Σέρχιο Μαρκαριάν

Ο Μαρκαριάν νέος προπονητής της Εθνικής

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε την έλευση του Σέρχιο Μαρκαριάν ως προπονητή της Εθνικής Ελλάδας και ως τον άνθρωπο που θα αναλάβει να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση, που βρίσκεται στον όμιλο για τα προκριματικά του Euro 2016.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από την ΕΠΟ: “Ο κ. Σέρχιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών, κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και σχετικής εισήγησης του κ. Γιώργου Καραγκούνη. Το συμβόλαιο που πρόκειται να υπογραφεί με τον Ουρουγουανό τεχνικό θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο του 2015 και θα επεκταθεί μέχρι τον Ιούλιο του 2016 σε περίπτωση πρόκρισης της Εθνικής Ομάδας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Συνεργάτες του κ. Μαρκαριάν θα είναι ο κ. Νίκος Κωστένογλου και ο κ. Ρόλαντ Μαρσενάρο.”

Στις πρώτες δηλώσεις του, ο Ουρουγουανός προπονητής δήλωσε: «Η ανάθεση της ευθύνης να είμαι προπονητής της Εθνικής Ομάδας, για μένα είναι πάρα πολύ μεγάλη τιμή. Θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία, που με επέλεξε για αυτή τη θέση. Έχουμε έναν δύσκολο στόχο μπροστά μας, αλλά πιστεύω στη δουλειά μου, όπως επίσης στους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Όλοι μαζί θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για να πετύχουμε αυτούς τους στόχους, με πρώτο τον αμέσως επόμενο αγώνα μας στην Ουγγαρία».

Ο Μαρκαριάν στην προπονητική του καριέρα έχει αποκτήσει διάφορα παρατσούκλια τα οποία τον συνοδεύουν, κάποια καλά και κάποια όχι τόσο κολακευτικά. Η αλήθεια είναι πως η Εθνική ομάδα αυτή την στιγμή πρέπει να επικεντρωθεί στο “ο μάγος” που τον ακολουθεί καθώς αυτό είναι που θα της δώσει και ελπίδα οτι μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση. Δεν είναι οτι δεν το έχει ξανακάνει. Το ’93 ανέλαβε την Ουνιβερσιτάριο ντε Ντεπόρτες ενώ ήταν προτελευταία στην βαθμολογία και, με 13 νίκες και δύο ισοπαλίες σε 15 αγώνες, την οδήγησε μέχρι την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Από την άλλη είναι γνωστές στους Έλληνες φιλάθλους οι πορείες που είχε με τον Ιωνικό, αλλά και με τον Παναθηναϊκό.

Δείτε αναλυτικά τις βαθμολογίες εδώ

 

Θέση Ομάδα A Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ Διαφ. Βαθμοί
1 -1 Ρουμανία 4 3 1 0 6 1 5 10 Προκρίνονται
2 1 B.Ιρλανδία 4 3 0 1 6 3 3 9 Προκρίνονται
3 -1 Ουγγαρία 4 2 1 1 4 3 1 7
4 1 Φινλανδία 4 1 1 2 4 5 -1 4
5 -1 Νήσοι Φερόες 4 1 0 3 2 6 -4 3
6 1 Ελλάδα 4 0 1 3 1 5 -4 1

Είναι αυτή τη στιγμή η Εθνική Ελλάδος, η δυσκολότερη αποστολή του; Μπορεί και ναι.  Αυτή τη στιγμή μπορεί να βρισκόμαστε στην τελευταία θέση και η απόδοση για νίκη του group να έχει φτάσει στο 50.00 στον Stoiximan.gr, αλλά από την άλλη ο Ουρουγουανός έχει παράδοση στο να κάνει τις ανατροπές. Όταν ανέλαβε τον Παναθηναϊκό και αντικατέστησε τον Κυράστα οι “Πράσινοι” ήταν σε πολύ δύσκολη κατάσταση.  Όμως στο τέλος κατάφερε να διεκδικήσει το πρωτάθλημε  και να κάνει μια μεγάλη πορεία στην Ευρώπη, όπου κόντραρε την Μπαρτσελόνα μέσα στο Κάμπ Νου μέχρι το τέλος.

Θα τα καταφέρει και τώρα; μόνο ο καιρός θα δείξει. Αλλά αν κρίνουμε από την πορεία του “Μάγου” μέχρι τώρα, ένα είναι σίγουρο. Δεν θα πρέπει να τον υποτιμούμε ποτέ.

euro-2016-omilos-f-apodoseis

Κάντε κλικ στην φωτό  για να μεταφερθείτε στην αγορά