jose mourinho

Οι εκπλήξεις-σοκ του FA Cup (vids)

Το Σαββατοκύριακο, οι ομάδες της Premier League δεν είχαν υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα, αλλά στο πρόγραμμα ήταν τα παιχνίδια του FA Cup. Όσα έγιναν, είναι βέβαιο να πούμε ότι, δεν τα περίμενε κανείς.

Το FA Cup είναι γνωστό ως ο θεσμός, που αρκετά συχνά γίνονται μεγάλες εκπλήξεις, αλλά τα τελευταία χρόνια, με τις μεγάλες ομάδες να γίνονται ακόμα πιο δυνατές, τα πράγματα είχαν ηρεμήσει λίγο. Και στη συνέχεια ήρθε ο τέταρτος γύρους του φετινού FA Cup.

Από τα παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν το σαββατοκύριακο, δέκα (10) ομάδες της Premier League αποκλείστηκαν από τη διοργάνωση. Και όχι όποιες κι όποιες ομάδες. Αποκλείστηκαν ομάδες, όπως οι Chelsea και Manchester City. Και όχι όπου κι όπου. Αποκλείστηκαν στην έδρα τους. Μετά από τα ενενήντα λεπτά του αγώνα, χωρίς οι ομάδες μικρότερων κατηγοριών να οδηγήσουν το ζευγάρι σε επαναληπτικό.

Την Παρασκευή, ξεκίνησαν οι εκπλήξεις, με τη Manchester United να μένει στο 0-0 με την Cambridge εκτός έδρας, ομάδα της League Two, τρεις, κατηγορίες δηλαδή κάτω από την Premier League. Έτσι η Cambridge United, που είναι 13η στο πρωτάθλημα, θα πάει στο Old Trafford για τον επαναληπτικό στις 4 Φεβρουαρίου.

Κι αν αυτό το αποτέλεσμα έκανε εντύπωση, τίποτα δε μας προϊδέαζε για το τι θα ακολουθούσε το Σάββατο. Προσέξτε λίγο τα ακόλουθα αποτελέσματα:

Chelsea – Bradford 2-4
 
 
Manchester City – Middlesbrough 0-2
 

Η Bradford είναι ομάδα της League One, δύο κατηγορίες κάτω από την Premier League. Και αν αυτό είναι από μόνο του έκπληξη βλέποντας το αποτέλεσμα, είναι ενδιαφέρον να δει κανείς πώς διαμορφώθηκε αυτό. Η ομάδα του Jose Mourinho προηγήθηκε με 2-0 στο 38’, σκορ που θα αρκούσε να κερδίσει τις καλύτερες ομάδες σε όλη τη χώρα, αλλά η Bradford πέτυχε το απίστευτο. Σκόραρε τέσσερεις φορές και πήρε την πρόκριση στον πέμπτο γύρο.

Στο Etihad Stadium, τα πράγματα ήταν διαφορετικά, υπό την έννοια ότι η Boro είναι δεύτερη στο Championship και υπό την έννοια ότι η Man City δε σκόραρε καν. 0-2 για την ομάδα του Aitor Karanka και πρόκριση στον πέμπτο γύρο.

Αυτοί ήταν οι πιο ηχηροί αποκλεισμοί, για τις δύο πρώτες ομάδες της Premier League, από αντιπάλους χαμηλότερων κατηγοριών και μάλιστα στην έδρα των… θηρίων. Από εκεί και πέρα, η Swansea έχασε εκτός έδρας από τη Blackburn με 3-1 και επίσης αποχαιρέτησε.

Σε παιχνίδια μεταξύ ομάδων της Premier League είχαμε επίσης αποτελέσματα-έκπληξη. Southampton-Crystal Palace 2-3 και Tottenham-Leicester 1-2.

Στο St. Mary’s, «Άγιοι» και «Αετοί» πέτυχαν τα πέντε γκολ του αγώνα στα πρώτα 39 λεπτά. Η Southampton προηγήθηκε δύο φορές, αλλά η Palace μία και καλή και το κράτησε μέχρι τέλους.

Και μιας και είπαμε για τέλος, η Tottenham προηγούταν της Leicester από το 19’, αλλά στο 83’ και το 90’ οι «Αλεπούδες» κατάφεραννα γυρίσουν το παιχνίδι και να πάρουν λίγο του μυαλό τους από την προσπάθεια παραμονής στην Premier League, που τους βρίσκει στην τελευταία θέση.

Επαναληπτικούς αγώνες θα δώσουν και οι Liverpool και Sunderland, μετά από ισάριθμες λευκές ισοπαλίες εντός έδρας με Bolton και Fulham αντίστοιχα.

Αυτό το φετινό FA Cup, θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Ακόμα κι αν στο τέλος δύο μεγάλες ομάδες της Premier League φτάσουν στον τελικό, αυτό που έγινε στον τέταρτο γύρο θα μείνει αξέχαστο.