NBA Picks 14/2: Άσκηση χημείας

Το ντέρμπι του «Μεγάλου Μήλου» και η άσκηση χημείας των Μαβς με την προσθήκη του Ίρβινγκ στο «Luka Ball» κλέβουν την παράσταση στο πρόγραμμα των αγώνων του ΝΒΑ.

Σημαντικό ματς στο Ντάλας το οποίο προσφάτως έστρεψε επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας με τη μετακίνηση του Κάιρι Ίρβινγκ, ελπίζοντας ότι πλέον θα έχει την ποιότητα δίπλα στον Ντόνσιτς για να διεκδικήσει το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

To Τέξας επισκέπτονται οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς που βρίσκονται σε καλή κατάσταση τον τελευταίο καιρό. Η απόκτηση του Κόνλεϊ στον «άσσο» μπορεί να βοηθήσει το αστέρι  της ομάδας, Άντονι Έντουαρντς, ώστε να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματικός αναφορικά με την ποιότητα των εκτελέσεων του. Ο Έντουαρντς είναι ένας από τους καλύτερους περιφερειακούς στη λίγκα και ο τραυματισμός του Τάουνς του έδωσε την ευκαιρία να δείξει ότι αυτός είναι ο πραγματικός ηγέτης των Λύκων (26.2 πόντοι-5.8 ριμπάουντ στα τελευταία 10 ματς).

Οι Μαβς βρίσκονται στην 4η θέση της Δυτικής περιφέρειας και οι Γουλβς στην 8η όμως η διαφορά των δύο ομάδων είναι μόλις 1.5 παιχνίδι. Σε μια χρονική στιγμή όπου το Ντάλας χρειάζεται λίγο χρόνο για να βρει τη χημεία μεταξύ Λούκα και Ίρβινγκ, η Μινεσότα μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη χτυπώντας με τον Έντουαρντς την αδύναμη περιφερειακή άμυνα των Τεξανών (ο Ντε’Άαρον Φοξ των Κινγκς σκόραρε συνολικά 69 πόντους τις τελευταίες ημέρες στις δύο αναμετρήσεις με τους Μαβς). Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο ανάπτυξης των Μαβς στην επίθεση μιας και το «Luka Ball» πλέον θα διαφοροποιηθεί με την παρουσία ενός γκαρντ που χρειάζεται τη μπάλα στα χέρια του όπως ο Ίρβινγκ. Σίγουρα η άσκηση αυτή χαρακτηρίζεται από υψηλό βαθμό δυσκολίας για το τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Παρόλα αυτά, θα επιλέξουμε την προσωπικότητα των γηπεδούχων σε έναν αγώνα που έχει ιδιαίτερη σημασία βαθμολογικά, πιστεύοντας ότι  το πιο ταλαντούχο backcourt της λίγκας θα βρει πολλούς διαδρόμους στην άμυνα της Μινεσότα.

Bet Builder με Χάντικαπ Ντάλας Μάβερικς -3.5 και Πόντοι Over 218.5 σε απόδοση 2.02 στη Stoiximan

 

Ποιος δεν θα ήθελε να βρίσκεται στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν τη βραδιά που οι Νικς υποδέχονται τους Μπρούκλιν Νετς; Πλέον στο κάδρο δεν υπάρχει ούτε Ντουράντ, ούτε Ίρβινγκ όμως το ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι και το Μανχάταν θέλει να ξεπληρώσει κάποια γραμμάτια στο «νεόπλουτο» Μπρούκλιν, από την κυριαρχία των Νετς τελευταία.

Ο ερχομός του Τζος Χαρτ στο «Μεγάλο Μήλο» δίνει ένα πολύτιμο εργαλείο στην περιφέρεια των Νικς όμως ο κόουτς Τιμποντό θα πρέπει να κρατήσει «ζωντανό» στον ρόλο του και τον εξαιρετικό Κουεντίν Γκράιμς ο οποίος έχει συνεισφέρει αρκετά στη μέχρι τώρα επιτυχία της ομάδας. Ο Τζέιλεν Μπράνσον έκανε ένα καταπληκτικό  παιχνίδι απέναντι στη Γιούτα (38 πόντοι) θέλοντας να γιορτάσει τον ερχομό του φίλου του από τους Wildcats (ήταν συμπαίχτες με τον Χαρτ)στη Νέα Υόρκη.

Οι Νετς έχασαν τα μεγάλα τους αστέρια όμως διαθέτουν γεμάτο ρόστερ (ειδικά στις ενδιάμεσες θέσεις) και την ευκαιρία να γίνουν πραγματική ομάδα. Προχθές έκαναν ένα άσχημο τελευταίο δεκάλεπτο και ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες από τους Σίξερς πληρώνοντας την αστοχία του Ντινγουίντι (2/10 σουτ). Παρόλα αυτά έχουν το βάθος και τη φρεσκάδα για να είναι ανταγωνιστικοί. Βρίσκονται στην πέμπτη θέση της Ανατολικής περιφέρειας, τρία ματς μπροστά από τους έβδομους Νικς.

Αναμένεται ένα σκληρό, κλειστό παιχνίδι με αρκετή ένταση. Οι άμυνες των δύο ομάδων θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο και η ικανότητα συγκεκριμένων παιχτών στην προσωπική φάση ίσως κρίνει την αναμέτρηση στην τελική της ευθεία.

Bet Builder με Χάντικαπ Μπρούκλιν Νετς +7.5 και Πόντοι Under 230.5 σε απόδοση 2.10 στη Stoiximan

«Η μετριότητα δεν συνάδει με τον οργανισμό μας» δήλωσε ο πρόεδρος των Μπουλς Αρτούρας Καρνισόβας. Οι «Ταύροι» δεν βρήκαν αυτό που ήθελαν στην αγορά ώστε να πατήσουν το κουμπί και να προβούν σε ανοικοδόμηση. Επέλεξαν να συνεχίσουν να μάχονται με ό,τι έχουν στα χέρια τους. Και η αλήθεια είναι ότι αυτό που έχουν, δεν είναι τόσο κακό όσο φαίνεται. Το Σικάγο μπορεί να παίξει καλύτερα.

Για την ώρα οι Μπουλς οφείλουν να σταθούν πάλι στα πόδια τους και να ανοίξουν την πόρτα του Play-in γιατί με τις τρεις τελευταίες τους ήττες  βρέθηκαν εκτός δεκάδας. Το νεανικό Ορλάντο μετράει τρεις νίκες στα τελευταία πέντε ματς, χάνοντας δύσκολα σε Νέα Υόρκη και Μαϊάμι (το ντέρμπι της Φλόριντα κρίθηκε στην παράταση). Ο Πάολο Μπαντσέρο βρίσκεται σε χαμηλή πτήση εδώ και καιρό καθώς τα ποσοστά του γνωρίζουν σημαντική πτώση.

Παρά τη μέτρια συνολική  εικόνα, η άμυνα των Μπουλς δείχνει σημάδια βελτίωσης και οι γηπεδούχοι μπορούν να κρατήσουν τους «Μάγους» χαμηλά παραγωγικά στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Νικητής και Under/Over Σικάγο Μπουλς και  Under 227.5 σε απόδοση 2.82 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr