panathinaikos

Η Μπαρτσελόνα θέλει… λάσο!

Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στην τελική ευθεία της πρώτης φάσης στην Ευρωλίγκα, γνωρίζοντας ότι αν δεν είναι προσεκτικός και αποτελεσματικός, όσα πέτυχε όλο το προηγούμενο διάστημα, ενδεχομένως να μην έχουν την ίδια αξία, με όσα οφείλει να πετύχει στο φινάλε. Και γιατί τα αποτελέσματα των τελευταίων αγωνιστικών θα κρίνουν από ποια θέση και κυρίως κόντρα σε ποιον αντίπαλο θα διεκδικήσει την πρόκριση στο FINAL 4 αλλά και διότι το πρόγραμμα του μέχρι το τέλος, θα δείξει τις πραγματικές πιθανότητες που έχει για την υπέρβαση.

Στο ξεκίνημα αυτής της διαδρομής, της δυσκολότερης του, το τριφύλλι υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής (21/2, 9.30 μμ) την πανίσχυρη, φιλόδοξη και φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί που θέλουν όχι απλά να πάνε στο FINAL 4 αλλά και να σηκώσουν την κούπα του Πρωταθλητή, έχουν δείξει τις προθέσεις τους, διεκδικώντας τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου στα ίσια με τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και έχοντας αφήσει, πριν το ματς του ΟΑΚΑ δύο νίκες πίσω τους την περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Όποιος πιστεύει ότι η αναμέτρηση του πρώτου γύρου στη Βαρκελώνη (98-86) ήταν δυσκολότερη για τον Παναθηναϊκό, από αυτή στο ΟΑΚΑ κάνει λάθος. Και κάνει λάθος διότι η Μπαρτσελόνα προϊόντος του χρόνου είναι καλύτερη, πιο δεμένη, πιο έτοιμη από κάθε άποψη. Οι ρόλοι έχουν μοιραστεί σωστά από τον κόουτς Πέσιτς που καταφέρνει να έχει ευχαριστημένους, διψασμένους και ετοιμοπόλεμους όλους αυτούς τους αστέρες που ανήκουν στο ρόστερ της Μπαρτσελόνα. Ο Παναθηναϊκός λοιπόν αν θέλει να έχει ελπίδες για τη νίκη πρέπει να πάει κόντρα στη φύση του.

Να σετάρει το παιχνίδι και να κατεβάσει τον ρυθμό σε ένα ματς εντός έδρας όπου συνήθως… τρέχει τους αντιπάλους του! Με το υλικό που έχει η Μπαρτσελόνα ακόμη και στο συνήθως «φλεγόμενο» και απόλυτα διαδραστικό ΟΑΚΑ, το πιθανότερο είναι να σε συντρίψει παρά να συντριβεί… Αν το τριφύλλι λοιπόν καταφέρει να περάσει… λάσο στο λαιμό των Ισπανών, να γυρίσει την μπάλα με υπομονή στην επίθεση και να δείξει συνέπεια και συνέχεια (και σκληράδα) στην άμυνα, οι πιθανότητες του θα αυξηθούν κατακόρυφα. Αν όχι θα δει με το «καλημέρα» αυτής, της σκληρής τελικής ευθείας, ότι πρέπει να ξεπεράσει τα όρια του.

SOKIN