Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο: Στις πλάτες του Λεσόρ για το 2.40

Μεγάλο ματς στο ΟΑΚΑ σήμερα με τον “λαβωμένο” Παναθηναϊκό να υποδέχεται την ενισχυμένη και άκρως επικίνδυνη Αρμάνι του Έτορε Μεσίνα. Είναι η στιγμή που ο Εργκίν Αταμάν οφείλει να αναδείξει το ποιοτικό βάθος του ρόστερ του, κρατώντας τους πράσινους όρθιους.

Το ένστικτο της επιβίωσης οδηγεί την Αρμάνι που προσπαθεί να κρατηθεί με νύχια και με δόντια κοντά στο γκρουπ των ομάδων που διεκδικούν μια θέση στα Playoffs αλλά και στο Play-In τουρνουά. Oι Λομβαρδοί έπαιξαν καλό μπάσκετ την προηγούμενη εβδομάδα κάμπτοντας πιο εύκολα από όσο δείχνει το τελικό σκορ την αντίσταση της Μπαρτσελόνα στο Mediolanum (74-70) ενώ είδαν την Κυριακή τον Νίκολα Μίροτιτς να επιστρέφει απέναντι στη Σάσσαρι, σημειώνοντας 16 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής (80-65 η Αρμάνι).

Ο Έτορε Μεσίνα έχει εκτός τον Μπίλι Μπάρον, όμως ενίσχυσε την ομάδα του με τους Μακγκρούντερ-Νέιπιερ και βλέπει τον Σαβόν Σιλντς να κάνει εξαιρετική σεζόν. Η Αρμάνι έχει πλέον καθοδήγηση από τη θέση «1» και βασίζεται στην πολύ καλή της άμυνα, παίζοντας τα ματς σε ελεγχόμενο τέμπο. Έχει βάθος στη γραμμή ψηλών και κατά την προσφιλή συνήθεια του Σικελού κόουτς, παρατάσσει συχνά ψηλά σχήματα στοχεύοντας στο να πάρει τα ριμπάουντ και να χαμηλώσει τον ρυθμό, ακουμπώντας τη μπάλα στο χαμηλό post. «Αχίλλειος πτέρνα» της είναι η ροπή στο λάθος και από εκεί πρέπει να ξεκινήσει τακτικά ο Παναθηναϊκός.

Η αλήθεια είναι ότι ο Έργκιν Αταμάν δεν έχει πολλές λύσεις στην περιφερειακή γραμμή από τη στιγμή που οι δύο βασικοί του χειριστές θα βρίσκονται πιθανόν εκτός λόγω τραυματισμού (ο Βιλντόζα ίσως πάρει μερικά λεπτά, ο Σλούκας θα απουσιάσει). Οφείλει λοιπόν να βρει εναλλακτικές λύσεις για να χτυπήσει μεθοδικά την ευπαθή ιταλική Pick & Roll-άμυνα. Οι «πλάγιοι» του, Γκριγκόνις και Ναν, πρέπει να υποστηρίξουν τον Γκραντ παίρνοντας παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια ενώ ο Ματίας Λεσόρ θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην καρδιά του «ζωγραφιστού». Ο Γάλλος σέντερ μπορεί να αποτελέσει τον παίχτη-κλειδί για τους γηπεδούχους στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Bet Builder με Πόντοι Ολίμπια Μιλάνο Under 80.5 και Mathias Lessort Πόντοι 13+ σε απόδοση 2.27 στη Stoiximan

Οι γηπεδούχοι θα πιέσουν τη μπάλα για να ωθήσουν τους Λομβαρδούς στο λάθος και να βρουν έξτρα πόντους στο ανοιχτό γήπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η συμμετοχή των Μωραΐτη και Καλαϊτζάκη στο πλάνο μάχης. Οι δύο Έλληνες γκαρντ είναι πολύ ικανοί στην άμυνα ψηλά απέναντι στον κυρίως χειριστή του αντιπάλου και μπορούν να δώσουν σημαντικές λύσεις και βάθος στην πράσινη περιφερειακή γραμμή. Μάλιστα ο Καλαϊτζάκης έρχεται από δύο σπουδαίες εμφανίσεις σε Βελιγράδι και Πάτρα.

Η Αρμάνι είναι μια ομάδα που παίζει τα ματς στο μισό γήπεδο και ο Παναθηναϊκός των σοβαρών ελλείψεων στα γκαρντ δύσκολα θα μπορέσει να ανεβάσει το τέμπο, κατευθυνόμενος επίσης σε σετ παιχνίδι. Πάμε για μια κλειστή μάχη ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες άμυνες της διοργάνωσης, η οποία αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

Bet Builder με Χάντικαπ Παναθηναϊκός -1.5 και Πόντοι Under 159.5 σε απόδοση 2.40 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog