Argentina Football

Αργεντινή: Ξεκινά το πρωτάθλημα-μαμούθ

Όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Αργεντινής. Ο Κώστας Βορίλας αναφέρει τα πολύ ενδιαφέροντα φετινά χαρακτηριστικά του πρωταθλήματος, που αλλάζει μορφή.

Εντελώς διαφορετικά δεδομένα έχει το φετινό πρωτάθλημα της Αργεντινής. Το λεγόμενο Torneo Final, μετά το Torneo Inicial, όπως είχε καθιερωθεί στη διπλή σεζόν, με Απερτούρα και Κλαουζούρα, του Torneo Transition στη χώρα, έχει πια ακυρωθεί και πλέον ισχύει ενιαίο πρωτάθλημα-μαμούθ 30 ομάδων.

Ναι, δεν διαβάζετε λάθος! Στην Αργεντινή γράφεται νέα ποδοσφαιρική ιστορία με ένα νέο τρόπο διεξαγωγής πρωταθλήματος, που όμοιός του δεν έχει εφαρμοστεί, αλλά ήταν για χρόνια όνειρο του τέως προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας, Χούλιο Γκροντόνα, ο οποίος, ωστόσο, δεν έζησε για να το δει να λειτουργεί.

Για χάρη του αναβαθμισμένου πρωταθλήματος επαναπατρίστηκαν παίκτες όπως ο Οσβάλντο της Ίντερ και ο πρώην “δικός μας” Σεμπάστιαν Λέτο στη Λανούς, ο οποίος όμως χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι και έχει τεθεί νοκ-άουτ μέχρι το καλοκαίρι.

Οι κανόνες

Οι 30 ομάδες θα αγωνίζονται όλες εναντίον όλων από μία φορά και θα υπάρχει μια εξτρά αγωνιστική, η οποία για την παρθενική φετινή χρονιά ορίστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου με όλα τα τοπικά ντέρμπι, ανάμεσά τους και το Μπόκα Τζούνιορς – Ρίβερ Πλέιτ, αλλά και τα Ρασίνγκ Κλουμπ – Ιντεπεντιέντε και Ροζάριο Σεντράλ – Νιούελς Ολντ Μπόις.

Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται στις 8 Νοεμβρίου και ακολουθούν πλέι-οφ για τα εισιτήρια του Κόπα Λιμπερταδόρες, αλλά και μεταξύ των ομάδων 7ης έως 18ης θέσης.

Θα υπάρξει μια πρωταθλήτρια, δύο ομάδες που θα υποβιβαστούν με τη γνωστή ειδική βαθμολογία βαθμών ανά αγώνες πενταετίας, και τέσσερις ομάδες που εξασφαλίζουν εισιτήρια για το Λιμπερταδόρες από το πρωτάθλημα (άλλη μία επίσης μέσω του Σουνταμερικάνα) και έξι στο Σουνταμερικάνα.

Πρώτο παιχνίδι για το νέο πρωτάθλημα είναι το Βελέζ – Αλντοσίβι (1,61-3,55-5,75), που διεξάγεται απόψε (13/2) στις 23:00 και είναι διαθέσιμο για LIVE Stream στον Stoiximan.gr.

 

Κώστας Βορίλας

bet3.GR