Λίβερπουλ–Μάντσεστερ Γ.: Ντέρμπι Champions League

Λίβερπουλ εναντίον Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Το μεγαλύτερο ντέρμπι στη Γηραία Αλβιόνα, ανάμεσα στις δύο ομάδες με τους περισσότερους τίτλους στην Πρέμιερ Λιγκ: 18 για τους «Κόκκινους», 20 για  τους «Κόκκινους Διάβολους».

Περασμένα μεγαλεία πάντως, ειδικά για τη Λίβερπουλ, που έχουν περάσει 25 χρόνια από τον τελευταίο τίτλο που κατέκτησε, με τη Γιουνάιτεντ να είναι σαφώς πιο χορτασμένη την τελευταία 20ετία. Η σημερινή αναμέτρηση έχει όμως μεγάλη σημασία και για άλλο λόγο, μιας και η Μάντσεστερ (4η) και η Λίβερπουλ (5η) θα αναμετρηθούν με στόχο τη νίκη, που θα τους φέρει πιο κοντά στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η κόντρα των δύο πόλεων, άρχισε με τη δημιουργία του Καναλιού στο Μάντσεστερ, που έπαιρνε πλοία και εμπόριο, και άρα δουλειές από το λιμάνι του Λίβερπουλ και πέρασε και στο ποδόσφαιρο, αφού οι δύο ομάδες έγιναν, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, οι δύο πιο πετυχημένες στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Η Λίβερπουλ έχει βρει ρυθμό εδώ και τρεις μήνες, τρέχοντας αήττητο σερί 13 αγωνιστικών (10-3-0) και εκεί που έδειχνε ότι η χρονιά πήγαινε χαμένη, επανήλθε δριμύτερη και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η σημερινή αναμέτρηση κρίνει πολλά για το ποια ομάδα θα πλησιάσει τον μεγάλο στόχο της τετράδας, αν και διακυβεύονται πολλά περισσότερα για τη Γιουνάιτεντ, όπως έχει δηλώσει άλλωστε και ο φαν Χάαλ, πριν την αναμέτρηση του κυπέλλου με την Άρσεναλ. Χαρακτηριστικά είχε πει ότι το κύπελλο θα ήταν «φανταστικό», αλλά το να μην βγει η Μάν. Γιου. στο Τσάμπιονς Λιγκ θα έχει πολλαπλάσιο αρνητικό αντίκτυπο. Και τελικά αποκλείστηκε, οπότε… κοντός ψαλμός αλληλούια. Η ομάδα του πάντως λειτουργεί με αναλαμπές φέτος και παρότι είναι ψηλά στη βαθμολογία, κινείται στη μετριότητα.

2.22-3.47-3.76 με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ στον Stoiximan.gr

Πιο κυνική η ομάδα του Ρότζερς, ο οποίος από τότε που υιοθέτησε ένα ιδιότυπο 3-5-2  αλά… Μπαρτσελόνα, χωρίς καθαρόαιμο επιθετικό (όταν δεν παίζει ο Στάριτζ), έχει μάθει να ελέγχει το ρυθμό του παιχνιδιού και ακόμα περισσότερο να κρατάει το σκορ, χωρίς να κάνει περιττά πράγματα.

Το παιχνίδι είναι από αυτά που αξίζει να παρακολουθήσει ο κάθε ποδοσφαιρόφιλος. Οι δύο ομάδες έχουν δώσει πολλά απολαυστικά παιχνίδια τόσο στο Άνφιλντ όσο και στο Ολντ Τράφορντ με πολλά γκολ και σκληρές μονομαχίες. Στα τελευταία 18 μεταξύ τους στο πρωτάθλημα έχει εμφανιστεί μόλις μία ισοπαλία, ενώ η περσινή νίκη της Λίβερπουλ με 1-0 ήταν η δεύτερη φορά σε οπκτώ παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ, που δεν σκόραρε η Μάν. Γιου. στο Άνφιλντ.

Όσον αφορά στα φετινά παιχνίδια των δύο ομάδων, εντός έδρας η Λίβερπουλ έχει ισοπαλίες σε 15 εντός έδρας ματς, ενώ αντίστοιχα η φιλοξενούμενη Γιουνάιτεντ εκτός έδρας σε 14 ματς έχει 11 ισοπαλίες.

Οι «Κόκκινοι» πετυχαίνουν τα περισσότερα γκολ το τελευταίο ημίωρο των παιχνιδιών τους έχοντας 9 γκολ στο τέταρτο 61-75 και 10 γκολ στο τέταρτο 76-90 από τα συνολικά 43 γκολ που έχουν πετύχει συνολικά μέχρι τώρα. Από την άλλη πλευρά οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πετυχαίνουν τα περισσότερα γκολ στο τελευταίο ημίωρο του πρώτου ημίχρονο έχοντας πετύχει 12 γκολ στο τέταρτο 16-30 και 9 γκολ στο τέταρτο 31-45.