Ο Μπόνο βρήκε αυτό που έψαχνε

6 Ιουλίου. Η Σεβίλλη αντιμετωπίζει την Έιμπαρ σε ένα αρκετά σφιχτό ματς, στο οποίο έχει την κατοχή. Οι Βάσκοι κάνουν περισσότερες τελικές, αλλά ένα γκολ του Οκάμπος στο 2ο ημίχρονο δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Σε μια φάση προς το τέλος, ο Τσέχος τερματοφύλακας της Σεβίλλης Βάτσλικ κάνει ηρωική έξοδο που έχει μεν ως αποτέλεσμα να εμποδίσει τον Κίκε Γκαρθία να σκοράρει (στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι), αλλά ταυτόχρονα οι δυο παίκτες συγκρούονται και ο Βάτσλικ τραυματίζεται και αποχωρεί με φορείο. Οι αλλαγές έχουν γίνει, ο Οκάμπος κάθεται κάτω από τα γκολπόστ, γίνεται ένας χαμός στις τελευταίες φάσεις, αλλά τελικά η Σεβίλλη παίρνει την πολύτιμη νίκη.

Ο Λοπετέγι μένει με τον δεύτερο τερματοφύλακα, τον Γιασίν Μπουνού ή αλλιώς Μπόνο (δίνοντάς μας την ευκαιρία για τον αποτυχημένο τίτλο στο κείμενο). Ο Μπόνο είχε έρθει δανεικός το καλοκαίρι από τη Τζιρόνα που υποβιβάστηκε, μια κίνηση που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, καθώς η θέση του βασικού ήταν καπαρωμένη από τον Τσέχο. Ο Λοπετέγι του έδωσε λεπτά συμμετοχής στο κύπελλο, αλλά κυρίως στην Ευρώπη που πήρε φανέλα βασικού στα περισσότερα παιχνίδια. Τα νέα του τραυματισμού του Βάτσλικ έφεραν τον Μπόνο θέλοντας και μη βασικό στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν για την ομάδα της Ανδαλουσίας. Η Σεβίλλη έκανε τρεις νίκες και μια ισοπαλία στα τέσσερα τελευταία ματς της με τον Μπόνο, δέχτηκε μόλις ένα γκολ (στην εκτός έδρας νίκη επί της Αθλέτικ) και πήρε με άνεση την 4η θέση στην Ισπανία και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Γιασίν Μπούνου δεν είναι άγνωστος στο ισπανικό κοινό. Γεννημένος στον Καναδά, έφυγε μικρός και έπαιξε μπάλα στην Καζαμπλάνκα μέχρι που τον ανακάλυψε η Ατλέτικο Μαδρίτης και τον έφερε στις Ακαδημίες της. Παρότι έμεινε καιρό στη Μαδρίτη, δεν έπαιξε ποτέ σε επίσημο αγώνα με τη φανέλα της Ατλέτικο και πήγε δανεικός στη Σαραγόσα παίζοντας εκεί για δύο χρόνια μέχρι να μετακομίσει στην Τζιρόνα. Μαζί της ανέβηκε στην Πριμέρα, μαζί της σώθηκε και μαζί της υποβιβάστηκε πέρσι, κάνοντας σε γενικές γραμμές καλές εμφανίσεις μέχρι που πήγε φέτος στη Σεβίλλη ως ρεζέρβα.

Η φετινή ιστορία του Μπόνο είναι βγαλμένη από κάποιο κόμικ, όπου ο ήρωας σχεδόν πιάνει πάτο και στη συνέχεια κάνει εντυπωσιακή επιστροφή και κερδίζει τον κόσμο. Ο Μαροκινός, αλλά γεννημένος στο Μόντρεαλ, Μπόνο ήταν όπως είπαμε βασικός στα ματς της Σεβίλλης στην Ευρώπη και μπορεί η ειδικός του θεσμού να πέρασε διά περιπάτου από τη φάση των ομίλων, στη συνέχεια όμως παραλίγο να πάθει ζημιά. Κληρώθηκε με την Κλουζ, βρέθηκε να χάνει στο πρώτο ματς στη Ρουμανία με 1-0 και ισοφάρισε τελικά προς το τέλος.

Το λάθος του Μπόνο που παραλίγο να στοιχίσει τη φετινή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ

27 Φεβρουαρίου 2020. Η Σεβίλλη υποδέχεται την Κλουζ στη ρεβάνς του 1-1. Μπαίνει δυνατά, κάνει φάσεις, αλλά δεν ανοίγει το σκορ. Σιγά σιγά ρίχνει ρυθμό κι ο Μπόνο κάνει μια-δυο καλές αποκρούσεις. Το παιχνίδι στο 2ο ημίχρονο έχει λιγότερες φάσεις, η Σεβίλλη κρατά το 0-0 μέχρι το 87′ που ο Αλεξάντερ Πάουν της Κλουζ δοκιμάζει ένα σουτ από μακρινή απόσταση που μοιάζει εύκολη αποστολή για τον Μπόνο. Ο Μαροκινός όμως κάνει κακό υπολογισμό, η μπάλα τού φεύγει και καταλήγει στα δίχτυα της Σεβίλλης. Το Ραμόν Σάντσεθ Πινχουάν βλέπει την γκάφα και παγώνει καθώς ξέρει ότι ο χρόνος είναι ελάχιστος και το κάζο ενός αποκλεισμού από μια άσημη ρουμανική ομάδα θα είναι τεράστιο. Για καλή τύχη των Σεβιγιάνων, η τεχνολογία είναι μαζί τους. Ο VAR ελέγχει τη φάση και βλέπει ότι στην αρχή της φάσης υπάρχει χέρι από άλλον παίκτη της Κλουζ (λίγο τηλεοπτικό, η μπάλα πάει με ταχύτητα με μικρή ταχύτητα και δεν φαίνεται κάποια πρόθεση, αλλά είμαστε στο 2020). Το γκολ ακυρώνεται. Το 0-0 παραμένει κι η Σεβίλλη παίρνει μια αγχώδη πρόκριση. Μετά τον αγώνα, ο Μπόνο δηλώνει με ειλικρίνεια ότι είχε δει το χέρι από την αρχή και αυτό τον αποσυντόνισε, με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμος για το σουτ.

Τραβάει κουπί φέτος ο Μπόνο
(Συγγνώμη, δεν συγκρατήθηκα)

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, η Σεβίλλη επέστρεψε και στις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Το σερί της ισπανικής ομάδας συνεχίστηκε κι ο Μπόνο έκανε το καλύτερο ρεκόρ ανέπαφης εστίας για τη Σεβίλλη μετά από αυτό του Πάλοπ πριν 12 χρόνια. Η άμυνα είναι ομαδική δουλειά πάντα, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ο Μπόνο χρειάστηκε να ιδρώσει για να βγάλει το ψωμί του. Στο παιχνίδι με τη Γουλβς, οι Ισπανοί βρέθηκαν σε δύσκολη θέση όταν καταλογίστηκε πέναλτι εις βάρος τους. Ο Ραούλ Χιμένες με το μοναδικό σερί εύστοχων χτυπημάτων πήρε την μπάλα. Ο Μπόνο όμως είχε ένα μυστικό. Γνώριζε από την Ατλέτικο τον Μεξικάνο και πώς χτυπάει, ενώ είχε αποκρούσει και πέναλτί του σε ένα φιλικό παλιότερα και ζήτησε από τον Οκάμπος που χτυπάει με ίδιο στιλ τα πέναλτι να τον προπονήσει. Η προπόνηση χρειάστηκε τελικά στο ματς, ο Μπόνο έπιασε το πέναλτι, κράτησε το μηδέν και ο Οκάμπος έδωσε την πρόκριση. Στο ματς απέναντι στη Γιουνάιτεντ, ο Μπόνο έκανε μια σειρά σπουδαίων αποκρούσεων και ήταν αυτός που κράτησε την πρόκριση για τη Σεβίλλη και την έστειλε για μια ακόμα φορά σε έναν τελικό Γιουρόπα Λιγκ.

Όπως είναι φυσικό μετά τα κατορθώματα του Μπόνο, η Σεβίλλη προσπαθεί να τον αγοράσει από τη Τζιρόνα. Η ρήτρα αγοράς είχε μπει στα 4 εκατομμύρια, η Σεβίλλη προσπαθεί να τη ρίξει περίπου στα 3 και με τους Καταλανούς να έχουν φτάσει στα πλέι-οφ ανόδου για την Πριμέρα, κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί στο τέλος και πού μπορεί να βρίσκεται του χρόνου. Ο ίδιος δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να παραμείνει στην Ανδαλουσία. Παρά το όνομά του πάντως, σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξή του στα αγαπημένα του ακούσματα είναι οι Pink Floyd κι ο Ντίλαν και ένα από τα αγαπημένα του τραγούδια είναι το “Knockin’ on Heaven’s Door” του δεύτερου. Με τις πιθανότητες να αγωνιστεί βασικός σε έναν τελικό Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στην Ίντερ και να κατακτήσει ένα σπουδαίο τρόπαιο, η επιλογή του τραγουδιού δεν φαίνεται τυχαία. Η φετινή του σεζόν ήταν ένα περίεργο ταξίδι με ανατροπές, απογοητεύσεις και χαρές και πλέον χτυπά την πόρτα για μια τεράστια επιτυχία.