Παρτίζαν: Νιάτα, φρεσκάδα και όραμα

«Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μία ομάδα με 16 παίκτες. Και με μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη, θα είναι μία από τις νεότερες στη διοργάνωση. Τον επόμενο χρόνο, θα προσπαθήσουμε να πάρουμε άδεια για τρία χρόνια. Είναι προτεραιότητα».

Αυτό δήλωσε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο πλαίσιο της παρουσίασης της καινούργιας ομάδας της Παρτίζαν ενόψει της νέας σεζόν. Ο μεγάλος αρχιτέκτονας του Ευρωπαϊκού μπάσκετ «καθάρισε το σπίτι».  Άλλαξε όλα τα πρόσωπα που αποτελούσαν «πυλώνες» στο προηγούμενο οικοδόμημα, αμφισβητώντας προφανώς την ηγεσία και τις πνευματικές δυνάμεις τους. Οικοδομεί πλέον κάτι εντελώς καινούργιο με στόχο την επιστροφή στις κορυφαίες θέσεις της Ευρωλίγκας και φυσικά, όπως έθεσε ο ίδιος ως προτεραιότητα, την εξασφάλιση μιας μακροχρόνιας σχέσης με την διοργάνωση.

Ο Ζοτς έχτισε ένα ολοκαίνουργιο ρόστερ δίνοντας έμφαση στα νιάτα, την ταχυδύναμη, την αθλητικότητα και στον two-way χαρακτήρα, επιλέγοντας δηλαδή αθλητές ικανούς να αποδώσουν σε υψηλά standards σε άμυνα και επίθεση. Δεν δίστασε να αφήσει ανοιχτή την πόρτα της εξόδου σε σημαντικούς Σέρβους παίχτες (Αβράμοβιτς, Σμάιλαγκιτς) και στο δίδυμο Πάντερ (σερβικό διαβατήριο)-ΛεΝτέι, φέρνοντας στο Βελιγράδι (και χρίζοντας τον αρχηγό) τον Βάνια Μαρίνκοβιτς.

Nικητής Ευρωλίγκας 2024/25 (περιλαμβάνονται τα Playoffs): Παρτίζαν σε απόδοση 25.00 στη Stoiximan

Η γραμμή ψηλών αναδομήθηκε πλήρως, με τον Αλεκσέι Ποκουσέφσκι να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα στη θέση «4». Η Παρτίζαν έχει το υλικό να υποστηρίξει χαμηλά/γρήγορα σχήματα με τους forwards Μπόνγκα-Μάικ να δένουν αρμονικά με τον σέντερ Ταϊρίκ Τζόουνς σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο Ζοτς έφερε τον Ντιλικίνα ως defensive stopper στα γκαρντ και υπέγραψε το δίδυμο Κάρλικ Τζόουνς-Ίφε Λούντμπεργκ για να ηγηθεί. Ο Στέρλινγκ Μπράουν (πολύ καλή σεζόν με την Άλμπα στην Ευρωλίγκα) είναι μια ποιοτική προσθήκη ενώ ο ρούκι Ντουέιν Ουάσινγκτον και ο βετεράνος Μπράντον Ντέιβις θα αναλάβουν να δώσουν ώθηση στο κομμάτι του σκορ.

Η Παρτίζαν κάνει restart, στοχεύοντας να επιστρέψει δυναμικά στα υψηλά στρώματα της Ευρωλίγκας μετά την περυσινή άσχημη εμπειρία. Έχει μια ολοκαίνουργια ομάδα και θα χρειαστεί χρόνο ώστε να αποκωδικοποιήσουν αυτά τα παιδιά ένα πολύ σύνθετο σύστημα. Έχει όμως και τον κατάλληλο άνθρωπο για να την οδηγήσει πάλι σε επιτυχίες, αναπτύσσοντας ένα τέτοιο γκρουπ.