Έλληνες Final 4 Βερολίνο

To μπάσκετ, η θάλασσα και το φιλότιμο

Η Ελλάδα, λέει, δεν θα έχει ομάδα στο Βερολίνο. Σιγά… Το ελληνικό μπάσκετ ήταν, είναι και θα είναι πάντα εκεί, στα μεγάλα ραντεβού. Όχι απλά με εκπροσώπους αλλά με τους πρωταγωνιστές της διοργάνωσης.

Προεξάρχοντος του Γιάννη Μπουρούση. Ναι αυτού του παράξενου που πήρε από το χέρι την Κούτσα Λαμποράλ και την έφτασε μέχρι το Βερολίνο. Και μετά ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Άλλη περίπτωση αυτή. Που πήγε στη Ρωσία και μέσα σε ένα χρόνο όχι μόνο έμαθε τους Ρώσους μπάσκετ αλλά και πως FINAL 4 δεν σημαίνει μόνο ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Έχουν και οι… Κουμπανοί ψυχή, Μοσχοβίτες μου.

Όχι ότι δεν έχει και η ΤΣΣΚΑ Έλληνα. Αν έχει λέει… Ο Δημήτρης Ιτούδης, ξαναπάει στο FINAL4 ως «καπετάνιος» της «αρκούδας» με στόχο να ξορκίσει τον δαίμονα που δεν αφήνει την ΤΣΣΚΑ να πιει νερό παρότι κοντεύει να πάρει την… πηγή στο σπίτι της. Αν δεν τα καταφέρει ο Ιτούδης, ο Μπαρτζώκας ή ο Μπουρούσης να το σηκώσουν δεν χάνουμε την ελπίδα μας. Ολόκληρος Κώστας Σλούκας είναι στη Φενέρ. Για την ακρίβεια ο σεσημασμένος Σλούκας που ξέρει πολύ καλά τον τρόπο να παίρνει κούπες…

Όσο κι αν φέτος στράβωσε το πράγμα με τους δύο ελληνικούς συλλόγους, το μπάσκετ στην Ελλάδα είναι πια… βαριά βιομηχανία! Και θα παράγει διαρκώς διακρίσεις, μετάλλια και κούπες. Είναι πια στο DNA του Έλληνα μαζί με τη θάλασσα και το φιλότιμο. Καλή επιτυχία σε όλους τους Έλληνες του Βερολίνου.

SOKIN