stoiximanblog-oaka

Tρέξε ΠΑΟ, τρέξε!

Κάθε φορά που ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους επισκέπτεται το ΟΑΚΑ, οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού συνειδητά ή υποσυνείδητα, επαναφέρουν πάντα τοπ ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον ο Λιθουανός να είναι ο προπονητής της ομάδας τους. Μέχρι τότε απλά βλέπουν από κοντά τη δουλειά που έχει κάνει στη Ζαλγκίρις, η οποία πέρυσι έφτασε μέχρι το FINAL 4 της Ευρωλίγκα, παρά το γεγονός ότι δεν ήταν μέσα στις τέσσερις «πλουσιότερες» ομάδες της διοργάνωσης.

Αξιοποίησε όμως στο έπακρο το υλικό της και τις ευκαιρίες που της δόθηκαν από τους αντιπάλους και… τρύπησε το ταβάνι της. Ο Σάρας είναι ένας προπονητής που θέλει να ελέγχει ακόμη και τη στιγμή που οι παίκτες του θα αναπνεύσουν μέσα στο παρκέ. Θέλει να έχει τον έλεγχο αλλά όχι… δικτατορικά. Κι αυτό διότι από τη θητεία του ως παίκτης, γνωρίζει πολύ καλά ότι είναι άλλο να τιθασεύσεις τον αθλητή και άλλο να του εκμηδενίσεις την προσωπική πρωτοβουλία.

Το ένα είναι σωτήριο για την ομάδα και το άλλο καταστροφικό. Στα εκτός έδρας ματς, ωστόσο, η Ζαλγκίρις προσπαθεί να πάει τα ματς σε χαμηλό τέμπο. Για να ελέγξει το ρυθμό.

Και ο Γιασικεβίτσιους, γνωρίζοντας καλά την… τρικυμία που προκαλεί το γεμάτο ΟΑΚΑ, θα επιδιώξει όχι απλά να χαμηλώσει το τέμπο αλλά να ελαχιστοποιήσει τις επιθέσεις.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού σε αυτό είναι ΤΡΕΞΙΜΟ. Και με τον Νικ Καλάθη στο παρκέ αλλά και τον Λούκας Λεκαβίτσιους σε… φόρμα, ο Παναθηναϊκός και θέλει και μπορεί να τρέξει. Αρκεί να πάρει το ριμπάουντ και να μην… υπνωτιστεί από τον τρόπο παιχνιδιού της Ζαλγκίρις.

Σε κάθε περίπτωση το τριφύλλι θα θέλει να ανεβάσει το σκορ, απέναντι σε μία ομάδα που ξέρει και μπορεί να παίζει άμυνα. Αργά το βράδυ της Παρασκευής (26/10) θα ξέρουμε ποια τάση θα επικρατήσει.

SOKIN