Rickie Lambert

Premier League: Οι «Άγιοι» της Liverpool

Τρία παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό πρόγραμμα της Premier League, με το σημαντικότερο από αυτά να διεξάγεται στο St. Mary’s μεταξύ της Southampton και της Liverpool, ενώ και στο White Hart Lane διεξάγεται μια ακόμα μάχη για την Ευρώπη.

Tottenham – West Ham

Τα «Σπιρούνια» είναι στην έκτη θέση με 43 βαθμούς και ό,τι κι αν κάνουν σήμερα δε θα ανέβουν στη βαθμολογία, ενώ υπάρχει περίπτωση να τους περάσει η Liverpool, αν κερδίσει και αυτοί δεν κερδίσουν. Η West Ham είναι όγδοη, αλλά με 38 βαθμούς και σε περίπτωση νίκης θα μπει στο κυνήγι μιας θέσης στην Ευρώπη.

Η Tottenham (φαβορί στο 1,75 στον Stoiximan.gr) προέρχεται από την ήττα στο Anfield από τη Liverpool στο πρωτάθλημα, ενώ την Πέμπτη, αναδείχθηκε ισόπαλη εντός έδρας με τη Fiorentina (1-1) για το Europa League, με τον Mauricio Pochettino να κάνει rotation. Βασικός αναμένεται να είναι και πάλι ο Harry Kane, ενώ δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών.

Τα «Σφυριά» δεν κερδίζουν στα τελευταία τρία παιχνίδια πρωταθλήματος, με μία ήττα και δύο ισοπαλίες στα πιο πρόσφατα παιχνίδια, ενώ το προηγούμενο Σάββατο αποκλείστηκαν από το Κύπελλο χάνοντας με 4-0 εκτός έδρας από τη West Brom. Επιστρέφουν από τραυματισμούς οι Winston Reid, Matt Jarvis και James Collins.

Everton – Leicester

Τα «Ζαχαρωτά» είναι στη 12η θέση της βαθμολογίας, πέντε από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Leicester είναι τελευταία με 17 βαθμούς, πέντε βαθμούς από μια θέση παραμονής.

Η Everton προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί της Young Boys στην Ελβετία για το Europa League με 1-4, ενώ στο πρωτάθλημα έπαιξε τελευταία φορά πριν 11 μέρες και έχασε πολύ δύσκολα από την Chelsea εκτός έδρας. Τιμωρημένος είναι ο Gareth Barry, επιστρέφει ο Leighton Baines από τραυματισμό και είναι διαθέσιμος πάλι ο Aaron Lennon, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη.

Η Leicester αποκλείστηκε στο FA Cup, χάνοντας εκτός έδρας με 2-1 από την Aston Villa. Επιστρέφει ο Robert Huth, που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο παιχνίδι, ενώ το παιχνίδι έρχεται νωρίς για τους Chris Wood και Kasper Schmeichel, παρότι έχουν επιστρέψει στις προπονήσεις.

Southampton – Liverpool

2.63-3.42-3.01 με 0% ΓΚΑΝΙΟΤΑ στον Stoiximan.gr

Παιχνίδι με άρωμα Ευρώπης στο St. Mary’s, καθώς οι γηπεδούχοι έπεσαν στην πέμπτη θέση, μετά τα χτεσινά αποτελέσματα, με 46 βαθμούς και οι «Κόκκινοι» είναι έβδομοι με 42, κάνοντας προσπάθεια να βρεθούν στις θέσεις για το Champions League.

Ενδιαφέρουσες δηλώσεις έκανε ο Ronald Keoman, λέγοντας ότι κάποιοι παίκτες φεύγουν από την ομάδα με μόνο κίνητρο τα χρήματα και είναι δύσκολο για την ομάδα να διατηρήσει τους παίκτες της. Ίσως αυτό είναι «καρφί» για τους Adam Lallana, Dejan Lovren και Rickie Lambert, που πήγαν στη Liverpool το καλοκαίρι.

Οι «Άγιοι» προέρχονται από την εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τη West Ham, πριν από 11 μέρες, ενώ δεν κερδίζουν εντός έδρας στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο (0-2-2). Σημαντικές είναι οι επιστροφές των Shane Long και Morgan Schneiderlin από τραυματισμούς.

Η Liverpool προχωρά στο Κύπελλο, ενώ την Πέμπτη επικράτησε με 1-0 της Besiktas στο Anfield, για το Europa League. Επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα ο Raheem Sterling, αλλά απών και πάλι θα είναι ο Steven Gerrard.