NBA Picks 21/11: Το Ορλάντο στο μονοπάτι της βελτίωσης

Το νεανικό σύνολο των Μάτζικ ετοιμάζεται για ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι στους Ράπτορς ενώ Λέικερς και Σίξερς θα προσπαθήσουν να αναχαιτίσουν τον ενθουσιασμό των αντιπάλων τους για να πάρουν το εντός έδρας αποτέλεσμα.

Αμφίρροπη μάχη στη Φλόριντα όπου οι εμφανώς βελτιωμένοι φέτος Μάτζικ υποδέχονται τους Ράπτορς. Οι Καναδοί του Ντάρκο Ραγιάκοβιτς έρχονται από μια ευρεία, πολύ εύκολη νίκη απέναντι στους Πίστονς όπου και σκόραραν 142 πόντους «γράφοντας» 44 τελικές πάσες για 7 μόλις λάθη ενώ σούταραν με 39.8% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου. Ήταν μια βραδιά με ενθαρρυντικά στοιχεία για τους «Πτερόσαυρους» οι οποίοι παρουσιάζονται αρκετά αδύναμοι φέτος στο επιθετικό κομμάτι και δη στην επίθεση μισού γηπέδου όπου με 0.922 πόντους/κατοχή φιγουράρουν στις τελευταίες θέσεις της συγκεκριμένης αξιολόγησης.

Το Ορλάντο βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Το νεανικό και ταλαντούχο αυτό γκρουπ αναπτύσσεται σταθερά και φέτος μοιάζει έτοιμο να κάνει το επόμενο βήμα. Οι Μάτζικ διαθέτουν μια από τις αποτελεσματικότερες άμυνες της λίγκας ενώ είναι αρκετά δυνατοί και στο κομμάτι του ριμπάουντ. Εάν βελτιώσουν την επιθετική τους λειτουργία σταδιακά- ειδικά στο μισό γήπεδο- παράγοντας με υψηλότερους δείκτες μέσα από Pick & Roll-δράσεις και «απομονώσεις» (μέτριοι και στις δύο αυτές κατηγορίες) μπορούν να αποτελέσουν έναν ιδιαίτερα επικίνδυνο αντίπαλο για όλους στην Ανατολή.

Ριμπάουντ+Ασσίστ Franz Wagner Over 7.5 σε απόδοση 1.72 στη Stoiximan

Οι γηπεδούχοι έρχονται από τρεις συνεχόμενες εκτός έδρας νίκες όμως σήμερα η αναμέτρηση στο Ορλάντο δεν θα είναι καθόλου εύκολη καθώς οι Ράπτορς έχουν την εμπειρία να αναχαιτίσουν τον ενθουσιασμό τους. Πάμε για ένα πολύ ανταγωνιστικό ματς  στο οποίο δεν αποκλείεται η παραγωγικότητα να ανέβει ψηλότερα από ότι περιμένει το ευρύ κοινό.

Bet Builder με Χάντικαπ Τορόντο Ράπτορς +5.5 και Πόντοι Over 210.5 σε απόδοση 2.26 στη Stoiximan

Στην «Πόλη των Αγγέλων» οι Λέικερς περιμένουν τους Τζαζ σε μια μάχη μεταξύ δύο διαφορετικών κόσμων. Οι Τζαζ πηγαίνουν στην Καλιφόρνια μετά από δύο καταπληκτικά ματς στο Σολτ Λέικ απέναντι στους Σανς, τα οποία παίχτηκαν στους 130+ πόντους. Οι «Μορμόνοι» ηττήθηκαν με τρεις πόντους στον καθένα από αυτά, παίζοντας δύο παρατάσεις στο πιο πρόσφατο όπου ο Μαρκάνεν σκόραρε 38 και «κατέβασε» 17 ριμπάουντ σε 50 λεπτά συμμετοχής.

Οι Λέικερς οφείλουν να διαχειριστούν την ενέργεια και την ταχύτητα των Τζαζ  οι οποίοι θα προσπαθήσουν να πάνε  την αναμέτρηση σε υψηλό ρυθμό, πατώντας στην ικανότητα τους στο ριμπάουντ (είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της λίγκας). Το πρόβλημα για τη Γιούτα είναι ότι δεν έχει ποιότητα στη γραμμή των γκαρντ ενώ η άμυνα της είναι μια από τις πιο αδύναμες του ΝΒΑ.

Σημειώστε ότι στο μισό γήπεδο, με παθητικό 1.078 πόντους/κατοχή, οι Τζαζ τοποθετούνται στο Νο30 της λίγκας και αυτά είναι πολύ καλά νέα για τους βετεράνους των Λέικερς που θα επιδιώξουν το σετ παιχνίδι. Ο ΛεΜπρόν είναι σε καταπληκτική κατάσταση και η άμυνα των «Λιμνανθρώπων» έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στις δύο τελευταίες νικηφόρες αναμετρήσεις (όπου ο Τζέιμς «έγραψε» 36.0 πόντους και 8.5 τελικές πάσες).

Οι Λέικερς οφείλουν να είναι προσεκτικοί ώστε να μην αφήσουν τους Τζαζ να επιβάλλουν το τέμπο τους το οποίο μπορεί να τους δώσει προβάδισμα στο ξεκίνημα του αγώνα. Μπορούν να σκοράρουν αρκετά απέναντι στην άμυνα της Γιούτα και να πάρουν τη νίκη πατώντας στην εμπειρία και την υπέρτερη ποιότητα τους.

Bet Builder με Λος Άντζελες Λέικερς -3.5 και Anthony Davis Πόντοι 23+  σε απόδοση 2.28

Στο Wells Fargo Center της Φιλαδέλφεια oι Σίξερς υποδέχονται τους φορμαρισμένους Καβς. Οι «Ιππότες» μετρούν τρεις συνεχόμενες νίκες, κερδίζοντας τη Δευτέρα εύκολα τους πρωταθλητές Νάγκετς στο Οχάιο χωρίς τον Ντόνοβαν Μίτσελ (αμφίβολος για σήμερα), σε ένα ματς όπου κυριάρχησαν πλήρως στη μάχη των ριμπάουντ. Οι Καβς έχουν τον Γκάρλαντ σε εξαιρετική κατάσταση (27.0 πόντους στα δύο τελευταία παιχνίδια) και βασίζονται αρκετά στην άμυνα τους στο μισό γήπεδο (από τις πιο αποτελεσματικές στη λίγκα).

Φυσικά στη Philly τα πράγματα θα είναι αντικειμενικά δύσκολα για το Κλίβελαντ. Οι Σίξερς διαθέτουν μια από τις καλύτερες επιθέσεις της λίγκας και το δίδυμο Εμπίντ-Μάξει πετάει φωτιές. Στο Μπρούκλιν (99-121 για την ομάδα του Νερς) σούταραν με 45% στο τρίποντο και έδωσαν 32 τελικές πάσες για 4 μόλις λάθη.

Οι δύο ομάδες αρέσκονται στο ελεγχόμενο τέμπο. Οι Σίξερς έχουν περισσότερη ποιότητα και ο Εμπίντ είναι σε καλό φεγγάρι. Οι Καβς μπορούν να ανταγωνιστούν τους γηπεδούχους παρότι οι τελευταίοι είναι το φαβορί για τη νίκη.

Bet Builder με Νικητής Φιλαδέλφεια Σίξερς και  Joel Embiid Ριμπάουντ 11+ σε απόδοση 2.38 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog