ΝΒΑ Playoffs: Το ωραιότερο μέρος για να κερδίζεις

«Δεν υπάρχει ωραιότερο μέρος στον κόσμο για να κερδίζεις την Άνοιξη». Ο Patrick Ewing  είχε βιώσει την ευδαιμονία και τα έντονα συναισθήματα που σου προσφέρει μια νίκη στα playoffs, στη Μέκκα του μπάσκετ. Κάτι τέτοιες βραδιές, το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν μοιάζει να είναι το κέντρο του κόσμου και ο κάθε παίχτης των Νικς νιώθει σαν ροκ-σταρ.

 

Είναι η μυσταγωγία, η αισθητική, η ιστορία, η παράδοση. Η επικοινωνία με ένα πολύ καλά ενημερωμένο αλλά και άκρως απαιτητικό κοινό. Η ενέργεια του γηπέδου που μπορεί να “ρουφήξει” τον αντίπαλο και να τον κρατήσει στα έγκατα του. Μια έδρα-όπλο, του οποίου ο χειριστής πρέπει να ξέρει πως να το στρέψει στη σωστή κατεύθυνση γιατί μπορεί πολύ εύκολα να γυρίσει εναντίον του. Αυτή είναι η Νέα Υόρκη και το Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν.  Θα μπορέσουν οι Νικς να ανέβουν στο κύμα του ενθουσιασμού ή θα πνιγούν στην επιθυμία τους να κερδίσουν τους σκληροτράχηλους Καβς;

Nιου Γιορκ Νικς-Κλίβελαντ Καβαλίερς

Οι Νικς πήραν αυτό που ήθελαν στο Οχάιο κλέβοντας το πλεονέκτημα της έδρας από τους Καβς και πλέον επιστρέφουν στη Νέα Υόρκη για να πάρουν το επάνω χέρι στη σειρά. Οι παίχτες του Thibodeau πήγαν το πρώτο ματς εκεί που ήθελαν, κερδίζοντας τη μάχη των ριμπάουντ και αναγκάζοντας τους Καβς σε μονοδιάστατη επιθετική ανάπτυξη, βασισμένη αποκλειστικά στις εμπνεύσεις του Μίτσελ.

Το δεύτερο παιχνίδι ήταν τελείως διαφορετικό βέβαια. Ο Γκάρλαντ έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση σκοράροντας 26 από τους 32 συνολικά πόντους του στο πρώτο μισό (ο τρίτος παίχτης στην ιστορία των Καβς που πετυχαίνει τουλάχιστον 26 πόντους στο ημίχρονο, ΛεΜπρόν και Ίρβινγκ οι άλλοι δύο) και οδήγησε τους γηπεδούχους στην ισοφάριση. Κλειδί για το Κλίβελαντ το γεγονός ότι κέρδισε τη μάχη των ριμπάουντ ενώ ο Ντόνοβαν Μίτσελ μέτρησε 13 τελικές πάσες. Οι Νικς αντιμετώπισαν μεγάλο επιθετικό πρόβλημα, σουτάροντας με πολύ χαμηλά ποσοστά (17/50 σουτ η τριάδα Brunson-Randle-Barrett) και μένοντας εν τέλει στους 90 πόντους συνολικά.

Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο νούμερο 4 της Pennsylvania Plaza, στη Νέα Υόρκη. Οι Νικς κέρδισαν και τις δύο εντός έδρας αναμετρήσεις φέτος με το Κλίβελαντ , μένοντας όρθιοι σε ισάριθμα κλειστά ματς. Και στους δύο αγώνες, η ομάδα του Thibodeau επικράτησε με όπλο την άμυνα της. Αυτό θα προσπαθήσει να κάνει και τώρα. Ο Ντόνοβαν Μίτσελ θα αποτελέσει τον βασικό στόχο στα μετόπισθεν των γηπεδούχων ενώ το σενάριο νίκης των Νικς περιλαμβάνει τον έλεγχο της μάχης του ριμπάουντ.

Για τους Καβς είναι σημαντικό να βρουν βοήθεια από τον πάγκο. Ο Caris LeVert σκόραρε 24 πόντους με 4/9 τρίποντα στο δεύτερο παιχνίδι (δεν κατάφερε να βοηθήσει καθόλου στο εναρκτήριο ματς της σειράς) και οι «Ιππότες» πιστεύουν ότι μπορεί να αποτελέσει τον X-Factor, αναφορά με τις παραγωγικές δυνατότητες της ομάδας. Στην αντίπερα όχθη, πιθανόν έφτασε η ώρα του Immanuel Quickley. Είναι πολύ καλύτερος παίχτης από όσο έδειξε στα δύο πρώτα παιχνίδια και πρέπει να το αποδείξει τώρα, δίνοντας επιθετική ώθηση στους γηπεδούχους.

Η σειρά είναι εξαιρετικά αμφίρροπη και είναι πολύ πιθανό να γυρίσει ισόπαλη στο Οχάιο για το πέμπτο ματς. Οι Νικς θα έχουν τον ενθουσιασμό αλλά και την πίεση νίκης που απορρέει από την ανυπομονησία του κοινού. Είναι μια κατάσταση που πρέπει να διαχειριστούν. Η απόδοση του Randle και η μάχη στους αιθέρες θα αποτελέσουν καθοριστικούς παράγοντες στην εξέλιξη του τρίτου παιχνιδιού. Αναμένεται μια δυνατή  αναμέτρηση και ένα MSG από το παρελθόν, έτοιμο να «εκραγεί».

Bet Builder με Νικητής Νιου Γιορκ Νικς και Immanuel Quickley Πόντοι 12+ σε απόδοση 3.20 στη Stoiximan

Ατλάντα Χοκς-Μπόστον Σέλτικς

Η Βοστώνη κυριαρχεί πλήρως στη σειρά με τους Χοκς, δείχνοντας πολύ πειστικά γιατί αποτελεί μια από τις βασικές διεκδικήτριες του φετινού τίτλου του ΝΒΑ. Οι Σέλτικς  έχουν ροή στο επιθετικό κομμάτι αλλά μοιάζουν παράλληλα αρκετά έτοιμοι στα μετόπισθεν, αφαιρώντας το «οξυγόνο» από τους πνεύμονες των Χοκς. Είναι χαρακτηριστικός ο τρόπος που ενεργοποιούν help & recovers σε απόσταση μιας πάσας, υποστηρίζοντας τον αμυντικό που θα βρεθεί σε κατάσταση mismatch για να βγάλουν τη μπάλα από εκεί και να επανακτήσουν την ισορροπία τους στα μετόπισθεν.

Η Ατλάντα βρίσκεται σε αδιέξοδο. Αντιμετωπίζει μια σαφώς καλύτερη ομάδα, με πάρα πολλά όπλα αλλά και αρκετά υψηλό IQ. Οι παίχτες του Μαζούλα διαβάζουν τα πάντα με μεγάλη ταχύτητα και στις δύο πλευρές του παρκέ, χτυπώντας σχεδόν πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Το βάθος των Σέλτικς αλλά και η δυνατότητα να παρουσιάζουν σχήματα διαφορετικής φύσεως, παίζοντας με το μέγεθος κάθε φορά, αποτελεί άλυτο γρίφο για τον Κουίν Σνάιντερ μέχρι στιγμής.

Η απόδοση του Trae Young στη σειρά αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του προβλήματος για την Ατλάντα. Ο σταρ των Χοκς αδυνατεί να βοηθήσει την ομάδα ενώ οι δείκτες αποτελεσματικότητας του στο επιθετικό κομμάτι έχουν πέσει στο πάτωμα. 20.0 πόντοι, 7.0 τελικές πάσες για 5.0 λάθη, 35.0% στα δίποντα, 23.1% στα τρίποντα, 69.2% στις προσωπικές και plus/minus -32. Mε λίγα λόγια, η άμυνα της Βοστώνης έχει «πνίξει» τον Young καταφέρνοντας ένα σημαντικό πλήγμα αναφορικά με τον τρόπο ανάπτυξης της Ατλάντα μιας και έχει κλειδώσει τον βασικό δημιουργικό της πυλώνα.

Ενισχυμένες Αποδόσεις-Trae Young: 27+ Πόντοι σε απόδοση 2.42 στη Stoiximan

Είναι δεδομένο ότι οι Χοκς θα χρειαστούν ένα καλό παιχνίδι από τον ηγέτη τους για να έχουν πιθανότητες νίκης. Ειδικά εάν πάμε σε μια κλειστή αναμέτρηση, θα ψάξουν τα μεγάλα σουτ και τις αποφάσεις του Young αλλά και την ώθηση που μπορεί να δώσει η επιθετικότητα του Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς από τον πάγκο.

Η Ατλάντα θα προσπαθήσει να ανασυγκροτηθεί, να μαζέψει τις δυνάμεις της και να δώσει την καλύτερη δυνατή γροθιά στους Κέλτες, κερδίζοντας τουλάχιστον ένα ματς στη Τζόρτζια. Δεν θα είναι εύκολο, ειδικά στην κατάσταση που βρίσκονται αυτήν τη στιγμή οι Σέλτικς. Παρόλα αυτά η πιθανότητα να δούμε είναι κλειστό παιχνίδι είναι διόλου ευκαταφρόνητη.

Bet Builder με Χάντικαπ Ατλάντα Χοκς +10.5 και Trae Young Πόντοι 23+ σε απόδοση 2.12 στη Stoiximan

 

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr