jose mourinho

Premier League: Still the best

Πολλοί υποστηρίζουν ότι η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και δεν τους αδικούμε. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μια ακόμα ενδιαφέρουσα αγωνιστική, την 26η.

Πέντε βαθμοί στην κορυφή

Η Chelsea του Jose Mourinho υποδεχόταν την προτελευταία Burnley, προερχόμενη από αγώνα για το Champions League στο Παρίσι και είχε τη δυνατότητα να φτάσει τη διαφορά από τη δεύτερη Manchester City στους δέκα, καθώς η διώκτριά της αγωνιζόταν αργότερα το Σάββατο εντός έδρας με τη Newcastle.

Οι «Μπλε» αναδείχθηκαν ισόπαλοι εντός έδρας με τη Burnley με 1-1 κι έδωσαν την ευκαιρία στη Man City να μειώσει τη διαφορά. Και αυτό έκαναν οι πρωταθλητές, που διέλυσαν τη Newcastle με 5-0. Η Chelsea παραμένει πρώτη, αλλά με πέντε βαθμούς πλέον διαφορά από τη δεύτερη Man City.

Όλα για την Ευρώπη

Πέντε ομάδες μάχονται για την πρόκριση στο επερχόμενο Champions League. Από αυτές τις ομάδες, μόνο η Arsenal και η Liverpool κέρδισαν.

Οι «Κανονιέρηδες» επικράτησαν εκτός έδρας με 1-2 της Crystal Palace και ανέβηκαν στην τρίτη θέση με 48 βαθμούς, τη στιγμή, που η Manchester United έχανε με 2-1 εκτός έδρας από τη Swanse κι έπεφτε στην τέταρτη θέση.

Την Κυριακή, έπαιζαν οι υπόλοιποι μνηστήρες των θέσεων της Ευρώπης. Στο παιχνίδι, που διεξήχθη πρώτο η Tottenham υποδεχόταν τη West Ham στο ντέρμπι Λονδίνου και ισοφάρισε σε 2-2 στις καθυστερήσεις για να γλιτώσει την ήττα, με τον Harry Kane να της δίνει το βαθμό. Τα «Σπιρούνια» παρέμεναν στην έκτη θέση με 44 βαθμούς. Στο απογευματινό παιχνίδι της Κυριακή, όμως, μεταξύ των άλλων δύο μνηστήρων του Champions League, η πέμπτη Southampton υποδεχόταν την έβδομη Liverpool.

Οι «Κόκκινοι» επικράτησαν με 0-2 και προσπέρασαν την Tottenham για έναν βαθμό, ενώ απέχουν από τους πέμπτους «Άγιους» έναν βαθμό, δύο από την τέταρτη Man Utd και τρεις από την τέταρτη Arsenal.

Η μάχη για την Ευρώπη αναμένεται να κρατήσει μέχρι τέλους και το ενδιαφέρον θα είναι τεράστιο.

Υποβιβασμός

Πολλές είναι οι ενδιαφερόμενες ομάδες για την παραμονή στην κατηγορία. Η Burnley από την προτελευταία θέση, μετά την ισοπαλία εκτός έδρας με την Chelsea ανέβηκε την πρώτη θέση εντός ζώνης, έχοντας ίδιους βαθμούς με την QPR, που είναι εκτός στην ισοβαθμία και με την Aston Villa, που είναι προτελευταία.

Η QPR έχασε εκτός έδρας από τη Hull με 2-1, δεχόμενη γκολ στο 89’, ενώ η Villa ηττήθηκε εντός έδρας με 1-2 από τη Stoke με πέναλτι στις καθυστερήσεις.

Η τελευταία Leicester αντιμετώπιζε εκτός έδρας, την Κυριακή, την Everton, έμεινε πίσω στο σκορ με 1-0, κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά τελικά ισοφαρίστηκε για το 2-2. Απέχει τέσσερεις βαθμούς από μια θέση παραμονής.

Δείτε παρακάτω τη βαθμολογία της Premier League και περισσότερα στατιστικά εδώ.

premier elague table