Luguentz Dort

Σκοράρει ο Luguentz Dort στο Μέμφις

H πανδημία χτύπησε για τα καλά την πόρτα του ΝΒΑ τις τελευταίες ημέρες. Παιχνίδια αναβάλλονται και πολλές ομάδες αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα απουσιών. Παρ’ όλα αυτά, το σημερινό πρόγραμμα έχει ενδιαφέρον. Πάμε να δούμε μαζί μερικά σημεία που έχουν αξία.

-Μαγικά από τον DeMar DeRozan εχθές το βράδυ στην αναμέτρηση με τους Λέικερς στο Σικάγο. Ο βετεράνος σταρ των Μπουλς επέστρεψε μετά από δύο εβδομάδες καραντίνας  και ήταν καταλυτικός στη νίκη των Ταύρων σημειώνοντας 19 από τους 38 συνολικά πόντους του στην τέταρτη περίοδο (είχε επίσης 6 τελικές πάσες στο παιχνίδι).

Οι Μπουλς ταλαιπωρούνται αρκετά από την πανδημία έχοντας αρκετούς αθλητές εκτός, μεταξύ των οποίων και ο LaVine. Προσπαθούν να προτάξουν το ομαδικό πνεύμα και να ανεβάσουν μερικά παιδιά από το βάθος του πάγκου για να καλύψουν τα κενά τους, περνώντας σχετικά  «αναίμακτα» το δύσκολο αυτό διάστημα.

Oι Ρόκετς με τη σειρά τους πέρασαν από το Ντιτρόιτ, κάνοντας τη δεύτερη νίκη τους στα τέσσερα τελευταία ματς. Ο Κρίστιαν Γουντ ήταν ο κορυφαίος παίχτης της ομάδας του Χιούστον η οποία βασίζεται στη γραμμή ψηλών της (Τheis, Sengun, Wood) και δουλεύει αρκετά την έξτρα πάσα το τελευταίο διάστημα θέλοντας να αναμείξει περισσότερους παίχτες στο επιθετικό κομμάτι.

Οι «Ταύροι» είναι σαφώς καλύτερη ομάδα (καμία αμφιβολία περί  τούτου). Έρχονται από μεγάλη νίκη και μια συνολικά δύσκολη εβδομάδα (σε όρους conditioning) οπότε είναι αρκετά πιθανό να μη φορτσάρουν.

🏀 Χάντικαπ Χιούστον Ρόκετς +13.5 σε απόδοση 1.39 

-Ο Γκρίζλις ήταν αυτοί που έδωσαν στους Θάντερ «το ματς της ντροπής» όταν στις 2 του Δεκέμβρη τους κατατρόπωσαν με 73 πόντους στο Μέμφις (152-79), σπάζοντας κάθε ρεκόρ διαφοράς στη λίγκα. Ήταν αναμφίβολα μια πολύ σκληρή βραδιά για την Οκλαχόμα η οποία επισκέπτεται ξανά το Τενεσί, ελπίζοντας ότι θα μπορέσει να φανεί πιο ανταγωνιστική αυτήν τη φορά.

Ο Luguentz Dort αποτελεί σημείο αναφοράς στην πολύ νεανική ομάδα των Θάντερ φέτος. Η βελτίωση του είναι παροιμιώδης. Από ένας ικανός περιφερειακός αμυντικός εξελίχθηκε σε two-way player, αναπτύσσοντας το επιθετικό παιχνίδι του, κατάσταση η οποία απεικονίζεται στους αριθμούς του. Στα τελευταία επτά ματς των Θάντερ, ο 22χρονος wing μετράει 19.1 πόντους με 39.7% στα τρίποντα. Στην κατηφόρα της προηγούμενης αναμέτρησης με το Μέμφις, ο Dort σκόραρε 15 πόντους όντας ο μόνος που ξεχώρισε από το γενικό ναυάγιο.

Το Μέμφις έχει μερικούς εξαιρετικούς αμυντικούς στις θέσεις των πλαγίων (Μπέιν, Μπρούκς), όμως η παρουσία του Gilgeous-Alexander θα πάρει αρκετή από την ενέργεια των γηπεδούχων στα μετόπισθεν.

🏀 Luguentz Dort Πόντοι 16+ σε απόδοση 1.55  

-Στο Σολτ Λέικ της Γιούτα θα συναντηθούν απόψε το βράδυ οι δύο αποτελεσματικότερες επιθέσεις της λίγκας. Σύμφωνα με το NBA.com οι Τζαζ γράφουν 117.2 σε όρους Offensive Rating (επιθετική αξιολόγηση ανά 100 κατοχές) κατέχοντας το Νο1 της λίγκας στο συγκεκριμένο τομέα και οι Χόρνετς 113.2, επίδοση που αποτελεί το Νο2 στο φετινό ΝΒΑ.

Η Σάρλοτ μετράει τρεις ήττες σε πέντε ματς σε αυτό το ταξίδι της στη Δύση. Ο Γκόρντον Χέιγουορντ επιστρέφει στην πόλη που έγινε σταρ ενώ ο κόουτς Μπορέγκο ελπίζει ότι το up tempo-παιχνίδι της ομάδας του και η επαφή με το καλάθι θα «γεννήσει» μια βραδιά όπως η πρόσφατη στο Σαν Αντόνιο (η Σάρλοτ σκόραρε 131 πόντους και ο Χέιγουορντ 41).

Η Γιούτα έρχεται από δύο κολλητές ήττες στην έδρα της σε παιχνίδια διαφορετικού χαρακτήρα με τους Σπερς και του Ουίζαρντς. Η λογική λέει ότι σήμερα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν, έχοντας απέναντι τους την πιο αδύναμη άμυνα της λίγκας.

🏀 Χάντικαπ Γιούτα Τζαζ -5.5 σε απόδοση 1.34 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas για το Stoiximan Blog