Ο Νίκος Μαχλάς στην πρεμιέρα του Football Idols by Stoiximan!

Το θρυλικό το «κοπέλι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του (video)

Το Football Idols by Stoiximan κάνει πρεμιέρα με πρωταγωνιστή τον Νίκο Μαχλά. Ένα παιδί που από τις γειτονιές του Ηρακλείου έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης. Από τις αλάνες, φόρεσε τη φανέλα του αγαπημένου του ΟΦΗ, έστειλε την Ελλάδα στο Μουντιάλ, έκανε το συρτάκι διάσημο στην Ολλανδία, έγινε πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη.

Φεβρουάριος 1991. Ο ΟΦΗ αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο και ο τότε προπονητής του, Ευγένιος Γκέραρντ, αποφασίζει να ρίξει στον αγώνα ένα κυριολεκτικά αμούστακο παιδί. Δεν ήταν ούτε 18 χρονών. Πήγαινε σχολείο. Τον Νίκο Μαχλά.

Προϊόν των ακαδημιών του ΟΦΗ, ο Μαχλάς είδε το παιδικό του όνειρο να γίνεται πραγματικότητα. Να παίξει στην ομάδα της πόλης του, στην ομάδα που αγαπάει. Σε καμία περίπτωση δεν φανταζόταν ότι θα έφτανε στο σημείο να παραμιλάει όλη η Ευρώπη με τις επιδόσεις του, αλλά και ο ίδιος θα γινόταν παγκόσμιος πρεσβευτής για το συρτάκι. Σαν άλλος Ζορμπάς!

Μια καριέρα σαν παραμύθι, καθώς μετά τον ΟΦΗ, ακολούθησε η Vitesse, με τη φανέλα της οποία έγινε ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που κατέκτησε το «Χρυσό Παπούτσι», ως πρώτος σκόρερ όλων των πρωταθλημάτων.

Νωρίτερα, βέβαια, είχε προλάβει να γίνει το ίνδαλμα όλης της Ελλάδας, καθώς με την δική του κεφαλιά στο παιχνίδι με τη Ρωσία, η Εθνική ομάδα πήρε την ιστορική πρόκριση για την πρώτη της εμφάνιση σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Νίκος Μαχλάς, ξετυλίγει το «κουβάρι των αναμνήσεων» για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ της Super League «Football Idols by Stoiximan» και μας μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, τον Ευγένιο Γκέραρντ και τον ρόλο που έπαιξε στη ζωή του, την μεταγραφή του στη Vitesse, αλλά και την καριέρα του στον Ajax.

Ξεχωριστό κομμάτι σε αυτές τις αναμνήσεις, καταλαμβάνει και η φιλία του με τον Zlatan Ibrahimovic, για τον οποίο μας αποκαλύπτει ανέκδοτες ιστορίες.

Κυρίες και κύριοι, το «κοπέλι» του ελληνικού ποδοσφαίρου, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του!