Τι να προσέξετε στο φετινό Μουντομπάσκετ

Η πανδαισία μπάσκετ ξεκινάει αύριο στην Ασία σε ένα τουρνουά που διακρίνεται για τον αμφίρροπο χαρακτήρα του. Κάθε σύνολο από κάθε χώρα, θα προσπαθήσει να δείξει τι μπορεί να κάνει τραβώντας τα βλέμματα της μπασκετικής υφηλίου. Αυτά είναι τα πρόσωπα και οι ομάδες που αξίζει να προσέξετε στο Μουντομπάσκετ του 2023.

-Τον Άντονι Έντουαρντς στην ηγεσία της TEAM USA. Ο 22χρονος wing έχει χαρακτηριστεί «παίχτης παλαιάς κοπής» από τη στιγμή που μπήκε στη μεγάλη λίγκα. Είναι δυνατός, σούπερ ταλαντούχος (3-level scorer που μπορεί να παράγει από κάθε απόσταση και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά), αθλητικός και –κυρίως αυτό- διαθέτει μεγάλα ψυχικά αποθέματα. Το παιχνίδι του και η ικανότητα του να σουτάρει από την περίμετρο αλλά και να ποστάρει, πηγαίνοντας με ντρίμπλα στο επιθυμητό σημείο, στοιχειοθετούν ένα ρεπερτόριο συμβατό με την αγωνιστική πλατφόρμα του FIBA Basketball.

Mέσος όρος Εύστοχων Τριπόντων Anthony Edwards Over 2.0 σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan

-Την «άλλη» εκπρόσωπο της λίγκας του ΝΒΑ που λέγεται «Καναδάς». Είναι όντως μεγάλη η ατυχία για την ομάδα του κόουτς Jordi Fernadez να μην έχει τον Τζαμάλ Μάρεϊ σε αυτό το τουρνουά. Ο πρωταθλητής του ΝΒΑ και σταρ των Νάγκετς θα έδινε άλλον αέρα στη φετινή προσπάθεια των Καναδών, οι οποίοι ούτως ή άλλως στοχεύουν ψηλά. Οι Shai Gilgeous-Alexander, RJ Barrett, Luguentz Dort, Kelly Olynyk, Dillon Brooks και Dwight Powell συνθέτουν ένα σύνολο με μεγάλη δυναμική, ικανότατο στο παιχνίδι προσωπικής φάσης και ανθεκτικό στο physicality των συγκεκριμένων τουρνουά. Oι Καναδοί πιθανόν θα δώσουν το πιο δύσκολο ματς στα προημιτελικά εάν κληθούν να αντιμετωπίσουν τους πολύ έμπειρους Ισπανούς. Πρόκειται για τον αγώνα που θα καθορίσει το πρόσημο της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Φάση Αποκλεισμού-Καναδάς στα Προημιτελικά σε απόδοση 5.50 στη Stoiximan

-Την εξαιρετική ομάδα της Αυστραλίας. Για μια ακόμα φορά τα «καγκουρό» παρουσιάζουν ένα πολύ ταλαντούχο σύνολο με ουκ ολίγους NBAers , το οποίο δείχνει ικανό να φτάσει στη ζώνη των μεταλλίων, υποστηρίζοντας το γνωστό «φυσικό» και ταχυδυναμικό μπάσκετ που βλέπουμε και στη λίγκα τους. Πιθανόν θα λατρέψετε την επιθετική άμυνα τους όταν πηγαίνουν σε χαμηλά σχήματα (μεγάλη απουσία ο Landale). Ο Josh Giddey είναι ένας από τους παίχτες που αξίζει να προσέξετε περισσότερο σε αυτό το τουρνουά. Η σύμπραξη του με τους Μιλς και Έξουμ παράγει εξαιρετικό αποτέλεσμα ενώ κομβικός για τους Αυστραλούς θα είναι και ο ρόλος των βετεράνων Γκούλντινγκ και Ινγκλς, ειδικά σε όρους spacing. Οι Aussies βρίσκονται σε ένα δύσκολο γκρουπ το οποίο περιλαμβάνει τη Γερμανία, τη Φινλανδία και την οικοδέσποινα Ιαπωνία.

