Ζινεντίν Ζιντάν προπονητής Ρεάλ

Ζιντάν, μπαίνεις!

Μετά την ήττα και μάλιστα με «καθαρό» σκορ (0-2) στη Γερμανία, η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει σε λίγες ώρες όλη τη χρονιά της απέναντι στη Βόλφσμπουργκ. Ο Ζινεντίν Ζιντάν θα παίξει κάτι περισσότερο. Την ευκαιρία του να εξελιχθεί από υπηρεσιακός σε… κανονικός προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης. Για την ακρίβεια να μην «καεί» τόσο γρήγορα στις συνειδήσεις κυρίως του αφεντικού και λιγότερο των φιλάθλων της «βασίλισσας», που ότι κι αν συμβεί, θα έχουν πάντα μια ξεχωριστή θέση για τον Γάλλο στην καρδιά τους. Ακόμη κι αν η Ρεάλ μείνει εκτός Champions League από τους Γερμανούς. Σε κάθε περίπτωση ο πρώην σούπερ σταρ είναι ένα κεφάλαιο για τους Μαδριλένους που δεν θα εξαντληθεί σε ένα ματς. Ίσως ούτε καν σε μία ευκαιρία.

Ο Ζιντάν καλείται απόψε να γυρίσει ένα σκορ δύσκολο και μάλιστα απέναντι σε μία ομάδα που από την αρχή της σεζόν δουλεύει σαν γερμανική μηχανή. Το αντίθετο δηλαδή από τη Ρεάλ, η οποία έχει να επιδείξει μόνο κάποια ξεσπάσματα. Το γεγονός ότι επί ημερών του «Ζιζού» οι Μαδριλένοι αύξησαν κατακόρυφα όχι μόνο τα διαστήματα καλής μπάλας σε κάθε ματς αλλά και τα… ματς, αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας στον κόσμο τους. Αρκεί φυσικά ο Ζιντάν να βρει τον τρόπο και την τύχη ώστε να γυρίσει την εις βάρος του κατάσταση. Την πιο δύσκολη απ΄όσες έχει αντιμετωπίσει το διάστημα που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου της Ρεάλ.

Το καλό για τους Ισπανούς είναι ότι σαν παίκτης ο Ζιντάν είχε φάει με το κουτάλι τέτοιες αναμετρήσεις, στις οποίες ως επί το πλείστον, έβγαινε νικητής. Το κακό πως δεν μπορεί να… μπει στο παιχνίδι και να το γυρίσει. Όσο κι αν μια φωνή μέσα στο μυαλό του θα του λέει διαρκώς «Ζιντάν μπαίνεις»…

SOKIN