Ο χορός των… τραυματισμένων!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής (8/12, 9 μμ) τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ. Δεν είναι η πρώτη φορά και φυσικά ούτε η τελευταία που αυτές οι δύο ιστορικές ομάδες θα αναμετρηθούν στην Ευρωλίγκα. Είναι όμως σίγουρα η πιο… πονεμένη. Δύσκολα θα βρεις ομάδες που να έχουν ταλαιπωρηθεί περισσότερο από τραυματισμούς από τον Ολυμπιακό και τη Ρεάλ. Κι είναι αλήθεια, μεγάλη αλήθεια πως ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Πάμπλο Λάσο, κλήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις να λειτουργήσουν, αν όχι σαν μάγοι, σίγουρα όμως σαν ταχυδακτυλουργοί βγάζοντας λαγούς από το καπέλο. Ή ενδεχομένως άσους από το μανίκι…

Για του λόγου το αληθές: Ο Ολυμπιακός μετράει ήδη έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό του Κιμ Τιλί, έναν ιδιαίτερα επίπονο του Βασίλη Σπανούλη αλλά και τις κατά διαστήματα απουσίες των Ρόμπερτς, Παπανικολάου, Πρίντεζη, Αγραβάνη και Μάντζαρης. Σύνολο: Επτά παίκτες έχουν κλείσει ήδη ραντεβού με την ατυχία… Πάνω από τη μισή ομάδα.

Αν στο λιμάνι έχουν να το λένε για τη φετινή τους «γκαντεμιά» στη Μαδρίτη έχουν… σηκώσει τα χέρια ψηλά. Ο ηγέτης των Μαδριλένων, Σέρχιο Γιουλ ήταν το πρώτο και μεγάλο θύμα, αφού στις 10 Αυγούστου, στην προετοιμασία της Εθνικής Ισπανίας υπέστη ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο και τέθηκε νοκ άουτ για όλη της σεζόν. Πριν καν συνέλθουν από τον τραυματισμό του Γιουλ ήρθε μια ακόμη… ρήξη χιαστών, αυτή τη φορά για τον Όγκνιεν Κούζμιτς. Απίστευτη ατυχία! Σαν να μην έφτανε αυτό στον Λάσο, ήρθε ένας ακόμη σοβαρός τραυματιασμός. Ο Γκουστάβο Αγιόν τραυματίστηκε στον ώμο και χρειάστηκε να περάσει και αυτός την πόρτα του χειρουργείου… Ράντολφ και Τόμπκινς πήραν τη σκυτάλη των τραυματιών και παρότι δεν χρειάστηκαν «νυστέρι» εν τούτοις μπήκαν στα πιτς για αρκετό καιρό, προκαλώντας νευρική κρίση στο προπονητικό επιτελείο της Ρεάλ που δεν είχε πια όχι λύσεις αλλά ούτε καν άλλο κουράγιο.

Απανωτά τα χτυπήματα και για τις δύο ομάδες που ελπίζουν ότι από εδώ και στο εξής θα είναι πρώτα καλά και μετά… καλές!

SOKIN