Παναθηναϊκός-Αναντολού Εφές: Φουλ επίθεση και Over για τον Παναθηναϊκό

Ο λαβωμένος Παναθηναϊκός υποδέχεται την Αναντολού Εφές στο ΟΑΚΑ σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών όπου θα τεσταριστούν στο όριο οι αντοχές των δύο μονομάχων.

Η δεύτερη σερί εβδομάδα διπλών παιχνιδιών θα δοκιμάσει τις δυνάμεις, πνευματικές και σωματικές, όλων των ομάδων στη διοργάνωση. Αυτές που έχουν το ποιοτικό βάθος, την καλή φυσική κατάσταση και τον  έλεγχο των συναισθημάτων τους θα επιβιώσουν. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει σε αυτήν τη δοκιμασία με σοβαρά προβλήματα. Το σοκ από τον τραυματισμό του Βιλντόζα είναι μεγάλο σε μια περίοδο μάλιστα που ο Κώστας Σλούκας αντιμετωπίζει επίσης πρόβλημα (θα είναι διαθέσιμος βέβαια) ενώ ο κόουτς Αταμάν περιμένει με ανυπομονησία την επιστροφή του Παπαπέτρου.

Η Αναντολού με τη σειρά της έχει τα δικά της, εξίσου σοβαρά, προβλήματα. Ο Ταϊρίκ Τζόουνς χτύπησε στον ώμο, ο Κλάιμπερν συνεχίζει να είναι εκτός και η τουρκική ομάδα έρχεται από μεγάλο σερί ηττών με τελευταία αυτή στο ιστορικό ματς των τεσσάρων παρατάσεων στη Μαδρίτη. Ήταν μια καταπληκτική αναμέτρηση στην οποία η Αναντολού έδειξε τι μπορεί να κάνει, ειδικά στο επιθετικό κομμάτι και στο ανοιχτό γήπεδο. Σημειώστε ότι το σύνολο του Erdem Can διαθέτει μια από τις αποτελεσματικότερες transition επιθέσεις στη διοργάνωση (1.280 πόντους/κατοχή, Νο3 στη διοργάνωση). Είναι θετικό ότι η ελληνική άμυνα έχει προοδεύσει σημαντικά στον συγκεκριμένο τομέα τον τελευταίο καιρό. Πολύ προσοχή στον σέντερ Daniel Oturu (σκόραρε 30 την Κυριακή απέναντι στη Μπούρσα) ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να μεταφέρει το παιχνίδι στο μισό γήπεδο όπου υπερτερεί ξεκάθαρα. Η Αναντολού έχει την πιο αδύναμη άμυνα της διοργάνωσης και ο κόουτς Αταμάν ελπίζει ότι τα γκαρντ του (από τη στιγμή που θα είναι καλά και ο Κώστας Σλούκας) θα μπορέσουν να υπογραμμίσουν εμφατικά την αδυναμία του αντιπάλου να αναχαιτίσει τους χειριστές στις Pick & Roll-δράσεις, να εκτελέσει περιστροφές και να αμυνθεί στις εκτελέσεις από θέση (Spot ups). Οι  Ναν, Γκριγκόνις και φυσικά οι point guards των γηπεδούχων, θα έχουν αρκετές ευκαιρίες για να εκτελέσουν μέσα από τέτοιες καταστάσεις εκτοξεύοντας την παραγωγική δυναμική των πρασίνων.

Το «τριφύλλι» μπορεί να σκοράρει αρκετά απέναντι στη συγκεκριμένη άμυνα και να επιβληθεί με αυτό του το όπλο, αρκεί να χρησιμοποιήσει τους παίχτες-ρόλων του σε ειδικές αποστολές  (Μωραϊτής απέναντι σε Λάρκιν, Καλαϊτζάκης) εξοικονομώντας ανάσες και ενέργεια για τους σολίστ του.

Bet Builder με Χάντικαπ Παναθηναϊκός -2.5 και Πόντοι Παναθηναϊκός Over 81.5 σε απόδοση 2.24 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog