O “Σάρας” του 6-1 “απειλεί” τον Ολυμπιακό

Έπειτα από μια σειρά ατυχών αποτελεσμάτων, ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε τη Ζαλγκίρις Κάουνας στο ΣΕΦ σε έναν «τελικό» για την πρόκριση στην επόμενη φάση της Εuroleague. Τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ο οποίος ειδικά την τελευταία διετία έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τους Πειραιώτες. Ο Λιθουανός κόουτς, ούτε λίγο-ούτε πολύ, μετράει έξι νίκες και μόλις μία ήττα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό, τις τελευταίες δύο σεζόν, αποδεικνύοντας ότι έχει τον τρόπο να παίρνει τη νίκη κόντρα στους «ερυθρολεύκους».

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι την περσινή αγωνιστική περίοδο, οι «πράσινοι» του Κάουνας, ήταν αυτοί που δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να πάρει το εισιτήριο για το FINAL 4, τελειώνοντας τη μεταξύ τους σειρά στους «8» με 3-1, εκ των οποίων ένα διπλό στο Φάληρο (78-87) στην πρεμιέρα των προημιτελικών. Αυτό από μόνο του αλλά και η ήττα των Πειραιωτών, στον πρώτο γύρο της φετινής σεζόν (83-75) φανερώνει ότι η Ζαλγκίρις θα παραταχθεί στο ΣΕΦ, με- αν μη τι άλλο-καλή ψυχολογία για να παίξει τις πιθανότητες της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Πιθανότητες που αυξήθηκαν κατακόρυφα λόγω του νικηφόρου σερί των τεσσάρων τελευταίων αναμετρήσεων της λιθουανικής ομάδας, που έστω και αργά δείχνει να βρήκε τη χαμένη της «φόρμα».

Απέναντι στον κακό του δαίμονα, ο Ολυμπιακός καλείται να ποντάρει στο ένστικτο της επιβίωσης και παίρνοντας τη νίκη, να εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση στην οκτάδα. Η αύρα του ΣΕΦ και το τελευταίο δείγμα απέναντι στη Μπάγερν, αποτελούν πηγές αισιοδοξίας. Οι 57 πόντοι κόντρα στην Αρμάνι και οι 67 στα Κανάρια Νησιά, λόγους να ανησυχεί ο κόουτς Μπλατ… Γιατί με αυτή την επιθετική συγκομιδή, ότι και αν κάνεις στην άμυνα, έχεις ελάχιστες πιθανότητες να νικήσεις.

SOKIN