Τρία ντέρμπι-“φωτιά” σε Αγγλία και Ισπανία

Πολλά τα μεγάλα παιχνίδια αυτό το σαββατοκύριακο σε όλη την Ευρώπη, με κάποια τοπικά ντέρμπι, όμως, να ξεχωρίζουν περισσότερο από τα υπόλοιπα. Τα παιδιά από το footballbettingo.com αναλύουν τα σημαντικά ντέρμπι σε Αγγλία και Ισπανία.

Τότεναμ – Άρσεναλ (3,10-3,40-2,30 στον Stoiximan.gr)

Η πρόσφατη φόρμα των δύο ομάδων, η απόσταση μεταξύ τους στο πίνακα της Πρέμιερ Λιγκ και οι βαθμολογικές επιδιώξεις και των δύο για την πολύτιμη τρίτη θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι στοιχεία που αναβάζουν ακόμη πιο ψηλά το ενδιαφέρον για το φετινό ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου.

Η Τότεναμ υπολείπεται μόλις δύο βαθμών από την πέμπτη στη βαθμολογία Άρσεναλ ενώ η τρίτη θέση απέχει μόλις τρεις (Μάντσεστερ Γ.). Η Άρσεναλ ισοβαθμεί με τη Σαουθάμπτον και το γκρουπ των τεσσάρων (ή των πέντε αν συμπεριλάβουμε και τη Λίβερπουλ) δημιουργει μια εξαιρετικά συναρπαστική και αμφίρροπη μάχη για το ποιος θα καταφέρει τον υπέρτατο στόχο της μοναδικής διαθέσιμης θέσης για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (αφού δεν πιστεύουμε πως καποιος από τους πέντε θα αρκεστεί στην “παρηγοριά” του Γιουρόπα).

Η Άρσεναλ εντυπωσιάζει με τις εμφανίσεις της τελευταία, δείχνοντας σταθερότητα στα αποτελέσματα αλλά κυρίως ωριμότητα στην ανάπτυξη της. Θα της λείψει όμως για το μεσημεριανό ματς του Σαββάτου στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν ο μεγάλος της σταρ φέτος, ο  Αλέξις Σάντσεζ.

 

Έβερτον – Λίβερπουλ

Το ντέρμπι του Merseyside, όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται κάθε αναμέτρηση μεταξύ της Έβερτον και της Λίβερπουλ, έχει ένα παράξενο ρεκόρ: είναι η αναμέτρηση με τις περισσότερες κόκκινες κάρτες (20) από κάθε άλλη στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Υπό οποιεσδήποτε συνθήκες κι αν έχει διεξαχθεί αυτό το ντέρμπι στο παρελθόν, όσο κι αν η μια από τις δύο ομάδες χρειαζόταν περισσότερο τους βαθμούς, το πάθος της αντιπάλου για τη νίκη δεν παρουσιάστηκε ποτέ μειωμένο.

Μια περίπου τέτοια κατάσταση δείχνει να ισχύει και για την αναμέτρηση του Σαββάτου στο Γκούντισον Παρκ. Η Έβερτον (στο 3,25 για νίκη στον Stoiximan.gr) φαίνεται ότι δεν θα κινδυνεύσει σε περιπέτειες υποβιβασμού και το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι πια μονόπλευρο. Η Λίβερπουλ (φαβορί στο 2,25), που πλησίασε πολύ την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας κοντεύει να επιβιβαστεί για τα καλά στο τρένο της διεκδίκησης μια θέσης στο Champions League, αλλά πρέπει πρώτα να υπερβεί το εμπόδιο ίσως της πιο παθιασμένης αντιπάλου της στην Πρέμιερσιπ: της Έβερτον.

 

Ατλέτικο Μαδρίτης – Ρεάλ Μαδρίτης

Το ντέρμπι μεταξύ των δύο ιστορικών ομάδων της Μαδρίτης είναι διαχρονικά μια κλασσική αναμέτρηση. Ούτε λίγο όμως, ούτε πολύ, Ατλέτικο και Ρεάλ θα συναντηθούν το ερχόμενο Σάββατο για έκτη φορά σε αυτή τη σεζόν και έβδομη μέσα σε διάστημα ενός χρόνου!

Δύο αναμετρήσεις για το Σούπερ Καπ Ισπανίας τον Αύγουστο, άλλες δύο πρόσφατα για το Κόπα Ντελ Ρέι και η αναμέτρηση στον πρώτο γύρο της Λα Λίγκα, δημιούργησαν ένα ενδιαφέρον αήττητο σερί πέντε αγώνων για την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε.

Ατλέτικο – Ρεάλ 2,90-3,35-2,45 και διαθέσιμο σε LIVE Stream στον Stoiximan.gr

Αυτή είναι και η παρακαταθήκη της Ατλέτικο πριν το ντέρμπι. Οι τρεις νίκες και οι δύο ισοπαλίες σε πέντε ματς με τη Ρεάλ από την έναρξη της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου είναι το σημαντικότερο ψυχολογικό αντίβαρο των “Ροχιμπλάνκος”, απέναντι στην εξαιρετική ποιότητα των αντιπάλων τους και τη διαφορά των επτά βαθμών που τους χωρίζει στον πίνακα της βαθμολογίας.

Η “Βασίλισσα”, που έρχεται από μεσοβδόμαδη εντός έδρας νίκη επί της Σεβίλλης (2-1) σε εξ’ αναβολής ματς την Τετάρτη, θα έχει και πάλι στη διάθεση της τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που εξέτισε την ποινή των δύο αγωνιστικών που του είχε επιβληθεί από την Ομοσπονδία.

Το έκτο προηγούμενο ματς μεταξύ των δύο ομάδων σε διάστημα ενός χρόνου, ήταν και το πιο οδυνηρό για την Ατλέτικο. Ο τρόπος με τον οποίο έχασαν τον τίτλο του Τσάμπιονς Λίγκ τον περασμένο Μάιο, ίσως έχει μείνει βαθιά χαραγμένος στο μυαλό των παικτών (και του ίδιου του Σιμεόνε), που μετά από εκείνο το ματς δείχνουν να παρατάσσονται κάθε φορά απέναντι στη Ρεάλ ιδιαίτερα αποφασιμένοι και με κάποια διάθεση… ρεβανσιμού.

www.footballbettingo.com