Η Βαλένθια διαβατήριο για… ψηλά!

Μετά το 3 στα 3 στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός θα δοκιμαστεί το βράδυ της Παρασκευής (31/1, 10 μμ) στη Βαλένθια. Οι Ισπανοί που άργησαν να βρουν ρυθμό με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν με 5 διαδοχικές ήττες, από την στιγμή που πάτησαν γερά στα πόδια τους έχουν εξελιχθεί σε μία από τις πιο σοβαρές ομάδες στην Ευρωλίγκα, με αποτέλεσμα να μπουν στην οκτάδα και να αντιστέκονται σθεναρά στους… διώκτες τους.

Ο κόουτς Πονσαρνάου, καταφέρνει να πάρει το 100% από το ρόστερ του, παραδίδοντας μαθήματα διαχείρισης και αξιοποίησης των παικτών του. Το τραγικό ξεκίνημα έδωσε το δικαίωμα στην ισπανική ομάδα να δει ΟΛΕΣ τις αδυναμίες της, πάνω στις οποίες δούλεψε σκληρά και διορθώνοντας τις μία προς μία, μετατράπηκε από μια… σκόρπια διαδήλωσε σε ΟΜΑΔΑ. Παράλληλα όμως οι απανωτές ήττες με το «καλημέρα» πείσμωσαν και τους παίκτες, που ήθελαν να αποδείξουν ότι δεν άξιζαν να βρίσκονται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Και το απέδειξαν.

H Βαλένθια θέλει να μείνει στο παιχνίδι της πρόκρισης και θα το επιδιώξει αξιοποιώντας την έδρα της. Γι’αυτό και η αποστολή του Παναθηναϊκού στο άντρο των Ισπανών είναι πολύ δύσκολη. Το τριφύλλι οφείλει να μπει στο παρκέ με καθαρό μυαλό και να μην παρασυρθεί στο ρυθμό των γηπεδούχων που ξέρουν ότι σε ματς 5 εναντίον 5 είναι δύσκολο να κοντράρουν το τριφύλλι.

Το 91-80 του πρώτου αγώνα μπορεί, θεωρητικά, να αποτελέσει οδηγό για τον Παναθηναϊκό με τη διαφορά ότι εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ, ο Γιώργος Παπαγιάννης ήταν… ωσεί παρών με 4 πόντους και 2 ριμπάουντ. Με τον «ψηλό» να έχει πάρει φόρα και να γίνεται ολοένα και καλύτερος, ο Παναθηναϊκός ίσως πρέπει να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι ώστε να ανοίξουν πιο εύκολα οι αποστάσεις της ισπανικής ομάδας στην περιφέρεια. Και να πιάσει δουλειά το… ιππικό!

Σε κάθε περίπτωση με νίκη στην Ισπανία, ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει να βλέπει ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία. Να ονειρεύεται δηλαδή ακόμη και μια θέση στην τετράδα. Σε αντίθετη περίπτωση θα μείνει έκτος και θα βάλει στο στόχαστρο τη Μακάμπι για την 5η θέση που μάλλον θα αποτελεί το ταβάνι του σε αυτή την πρώτη φάση της Ευρωλίγκα.

SOKIN