antetokounmpo-stoiximan-blog

TOP-10 παίκτες του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος

Από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας θα απουσιάσουν μερικά από τα μεγάλα αστέρια του αθλήματος όμως από την άλλη πλευρά θα δώσουν βροντερό παρών  κάποια άλλα με πρώτον και καλύτερο τον νυν MVP του ΝΒΑ, Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Πάμε να δούμε μαζί το TOP-10 των αθλητών που θα κοσμήσουν με την παρουσία τους τα γήπεδα της Κίνας, ελπίζοντας ότι με τις επιδόσεις τους θα κάνουν τη διαφορά στο ιδιαίτερο στυλ παιχνιδιού των διεθνών αυτών τουρνουά.

Τζέησον Τέιτουμ (HΠΑ): Ο Τέιτουμ μοιάζει ως ο μοναδικός παίχτης στο ρόστερ του Πόποβιτς ο οποίος  κάποια στιγμή στο μέλλον μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου παίχτη του ΝΒΑ. Έχει εξαιρετική αγωνιστική βάση και βελτιώνεται ραγδαίως. Είναι ακόμα λίγο «άγουρος» μιλώντας ειδικά για αυτό το είδος μπάσκετ όμως  ο συνδυασμός ταλέντου και αθλητικών χαρισμάτων είναι σπουδαίος.

Γιόνας Βαλαντσιούνας (Λιθουανία): O Λιθουανός γίγαντας  έπιασε τα μεγαλύτερα νούμερα της καριέρας του (όπως και ο εξαιρετικός Νίκολα Βούτσεβιτς) στα 19 παιχνίδια του στο Μέμφις όπου και μετακόμισε από το Τορόντο. Ο Βαλαντσιούνας έχει πλέον την εμπειρία να ηγηθεί ενός φιλόδοξου συνόλου την στιγμή που η ικανότητα του στο ριμπάουντ και γενικότερα στις δύο πλευρές του ζωγραφιστού μπορεί να αποτελέσει «παράγοντα» στο στυλ παιχνιδιού που επικρατεί στα διεθνή τουρνουά.

Ντένις Σρέντερ (Γερμανία): Ο πόιντ γκαρντ της Οκλαχόμα ετοιμάζεται για ένα ακόμα σπουδαίο τουρνουά. Η παρουσία του στο Eurobasket του 2017 (23.7 πόντοι- 5.6 τελικές πάσες) αφήνει πολλές υποσχέσεις ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και στο παρθενικό του τουρνουά το 2015 στο Βερολίνο απέδωσε αρκετά καλά (21.0 πόντοι- 6.0 τελικές πάσες). Από τις βασικές υποψηφιότητες για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του τουρνουά.

Ντανίλο Γκαλινάρι (Ιταλία): O Γκαλινάρι έρχεται από την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στο ΝΒΑ και είναι έτοιμος να ηγηθεί μιας ομάδας η οποία είναι γεμάτη από περιφερειακούς σκόρερ. Ο 31χρονος φόργουορντ οφείλει να είναι πιο δημιουργικός αξιοποιώντας τα ζεστά χέρια που θα είναι ακροβολισμένα γύρω του με την ικανότητα του να πασάρει.

Kέμπα Ουόκερ (ΗΠΑ): Ο νέος σταρ των Σέλτικς  είναι ίσως ο πιο «φτασμένος» αθλητής του Πόποβιτς στο φετινό ρόστερ και ο μοναδικός που βρήκε μια θέση στις καλύτερες πεντάδες του ΝΒΑ (τρίτη πεντάδα). Τα παιχνίδια προετοιμασίας έδειξαν  ότι ακόμα μαθαίνει τον τρόπο που παίζεται το παιχνίδι σε αυτό το επίπεδο όμως οι δυνατότητες του είναι αδιαμφισβήτητες.

Ντόνοβαν Μίτσελ (ΗΠΑ): Για τον σούπερ-σταρ των Τζαζ το τουρνουά αυτό μπορεί να αποτελέσει μια σπουδαία ευκαιρία ώστε να «λάμψει». Οι περιστάσεις τον έφεραν σε μια δύσκολη θέση όπου καλείται, σε πολύ νεαρή ηλικία και στο ντεμπούτο του σε αυτή την σκηνή, να ηγηθεί  της αμερικανικής ομάδας. Το πακέτο του είναι πολύ ενδιαφέρον αναφορικά με τη μετάφραση του στο παιχνίδι της FIBA.

Ρούντι Γκομπέρ (Γαλλία): Ο «αμυντικός της χρονιάς» στο ΝΒΑ και η κολώνα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Με τον Γκομπέρ οι Γάλλοι φιλοδοξούν να κλειδώσουν το «ζωγραφιστό» τους μιας και η παρουσία του στο κέντρο της ρακέτας λειτουργεί αποτρεπτικά για την αντίπαλη επίθεση. Η αμυντική του ικανότητα θα είναι ένα μεγάλο όπλο σε ένα σύνολο με αρκετούς σκόρερ.

Νίκολα Γιόκιτς (Σερβία): Ο σούπερ-σταρ των Νάγκετς ήταν στην καλύτερη πεντάδα του ΝΒΑ την σεζόν που αφήσαμε πίσω. Θα αποτελέσει βασικός δημιουργικό και εκτελεστικό πυλώνα στην επίθεση του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς συγκροτώντας μια σπουδαία τριάδα μαζί με τους Μπογκιντάνοβιτς-Μπιέλιτσα.

Γιάννης Αντετοκούνμπο (Ελλάδα): Ο ΜVP του ΝΒΑ σε ένα διεθνές τουρνουά. Ακούγεται τρομερά ενδιαφέρον και στη πραγματικότητα είναι , λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του στυλ παιχνιδιού του Γιάννη σε συνάρτηση με την διαφορετικότητα των αγωνιστικών δεδομένων των διοργανώσεων της FIBA. O Αντετοκούνμπο θα αποτελέσει την μεγαλύτερη ατραξιόν του φετινού Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς (Σερβία): Ο Σέρβος σούπερ-σταρ των Κινγκς είναι ίσως ο καλύτερος παίχτης του τουρνουά με γνώμονα τον βαθμό επίδρασης του στο παιχνίδι  και τη συμβατότητα των δεξιοτήτων με το μπάσκετ της FIBA. Διαθέτει την εμπειρία, το φονικό ένστικτο και την ηγετική ικανότητα για να λάμψει στη Κίνα. Η ικανότητα του να αποφασίζει και να εκτελεί κάτω από συνθήκες πίεσης και εξάντλησης μοιάζει ρομποτική.