Περισσότερες Ασσίστ στη Διοργάνωση Josh Giddey σε απόδοση 8.00 στη Stoiximan

-Την «πυραυλοκίνητη» Γερμανία του Χέρμπερτ η οποία είναι στην ευχάριστη θέση να διακρίνεται από συνέχεια, παρουσιάζοντας ουσιαστικά την ομάδα του Ευρωμπάσκετ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Και αυτό είναι εξόχως σημαντικό. Ο Σρούντερ, τα αδέρφια Βάγκνερ, ο Ομπστ, ο Τάις και τα άλλα παιδιά έχουν δημιουργήσει ένα σύνολο που πετάει φωτιές στην επίθεση παίζοντας γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ όμως οφείλουν να βελτιωθούν κι άλλο στο αμυντικό κομμάτι για να φτάσουν στη ζώνη των μεταλλίων. Οι Αυστραλοί (απευθείας ανταγωνιστής) μοιάζουν πιο physical και έτοιμοι για μια μάχη στην οποία θα πέφτουν κορμιά, με τα «πάντσερ» να έχουν περισσότερο βάθος και επιθετικό ταλέντο.

Να κερδίσει μετάλλιο-Γερμανία σε απόδοση 6.00 στη Stoiximan

-Ένα ακόμα ταξίδι των Σέρβων σε μια μεγάλη διοργάνωση, αυτή τη φορά χωρίς υπερφίαλη φιλοδοξία. Χωρίς τον Γιόκιτς, τον Μίσιτς, τον Κάλινιτς και τον (σημαντικό) Σμάιλαγκιτς θα κληθούν να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό και να εκμεταλλευτούν το φαινομενικά στρωμένο μονοπάτι που έχει προκύψει και μπορεί να τους πάει μέχρι την τετράδα, χωρίς διασταύρωση με κάποιο από τα φαβορί. Ο Μπογκντάνοβιτς είναι όλα τα λεφτά, ο Μιλουτίνοφ το σημείο αναφοράς στη ρακέτα και ο Πετρούσεφ ο νέος παραγωγικός πυλώνας σε ένα ρόστερ γεμάτο wings με κοινό αγωνιστικό προφίλ. Μεγάλο ερωτηματικό ο Σβέτισλαβ Πέσιτς. Όπως γράψαμε και στο Ηοοpfellas, στην τριβή του με το σύγχρονο μπάσκετ και ειδικά σε αυτό το επίπεδο, είναι ικανός για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο.

Σερβία-Περισσότερες Ασσίστ  Bogdan Bogdanovic σε απόδοση 2.60 στη Stoiximan

-Τη Δομινικανή Δημοκρατία. Figueroa, Montero, Delgado, Quinones και φυσικά Karl-Anthony Towns. Οι Δομινικανοί μπορεί να είναι η ομάδα-έκπληξη αυτού του τουρνουά καθώς φέρνουν στην Ασία σπουδαίο ταλέντο και παίχτες με αρκετές επιθετικές δεξιότητες. Όποιος παρακολούθησε το πρόσφατο φιλικό τους με τον Καναδά, μπορεί να καταλάβει πολύ καλά τι εννοώ. Παγίδα το ματς με τους οικοδεσπότες (Φιλιππίνες) στον όμιλο. Δεν θα μου κάνει εντύπωση να νικήσουν τους Ιταλούς και να κατακτήσουν την πρωτιά στο γκρουπ.

Πρώτος Γύρος-Όμιλος Α-Νικητής Δομινικανή Δημοκρατία σε απόδοση 2.45 στη Stoiximan

-Tους κατακτητές της «πνευματικής συνειδητότητας» όπως ονομάσαμε τους Ισπανούς σε ένα από τα τελευταία άρθρα μας στο Stoiximan Blog. Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που απαρτίζουν το σύνολο τους κάθε φορά, οι Ισπανοί καταφέρνουν να βγουν στον αφρό γιατί έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση της ομαδικότητας και τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τα συναισθήματα τους. Μπορούν να σκαρφαλώσουν και φέτος στα ψηλά με όπλο την άμυνα τους και την ικανότητα να ελέγχουν τον ρυθμό μέσα από τις διάφορες παραλλαγές αυτής.

Να φτάσει στα προημιτελικά η Ισπανία σε απόδοση 2.00 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Hoopfellas.gr για το Stoiximan