Το ματς της ζωής μας

Στο άρθρο 29 του κανονισμού του Euro της UEFA προβλέπεται ρητά ότι σε περίπτωση διακοπής για λόγους ανωτέρας βίας ο αγώνας θα πρέπει να ολοκληρωθεί το απόγευμα της επόμενης ημέρας. Αυτή ήταν και η επιλογή που έδωσαν οι ιθύνοντες της UEFA στους παίκτες της Δανίας, επιδεικνύοντας μηδενική ενσυναίσθηση και κυνισμό μέχρις εσχάτων.

Είναι στιγμές που ο χρόνος σταματά και ακόμη και το πιο θορυβώδες πλήθος βουβαίνεται καθώς συνειδητοποιούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την ανεκτίμητη αξία μιας ακόμη μέρας στο φως. Ο χρόνος σταματά και οι δείκτες του ρολογιού μένουν εκεί, θαρρείς καρφωμένοι στο ίδιο σημείο: 19:43 με τον παραλυτικό φόβο ότι δεν θα ξεκολλήσουν ποτέ.

Όμως αυτή τη φορά το θαύμα γίνεται και μιάμιση ώρα μετά, οι συμπαίκτες του στα αποδυτήρια να ακούνε συγκλονισμένοι τη φωνή του Κρίστιαν Έρικσεν στο τηλέφωνο να τους ευχαριστεί και να τους ζητάει να ξαναβγούν στον αγωνιστικό χώρο για χάρη του. Οι διάλογοι είναι συγκλονιστικοί και τα καλά νέα διαδίδονται στο δευτερόλεπτο. Δεύτε λάβετε Φως!

Η συγκινησιακή φόρτιση του προπονητή των Δανών, Κάσπερ Χιούλμαντ, στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του αγώνα κόντρα στη Φινλανδία, ήταν μεγάλη: « Ήταν μια σκληρή και δύσκολη νύχτα, αλλά και μια εμφατική υπενθύμιση για το ότι το πιο σημαντικό πράγμα στις μικρές ζωές μας είναι οι δεσμοί και η αξία των ανθρώπινων σχέσεων.

Δεν έχω λόγια για τους παίκτες μου, δεν θα μπορούσαν να ήμουν πιο υπερήφανος για αυτούς τους ανθρώπους που νοιάζονται πραγματικά ο ένας για τον άλλο και φρόντισαν σε μία τόσο δύσκολη στιγμή, να προστατέψουν έναν από τους πιο αγαπημένους μας φίλους.»

Πάντα να έχετε δίπλα σας συντρόφους, συμπαίκτες, συνοδοιπόρους, συναδέλφους που να στήνουν γύρω σας προστατευτικό κλοιό, όπως έκαναν οι Δανοί διεθνείς για τον Κρίστιαν Έρικσεν. Και όταν οι σκέψεις γίνονται σκορποχώρι και το μυαλό δεν νογά, να είναι εκεί να σας παίρνουν αγκαλιά ή να σας λένε δυο λέξεις στο τηλέφωνο, να συνεχίσουμε όλοι μαζί, όσο και όπου μας βγάλει…

Maestro