TATUM

NBA: Ματς “παγίδα” για Σέλτικς

Η κλειστή μάχη της Φλόριντα, το δράμα των Λέικερς και το ματς-παγίδα των Σέλτικς συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον μας από το σημερινό πρόγραμμα του ΝΒΑ.

-Δυνατή μάχη στη Φλόριντα σήμερα με τους Χιτ να φιλοξενούν τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Η ομάδα του Bickerstaff αντέδρασε σωστά στη ξαφνική απώλεια του Άλεν , κερδίζοντας στην Ιντιανάπολις το shootout με τους Πέισερς (127-124). Το δίδυμο Garland-Mobley βγήκε μπροστά ενώ και ο Markkanen ήταν σημαντικός στο επιθετικό κομμάτι. Οι Καβς αρχίζουν να ξεφεύγουν από την «επικίνδυνη» ζώνη του play-in και το οφείλουν στην εξαιρετική τους άμυνα αλλά και στον ηγέτη τους, Darius Garland, ο οποίος μετράει 29.0 πόντους και 9.2 τελικές πάσες στα τελευταία 10 ματς.

Το Μαϊάμι διατηρεί την πρωτοκαθεδρία στην Ανατολή, όμως ηττήθηκε κατά κράτος (εντός έδρας) προχθές από τους Σανς. Οι Χιτ ήταν απελπιστικά άστοχοι εντός πεδιάς και έχασαν εμφατικά τη μάχη των ριμπάουντ (55-38) από τους πρωταθλητές της Δύσης. Πλέον οι Μπακς βρίσκονται δύο παιχνίδια πίσω τους στην κούρσα για το Νο1 της Ανατολικής Περιφέρειας. Γίνεται κατανοητό ότι δεν υπάρχει περιθώριο για απώλεια στην παρούσα φάση.

To Kλίβελαντ έχει κερδίσει τις δύο φετινές αναμετρήσεις με τους Χιτ (μεγάλα ματς από τον Λοβ). Το Μαϊάμι διαθέτει μια από τις αποτελεσματικότερες PnR άμυνες στη λίγκα (Νο4 στον περιορισμό του ball handler) και θα εστιάσει στην αναχαίτιση του Garland (16.0 πόντους απέναντι στους Χιτ φέτος).

🏀 MatchCombo Πόντοι Under 218.5 και Πόντοι Κλίβελαντ Under 108.5 σε απόδοση 1.80

Oι Ουίζαρντς πάλεψαν απέναντι στους Κλίπερς αλλά και πάλι δέχθηκαν ένα σερί (αυτή τη φορά 11-0 στην τελική ευθεία) που τους κόστισε τη νίκη.  Κάπως έτσι, δεν κεφαλαιοποιήθηκε τελικά η καλή εμφάνιση των Porzingis-Kuzma (19 και 17 πόντοι αντίστοιχα) αλλά και η συνεισφορά των Hachimura-Gafford από τον πάγκο. Οι «πρωτευουσιάνοι» -βρίσκονται 1.5 ματς πίσω από τη δέκατη θέση- παραμένουν στην «Πόλη των Αγγέλων» για να αντιμετωπίσουν αυτή τη φορά τους Λέικερς.

Οι «Λιμνάνθρωποι» ζουν ένα δράμα αυτήν την περίοδο. Για τον υπόλοιπο κόσμο ίσως μοιάζει με κωμωδία (ως γνωστόν οι Λέικερς δεν είναι ο πιο συμπαθής οργανισμός εντός της λίγκας) αλλά για τους οπαδούς της ένδοξης αυτής ομάδας είναι μια άσχημη κατάσταση. Η παρέα του Λεμπρόν παίζει άσχημα, δεν έχει αμυντικό φίλτρο, ο Ντέιβις αντιμετωπίζει πάλι πρόβλημα τραυματισμού και ο Ουέστμπρουκ δεν φέρνει την οικογένεια του στο γήπεδο γιατί δεν θέλει τα παιδιά του να ακούσουν τις αποδοκιμασίες προς το πρόσωπο του. Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η τελευταία ήττα στο Χιούστον από τους Ρόκετς.

🏀 MatchCombo με Πόντοι Over 213.5 και Πόντοι Λέικερς Over 108.5 σε απόδοση 1.71 

Ο ενθουσιασμός έχει επιστρέψει στο TD Garden μιας και οι Σέλτικς αποτελούν την πιο καυτή ομάδα του ΝΒΑ μέσα στο 2022. Οι «Κέλτες» επιτέλους δείχνουν να φτάνουν στο αγωνιστικό σημείο που ήθελε ο κόουτς Ουντόκα και μετρούν ένα εντυπωσιακό ρεκόρ 15 νικών στα τελευταία 17 ματς. Η ομαδική άμυνα είναι πολύ αποτελεσματική, ο Τέιτουμ πετάει φωτιές και βουλώνει πολλά στόματα ενώ ο Ντέρικ Ουάιτ έχει δώσει ποιοτικό βάθος στην περιφερειακή γραμμή της Βοστόνης. Η χθεσινή ήττα των Σίξερς μάλιστα δημιουργεί μια καλή ευκαιρία για τους Σέλτικς, ώστε να πλησιάσουν κι άλλο προς την κορυφή της Ατλάντικ.

Από την άλλη πλευρά, είναι δεδομένο ότι κάπου αυτός ο ενθουσιασμός θα κοπάσει. Θα έρθει και το άσχημο αποτέλεσμα, η κακή βραδιά. Πιθανόν εκεί που δεν το περιμένει κανείς. Μια τέτοια παγίδα λοιπόν ίσως βρίσκεται στο αποψινό ματς με τους ανεβασμένους Πίστονς. Το Ντιτρόιτ έχασε δύσκολα από τους Μπουλς όμως έχει κερδίσει τα τρία από τέσσερα πιο πρόσφατα ματς που έδωσε. Ο Cade Cunningham μετράει 20.5 πόντους, 7.0 ριμπάουντ και 5.4 τελικές πάσες στα τελευταία 10 ματς, σημειώνοντας 28+10 ασσίστ στη μεγάλη νίκη επί της Ατλάντα στην παράταση.

Η Βοστόνη είναι σαφώς καλύτερη ομάδα όμως το Ντιτρόιτ έχει καλό αγωνιστικό ρυθμό και μπορεί να της δώσει ένα δυνατό ματσάρισμα.

🏀 MatchCombo με Χάντικαπ Πίστονς +17.5 και Ριμπάουντ Cade Cunningham 6+ σε απόδοση 2.32 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα