Ο αγαπημένος παίκτης του γιου μου

Τον περασμένο Φεβρουάριο σε συνέντευξη του στο BBC, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε ομολογήσει ότι ο αγαπημένος παίκτης του 8χρονου γιου, δεν ήταν άλλος από τον Ράφα Ναδάλ, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι είχε πανηγυρίζει έξαλλα τη νίκη του επί του Μεντβέντεφ στον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν.

Σε αυτή την ηλικία βέβαια, ακόμη και τα πιτσιρίκια δικαιούνται να αλλάζουν “ομάδα” και λιγότερο από τρεις μήνες αργότερα, οι φανταστικές εμφανίσεις του Κάρλος Αλκάραθ σε Ίντιαν Γουέλς, Μαϊάμι και Βαρκελώνη, φαίνεται ότι είχαν δραστική επίδραση στον ενθουσιώδη ψυχισμό του μικρού γιου του Νόλε.

Έτσι, όταν πριν πέντε μέρες έκαναν την πρώτη τους κοινή προπόνηση στα γήπεδα του τουρνουά της Μαδρίτης, στο περιθώριο της συζήτησης που ακολούθησε, ο Τζόκοβιτς αποκάλυψε ότι ο γιος του έχει αποκαθηλώσει ήδη τον Ναδάλ και ότι άλλαξε τον παίκτη που υποστηρίζει, καθώς πλέον θεωρεί καλύτερο στον κόσμο και αγαπημένο του παίκτη, τον Κάρλος Αλκάραθ!

“Είμαι ενθουσιασμένος που επιτέλους γνώρισα από κοντά το νέο είδωλο του γιου μου”, έλεγε χαμογελαστός ο Νόλε – “Είχα κανονίσει να προπονηθούμε μαζί και στην Αυστραλία, αλλά η κυβέρνηση της είχε διαφορετικά άποψη. Έχει πετύχει ήδη ασύλληπτα πράγματα για την ηλικία του. Και αυτό που μου αρέσει περισσότερο σε αυτόν, είναι που δεν έχουν πάρει καθόλου τα μυαλά του αέρα, είναι έμπλεος σεβασμού και έχει τρομερά θετικές αξίες σαν άνθρωπος, Ο δε Στεφάν μου δήλωσε ξεκάθαρα ότι ο Ναδάλ δεν είναι πια το νούμερο ένα, αλλά ο αγαπημένος του παίκτης είναι πλέον ο Κάρλος.”

Λίγες μέρες αργότερα, η μοίρα τα έφερε ο μικρός Στεφάν να ανοίξει την τηλεόραση για να απολαύσει τον αγαπημένο του παίκτη, να αντιμετωπίζει στον πρώτο ημιτελικό του τουρνουά Masters της Μαδρίτης, να αντιμετωπίζει τον… μπαμπά του! Και εάν στη χθεσινή επική του νίκη επί του Ναδάλ ο Αλκαράθ δεν είχε γυρίσει άσχημα το πόδι του στις αρχές του δεύτερου σετ, τα πράγματα θα προ μηνύονταν πολύ δύσκολα για τον μπαμπά Τζόκοβιτς.

Γιατί, όπως λέγαμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά από ένα επικό του ματς με τον Στέφανο Τσιτσιπά στον 3ο γύρο του Αμερικάνικου Όπεν, κι όμως ο διάδοχος του Ναδάλ, βρίσκεται ήδη ανάμεσα μας και δεν είναι κανείς από τους γνωστούς μνηστήρες. Τότε μόλις είχε κλείσει τα 18 και είχε ακόμη ακμή, αλλά μετρούσε ήδη 24 νίκες σε 29 και έχει ήδη γίνει ο πρώτος παίκτης μετά τον Ιβανίσεβιτς το 1989 που κατάφερε να περάσει στον 2ο γύρο, στο ντεμπούτο του και στα τέσσερα Γκραν Σλαμ!

“Ο Carlos Alcaraz Garfia βέβαια, παίζει ένα πολύ επιθετικό παιχνίδι με θαυμαστή ακρίβεια και στην τεράστια χθεσινή νίκη του επί του Τσιτσιπά, έβγαλε τέτοιο τενιστικό θράσος που δεν παραπέμπει σε “άγνοια κινδύνου” ή την εφηβική ορμή, αλλά σε σοφά υπολογισμένο ρίσκο από ένα φυσικό ταλέντο και την λιακάδα ενός πεντακάθαρου μυαλού.”

Ο Αλκαράθ μετά από εκείνο το παιχνίδι του Σεπτεμβριου στη Νέα Υόρκη, έχει κερδίσει τον Στέφανο άλλες δύο φορές μέσα στο 2022 (σε Μαϊάμι και Βαρκελώνη). Αν όμως όλα πάνε καλά απόψε και ο Στέφανος επιβεβαιώσει τα προγνωστικά στον 2ο ημιτελικό, στις δέκα το βράδυ, εναντίον του Αλεξάντερ Ζβέρεφ, πιθανότατα θα έχει μια ακόμη ευκαιρία στον αυριανό τελικό.

Και επειδή ο Στέφανος τις τελευταίες εβδομάδες βρίσκεται σε τρομερή φόρμα και το παιχνίδι του έχει πιάσει τα αέρινα επίπεδα των καλύτερων εποχών του, τίποτα δεν φαντάζει ακατόρθωτο. Έστω κι αν το μόνο 100% σίγουρο, είναι ότι σε ένα σαλόνι στο Βελιγράδι, ο μικρός Στεφάν θα υποστηρίζει τον αντίπαλο του Στέφανου, όποιος κι αν είναι…

Maestro