NBA-stoiximanblog

Το ΝΒΑ είναι εδώ!

Το πιο λαμπερό θέαμα του πλανήτη μόλις ξεκίνησε και οι προβολείς στρέφονται πάνω από τα παρκέ του ΝΒΑ. Καθίστε αναπαυτικά στους καναπέδες σας και απολαύστε τους καλύτερους παίχτες του πλανήτη σε πλήρη δράση…

Την κατάκτηση του τίτλου από τους Ράπτορς  ακολούθησε ένα πολύ ενδιαφέρον καλοκαίρι με τους διοικητικούς του ΝΒΑ να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν ώστε η ομάδα τους να ζήσει ένα χρόνο μετά ανάλογες στιγμές. Εντυπωσιακές μετακινήσεις, σύνολα πολλά υποσχόμενα και μια λίγκα γεμάτη προκλήσεις.

Πάμε να δούμε που θα πρέπει να εστιάσει ο μέσος θεατής παρακολουθώντας το υπερθέαμα του φετινού ΝΒΑ.

Στη μάχη της «Πόλης των Αγγέλων»

Το Λος Άντζελες είναι και πάλι το επίκεντρο της λίγκας καθώς στη πόλη συσσωρεύτηκε τεράστιο ταλέντο με τους Κλίπερς και τους Λέικερς να στοχεύουν μόνο  στη κορυφή. Οι Καουάι Λέοναρντ, Πολ Τζορτζ και Άντονι Ντέιβις βρίσκονται στη Καλιφόρνια όπου από πέρυσι έχει εγκατασταθεί ο Λεμπρόν Τζέιμς και το θέαμα αναμένεται αντάξιο αυτών που προσφέρουν τα φώτα και η γκλαμουριά του L.A. Oι Κλίπερς είναι πιο έτοιμη ομάδα για να κοιτάξει ψηλά. Είχε ήδη έναν πολύ καλό κορμό στον οποίο πρόσθεσε δύο ελίτ  two way-παίχτες και τον αμυντικό χαρακτήρα που απαιτείται από ένα σύνολο πρωταθλητισμούς. Διαθέτουν καλύτερη βάση συνολικά από τους «Λιμνάνθρωπους» οι οποίοι πρόσθεσαν αρκετό ταλέντο αλλά θα χρειαστούν χρόνο και πολύ δουλειά για να πιάσουν υψηλά standards και στις δύο πλευρές του παρκέ. Στη «Πόλη των Αγγέλων», ο Αρχάγγελος ονομάζεται Καουάι.

Στην κόντρα του Ατλαντικού

Η στοχευμένη ενίσχυση των Σίξερς στην off-season με τις υπογραφές των Horford και Richardson αύξησε τη δυναμική τους στην Ανατολή,  όπου μετά τη μετακίνηση του Καουάι τα πράγματα είναι ρευστά. Στη Φιλαδέλφια υπάρχει επίσης, ένας εξαιρετικός κορμός νέων παιχτών στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο κυρίαρχος του ζωγραφιστού Joel Embiid. Οι Σίξερς έχουν τις δυνατότητες να σκαρφαλώσουν στην κορυφή της Ανατολής όμως ο ανταγωνισμός δεν είναι ευκαταφρόνητος. Οι Μπόστον Σέλτικς έχασαν σε δύναμη στο ζωγραφιστό (στοιχείο που ίσως τους στοιχίσει) όμως το φετινό σύνολο μοιάζει πιο συμβατό με το παιχνίδι του αλτρουισμού που πρεσβεύει ο Στίβενς. Ο Κάιρι Ιρβινγκ άφησε τη Μασαχουσέτη και μαζί με τον (τραυματία) Κέβιν Ντουράντ θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν τους Νετς στη νέα μεγάλη ανατολική δύναμη. Η Ατλάντικ έχει αναμφίβολα τρομερό ενδιαφέρον.

Στους Νάγκετς που «μεγαλώνουν»

Κλασσικό παράδειγμα ομάδας που βρίσκει (ουσιαστικά τη δημιούργησε) για τον εαυτό της την ιδανική συνθήκη. Ένας πολύ καλός πυρήνας νέων παιχτών, αρκετό ταλέντο υπό  την ηγετική σκέπη ενός από τους πληρέστερους παίχτες της λίγκας, του Νikola “The Joker” Jokic, ένας ρούκι (γιατί πέρυσι ο Michael Porter Jr. δεν αγωνίστηκε καθόλου) που εάν μείνει υγιής μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς σε αυτό το νεανικό σύνολο και μια καταπληκτική περσινή σεζόν ως παρακαταθήκη. Είναι απολαυστικό να να παρατηρεί κάποιος την ανάπτυξη των Νάγκετς …

Στα duos του Τέξας

H μετακίνηση του Ράσελ Ουέστμπρουκ στο Χιούστον έκανε αίσθηση το καλοκαίρι και παράλληλα γέννησε έναν προβληματισμό σχετικά με το πώς «Ρας» μπορεί να συνυπάρξει με τον Τζέιμς Χάρντεν στην επίθεση των Ρόκετς. Εάν κάποιος μπορεί να βρει τη χρυσή τομή στο συγκεκριμένο θέμα, αυτός είναι ο Μάικ Ντ’Αντόνι, η επιθετική ιδιοφυία του σύγχρονου ΝΒΑ. Παρ’όλα αυτά για το Χιούστον υπάρχει σκεπτικισμός. Ο Ουέστμπρουκ έχει τελείως διαφορετικές δεξιότητες από τον Κρις Πολ ώστε όχι απλά να δέσει με τον Χάρντεν αλλά να προάγει ταυτόχρονα και το παιχνίδι του. Αντίθετα δεν επικρατούν καθόλου δεύτερες σκέψεις για την λειτουργικότητα και την προοπτική του ευρωπαϊκού διδύμου των Μαβς, Ντόνσιτς και Πορζίνγκις. Ο Σλοβένος πλέον είναι πιο έμπειρος έχοντας γράψει ήδη μια σεζόν στη λίγκα ενώ το ζήτημα με τον τρομερό Λετονό είναι να μείνει υγιής. Οι δύο τους υπό τον κόουτς Carlisle μπορούν να εκπλήξουν πολύ κόσμο.

Και στον Γιάννη…

Τα «Ελάφια» έρχονται από μια ονειρική  σεζόν η οποία είχε όμως άδοξο τέλος καθώς, παρά το πλεονέκτημα έδρας, «έπεσαν» στα playoffs όταν συνάντησαν το σπαθί του Καουάι Λέοναρντ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι και πάλι το φαβορί για το βραβείο του MVP τη στιγμή που γύρω έχει οικοδομηθεί ένα εξαιρετικά λειτουργικό σύστημα. H απουσία του 3&D χαρακτήρα του Malcolm Brogdon είναι σημαντική όμως ρεαλιστικά έγινε καλή δουλειά για την αναπλήρωση του κενού με την υπογραφή παιχτών όπως οι Μάθιους και Κόρβερ. Το Μιλγουόκι μπορεί  και πάλι να πατήσει στη κορυφή. 

Καλή μας σεζόν…

Καθημερινά τουρνουά Fantasy για το NBA στο Stoiximan.gr! Έκανες την ομάδα σου;