Τελικοί ΝΒΑ: Ώρα στέψης στο 2.86

Η σειρά των τελικών επιστρέφει στη Βοστώνη και οι Σέλτικς έχουν μια ιστορική ευκαιρία να την τελειώσουν με τον καλύτερο τρόπο, κατακτώντας τον τίτλο μπροστά στο κοινό τους.

Υπάρχει ακόμα ζωή στο Ντάλας; Οι Μαβς έκαναν τη μεγάλη νίκη που τόσο χρειάζονταν στο τέταρτο ματς. Η άμυνα τους δούλεψε για πρώτη φορά τόσο καλά στη σειρά, οι Ντόνσιτς-Ίρβινγκ πήραν ανάσες αγωνιζόμενοι περίπου 30 λεπτά ο καθένας ενώ η κυριαρχία των γηπεδούχων στα ριμπάουντ ήταν καταλυτική. Η Βοστώνη δεν σούταρε καλά ενώ η απουσία του Πορζίνγκις αποτέλεσε μεγάλο πλήγμα, καθώς χωρίς τον Λετονό η επίθεση των Κελτών είναι λιγότερο πολυδιάστατη. Ο σέντερ των Σέλτικς παραμένει αμφίβολος για τον πέμπτο τελικό.

Η Βοστώνη είναι αναμφίβολα η καλύτερη ομάδα στη σειρά. Θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί (μετά την πρώτη άσχημη βραδιά της στους τελικούς) και να μπει με τη γνωστή της ορμή σήμερα. Τίποτα λιγότερο δεν θα είναι αρκετό. Η επίθεση των Σέλτικς παράγει «τόνους» καλής περιφερειακής εκτέλεσης γιατί έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί εύκολα ρήγμα και mismatches. Το Ντάλας δυσκολεύεται πολύ να προσαρμοστεί αμυντικά στη 5-out διάταξη των Κελτών καθώς ο κόουτς Μαζούλα ουσιαστικά θέτει «εκτός» τους μπλοκέρ του αντιπάλου και επιτίθεται κάθε φορά με διαφορετικό παίχτη (και διαφορετική δράση) στο «ζωγραφιστό» για να σκοράρει ή να βάλει την άμυνα σε κατάσταση περιστροφών.

Ο πέμπτος τελικός μπορεί να αποτελέσει το ματς του Τζέισον Τέιτουμ. Ο σταρ των Σέλτικς κάνει πολλά πράγματα για την ομάδα του στη σειρά παρότι δεν σουτάρει τόσο καλά. Στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια μετράει 20.0 πόντους, 7.8 ριμπάουντ, 6.3 τελικές πάσες αλλά και 9/31 τρίποντα (29%). Προσφέρει πολλά ως δημιουργός αλλά η εκτέλεση του έχει σκαμπανεβάσματα. Σήμερα λοιπόν είναι η δική του στιγμή. Με τον Πορζίνγκις αμφίβολο, οι Κέλτες χρειάζονται έναν επιθετικό -από το ξεκίνημα- Τέιτουμ, ο οποίος θα παρασύρει τους συμπαίχτες του δίνοντας στους Μαβς κατηφόρα. Το Ντάλας παίζει ένα do or die παιχνίδι και θα χρειαστεί τη μεγαλύτερη δυνατή συνεισφορά από τον πάγκο του.

Η Βοστώνη βρίσκεται με το χέρι στη «σκανδάλη» και οφείλει να τελειώσει τώρα τη δουλειά. Ενδεχόμενη απουσία του Πορζίνγκις θα είναι σημαντική αλλά ακόμα και χωρίς αυτόν, οι Κέλτες μπορούν να ρίξουν το Ντάλας στο καναβάτσο. Πίεση στη μπάλα που θα παράγει λάθη και πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, υποδειγματικό passing game, υπομονή και αυτοπεποίθηση στην περιφερειακή εκτέλεση θα αποτελέσουν τα όπλα των γηπεδούχων. Εάν οι Σέλτικς βρεθούν κοντά στα γνώριμα αγωνιστικά τους standards, θα είναι πολύ δύσκολο για τους Μαβς να τους ματσάρουν.

Bet Builder με Χάντικαπ Μπόστον Σέλτικς -6.5 και Jayson Tatum Πόντοι 25+ σε απόδοση 2.86 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog