Mes que un club ?

😯 “Ήταν ο προπονητής μου και δεν είχε δώσει την παραμικρή αφορμή, μένω κατάπληκτος. Είχε πάντα μια εξαιρετική σχέση και με μένα και με πολλούς συμπαίκτες μου και η υστεροφημία του ήταν σπουδαία. Τώρα φυσικά μένει να αποφανθεί η δικαιοσύνη.”

👎🏻 Αυτές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του Τσάβι μόλις ανέκυψε το μέγα θέμα της έρευνας της ισπανικής αστυνομίας για πληθώρα καταγγελιών εναντίον του “θρυλικού” Albert Benaiges (ο οποίος από το 1991-2011 ήταν ο άνθρωπος κλειδί στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και αυτός που “ανακάλυψε” τους Ινιέστα, Τσάβι κοκ) για σεξουαλική παρενόχληση κατά συρροή!

⚖ Ο 71χρονος σήμερα, αρχιτέκτονας της περίφημης “Massia” θα κληθεί πλέον να λογοδοτήσει για τις πράξεις του, καθώς πάνω από 60 παλιοί μαθητές και μαθήτριες του, έχουν καταθέσει στην αστυνομία ότι υπήρξαν θύματα ή μάρτυρες σεξουαλικής βίας. Το φοβερό είναι ότι μετά την περσινή εκλογή του στην προεδρία της Μπαρτσελόνα, ο πρόεδρος Λαπόρτα, τον είχε επαναφέρει στο πόστο του στις ακαδημίες από τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι ο ίδιος ο Benaiges επικαλούμενος “προσωπικούς λόγους” στις αρχές Δεκεμβρίου, να φύγει για το Μεξικό!

😢 “Όταν ήμουν 6 χρονών, ο Benaiges με ξεμονάχιασε στα αποδυτήρια και τον θυμάμαι να μου κατεβάζει το παντελόνι και να ξεκινά να με αγγίζει στα απόκρυφα σημεία μου… ήταν η πρώτη φορά που συνέβη και συνεχίστηκε για οκτώ εφιαλτικά χρόνια… μία φορά που βρήκα τη δύναμη να αντιδράσω, με κλείδωσε στο ντους μαζί με πέντε μεγαλύτερα αγόρια. Ήταν η πιο τρομαχτική στιγμή στη ζωή μου…”

🩸 Δεν το χωράει ο νους, τα όσα αφηγούνται τα αγόρια και τα κορίτσια που είδαν τα όνειρα τους να μετατρέπονται στον πιο ζοφερό εφιάλτη, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα εκείνα τα χρόνια. Και όσο η “σπασμένη” φωνή της Άννας ξετυλίγει το νήμα της αφήγησης μιας αβυσσαλέα σκοτεινής εποχής, θα έπρεπε να περίμενε κανείς να απλώνεται τουλάχιστον νεκρική σιγή. Φευ…

“Έχω τη συνείδηση μου πεντακάθαρη, ποτέ δεν ανάγκασα κάποιον, ποτέ δεν έβλαψα κανένα και αν κάπως συνέβη, σίγουρα δεν είχα καμία τέτοια πρόθεση”, δήλωσε πριν λίγες ώρες σε Καταλανική εφημερίδα. “Έχω έναν υιοθετημένο γιο και έχω βαφτίσει τέσσερα παιδιά που τα λατρεύω…”

👨🏻‍⚖️ Ακόμη κι αν ο Bainaiges σαπίσει για το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή, η ζημιά έχει γίνει και τίποτα δεν μπορεί να απαλύνει την οδύνη των τραυματισμένων παιδικών ψυχών. Το κακό δυστυχώς παραμένει γύρω μας και παντού και πρέπει να είμαστε σε συνεχή επιφυλακή για να προστατέψουμε τα παιδιά μας που παραμένουν η μοναδική ελπίδα για το μέλλον.

🏟 Υποτίθεται ότι η Μπαρτσελόνα ήταν πάντα “περισσότερο από ένα κλαμπ” (mes que un club) και δεν υπάρχει παιδί στον κόσμο που να κλώτσησε μπάλα και να μην ονειρεύτηκε να βρεθεί μια μέρα στη Massia. Ο (κάθε) Λαπόρτα και οι εκάστοτε ταγοί σε οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση και οργανισμό, θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί. Γιατί όταν αδρανούμε έστω και επιτρέπουμε να καταστραφεί, έστω και ένα παιδικό όνειρο, δεν έχουμε την παραμικρή δικαιολογία…

Maestro

#nojustice_nopeace #metoo #έχετονούσου_στοπαιδί #MesqueunClub?

📷 Στη φωτογραφία η Άννα, μία από τις πρώτες κοπέλες που κατήγγειλαν τον κίναιδο προπονητή για σεξουαλική παρενόχληση. Ευτυχώς πλέον δεν περπατάει μόνη…