NBA Picks 23/1: Μάχη στην “Πόλη των Ανέμων”

Η παραδοσιακή ανατολική μάχη μεταξύ των Μπουλς και των Χοκς στο United Center κλέβει την παράσταση στο σημερινό πρόγραμμα του ΝΒΑ, σε μια βραδιά όπου οι Μάτζικ φιλοδοξούν να ξαναβάλουν δύσκολα στους Σέλτικς και η Σάρλοτ πηγαίνει με φιλοδοξίες στο Σολτ Λέικ.

Ντέρμπι στην «Πόλη των Ανέμων» σήμερα με τους ανεβασμένους Μπουλς να υποδέχονται τους Χοκς. Η επίθεση των «Ταύρων» δούλεψε καλύτερα τις τελευταίες ημέρες με την ομάδα του Ντόνοβαν να κερδίζει τους πρωταθλητές Ουόριορς και να περνάει επάνω από τους Πίστονς στο Παρίσι. Η συνέχεια είναι το ζητούμενο για το Σικάγο το οποίο προσπαθεί να μείνει κοντά στους κυρίως ανταγωνιστές του. Στην παρούσα φάση βρίσκεται μισό παιχνίδι πίσω από τους ένατους Πέισερς και δύο πίσω από την Ατλάντα.

Το εντυπωσιακό σερί των πέντε νικών τελείωσε για τους Χοκς οι οποίοι ηττήθηκαν από τη Σάρλοτ στη Τζόρτζια, εμφανίζοντας τα γνωστά αμυντικά τους προβλήματα. Στα τελευταία πέντε παιχνίδια τους ο Dejounte Murray μετράει 28.0 πόντους και 6.4 τελικές πάσες έχοντας παράλληλα 16/29 τρίποντα (55.2%). H μάχη των περιφερειακών σκόρερ (Young & Murray vs DeRozan-LaVine) θα κλέψει την παράσταση στο United Center απόψε.

Οι δύο ομάδες έχουν δώσει δύο πολύ κλειστά -μεταξύ τους- ματς φέτος.

Χάντικαπ Σικάγο Μπουλς  -2.5 σε απόδοση 2.15 στη Stoiximan

 

Στο Σολτ Λέικ οι Τζαζ υποδέχονται τους Σάρλοτ Χόρνετς στοχεύοντας  στη νίκη που θα τους διατηρήσει σε επαφή με την οχτάδα (βρίσκονται μισό παιχνίδι πίσω από Γουλβς και Σανς). Η ομάδα του Ουίλ Χάρντι  «τρέχει» μια από τις πιο αποτελεσματικές επιθέσεις της λίγκας φέτος με τους Μαρκάνεν (29.4 πόντοι- 9.9 ριμπάουντ στα τελευταία δέκα ματς) και Κλάρκσον (21.2 πόντοι φέτος) να είναι εξαιρετικά παραγωγικοί. Οι Τζαζ υποστηρίζουν την παραγωγικοί τους διαδικασία με την ικανότητα τους στο επιθετικό ριμπάουντ, μοιράζουν σωστά τη μπάλα και εάν μειώσουν τα λάθη τους (παρουσιάζουν αξιοσημείωτη ροπή ε αυτά) θα παρουσιάσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα σε αυτόν τον τομέα.

Οι Χόρνετς ταξιδεύουν στη Γιούτα με το status του ΛαΜέλο Μπολ αβέβαιο αναφορικά με τη συμμετοχή του στο παιχνίδι. Έρχονται από δύο εκτός έδρας νίκες σε Χιούστον και Ατλάντα σε ματς που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Ο Τέρι Ροζίερ «έγραψε» 30.0 πόντους και 5.5 τελικές πάσες σε αυτή τη δυάδα νικών της Σάρλοτ ενώ και ο Μέισον Πλάμλι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Οι Τζαζ είναι σαφώς καλύτερη ομάδα όμως οι Χόρνετς έχουν καλό αγωνιστικό ρυθμό και εφόσον ο ΛαΜέλο βρίσκεται στο παρκέ μπορούν να εμφανίσουν ένα ανταγωνιστικό πρόσωπο στο Σολτ Λέικ. Από τα τελευταία 11 ματς των Τζαζ, τα 7 ήταν κλειστά και κρίθηκαν με διαφορά μάξιμουμ πέντε πόντων.

Bet Builder με Χάντικαπ Σάρλοτ Χόρνετς  +13.5 και Lauri Markkanen Πόντοι 25+ σε απόδοση 2.20 στη Stoiximan

 

Κλείνουμε με το ταξίδι των Σέλτικς στη Φλόριντα και πιο συγκεκριμένα στο Ορλάντο. Οι «Κέλτες» βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση (9 σερί νίκες), αποδεικνύοντας κάθε στιγμή ότι αποτελούν την καλύτερη ομάδα στη λίγκα. Έχουν ήδη οικοδομήσει ένα σεβαστό προβάδισμα για το Νο1 στην Ανατολική Περιφέρεια (4.5 παιχνίδια μπροστά από τους Σίξερς). Την Κυριακή αγωνίστηκαν στο Τορόντο χωρίς τον Τέιτουμ (αναμένεται να είναι διαθέσιμος σήμερα) και κατάφεραν να κρατήσουν τους Ράπτορς στους 19 πόντους στην τελευταία περίοδο για να πάρουν τη νίκη, με ηγέτη τον Μπράουν.

To Oρλάντο έχει αποδείξει ότι μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ απέναντι στους Σέλτικς, τους οποίους είχε κερδίσει δύο φορές τον Δεκέμβριο στη Βοστώνη. Οι νεανικοί Μάτζικ έχουν στρέψει το βλέμμα τους στην επόμενη σεζόν όμως οι Σέλτικς δίνουν έξτρα κίνητρο σε κάθε αντίπαλο αποτελώντας την “team to beat” στη λίγκα αυτήν τη στιγμή. Ο Markelle Fulltz έχει αρχίσει να αποδίδει καλύτερα, μετρώντας  15.6 πόντους και 6.0 τελικές πάσες στα τελευταία 5 ματς των Μάτζικ.

Χάντικαπ Ορλάντο Μάτζικ +7.5 σε απόδοση 1.91 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr