιλούν για έναν παίκτη με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση.

ΡΟΝΑΛΝΤ ΒΑΡΓΚΑΣ

ΡΟΝΑΛΝΤ ΒΑΡΓΚΑΣ

 

 

2. Ρόναλντ Βάργκας (ΑΕΚ): Η πιο ηχηρή μεταγραφή της «Ένωσης» στην μεγάλη επιστροφή στη Super League μετά από απουσία δύο ετών, ακούει στο όνομα Ρόναλντ Βάργκας. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός από τη Βενεζουέλα, φρόντισε να δώσει τα διαπιστευτήριά του στους φίλους της ΑΕΚ, πριν καν φορέσει τη φανέλα της ομάδας, μέσω του Κόπα Αμέρικα. Εκεί πραγματοποίησε τρεις εξαιρετικές εμφανίσεις δικαιολογώντας το καλό όνομα που έφτιαξε στο Βέλγιο (Μπρίζ/Άντερλεχτ), πριν μεταπηδήσει στην Μπαλικέσιρσπορ και τελικά καταλήξει φέτος στην ΑΕΚ του Δέλλα.

 

ΜΙΚΑΕΛ ΕΣΙΕΝ

ΜΙΚΑΕΛ ΕΣΙΕΝ

1. Mίκαελ Εσιέν (ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ): Aναμφίβολα, ο Γκανέζος σταρ είναι η κορυφαία μέχρι στιγμής προσθήκη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με θητεία σε Λυών, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν, το αγαπημένο παιδί του Ζοζέ Μουρίνιο συμφώνησε με τον Παναθηναϊκό και ο Γιάννης Αναστασίου περιμένει από τον «βίσονα» να ανεβάσει επίπεδο την μεσαία γραμμή των Πρασίνων, στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου και την πρόκριση στου ομίλους του Champion League. O Stoiximan.gr προσφέρει το ενδεχόμενο κατάκτησης του τίτλου από την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου σε απόδοση 4,25.

Για τον Γκανέζο δεν χρειάζεται κανείς να πει πολλά. Πρόκειται για μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες που έχουν περάσει ποτέ από τα Ελληνικά γήπεδα, έχοντας κατακτήσει 13 τίτλους μεταξύ των οποίων και 1 τρόπαιο Champions League με την Τσέλσι αλλά και 2 τίτλoυς Premier League με την ίδια ομάδα.


Εκτός
top-5 αλλά αξίζουν την προσοχή μας:

Εκτός των πέντε που ξεχωρίσαμε από το μέχρι τώρα μεταγραφικό παζάρι, υπάρχουν και μερικοί ακόμη που πιθανότατα θα μας απασχολήσουν με τις εμφανίσεις τους τη σεζόν που ξεκινάει τον Αύγουστο.

Νίκος Κοροβέσης – Χάρης Χαρίσης (ΠΑΟΚ): Το δίδυμο του ΠΑΣ Γιάννινα  ήρθε στην Τούμπα «πακέτο» μετά από μία εξαιρετική χρονιά και οι δύο νεαροί Έλληνες παίκτες εμφανίζονται διατεθειμένοι να αρπάξουν την ευκαιρία, αποδεικνύοντας ότι μπορούν να ξεχωρίσουν στο υψηλότερο επίπεδο.

Φερνάντο Ουσέρο (ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ): Ο Ισπανός πρώην αρχηγός του Αστέρα Τρίπολης, με τις 100 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα, άντεξε μόλις ένα εξάμηνο μακριά από την χώρα μας (δανεικός στην Αλκορκόν). Ο Ατρόμητος κινήθηκε γρήγορα και κατάφερε να τον αποκτήσει ενισχύοντας κατά πολύ την μεσαία γραμμή του με έναν έμπειρο παίκτη που κάνει πολλές δουλειές στον αγωνιστικό χώρο και έχει ηγετικά χαρακτηριστικά. Εξαιρετική επιλογή