stoiximanblog-pao

H άμυνα γεννάει ελπίδα

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται το βράδυ της Παρασκευής (14/12, 9.30 μμ) την Ντρασουσάφακα στο ΟΑΚΑ. Και με τρεις διαδοχικές ήττες στην Ευρωλίγκα αλλά και την εμφανώς «προβληματική» εικόνα που δείχνει η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, η νίκη επί της ουραγού της διοργάνωσης είναι επιτακτική. Κι ίσως όχι μόνο η νίκη.

Οι πράσινοι αναζητούν μία πειστική εμφάνιση που θα ξαναφέρει τα χαμόγελα στα πρόσωπα των φιλάθλων τους και θα εκτονώσει τη συσσωρευμένη ένταση από τα ατυχή αποτελέσματα. Το γεγονός ότι η Νταρουσάφακα δείχνει να μην έχει βρει ακόμη τα πατήματα της, με αποτέλεσμα να έχει πετύχει μόλις μια νίκη σε 11 αγώνες είναι το καλό αλλά συνάμα και το κακό νέο. Γιατί είναι μια ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτα. Άρα έχει μόνο να κερδίσει.

Κι αυτό μηδενίζει το άγχος της. Στην όποια λοιπόν άνεση των Τούρκων, ο Παναθηναϊκός οφείλει να αντιπαρατάξει το σημείο αναφοράς και ταυτόχρονα την αχτίδα φωτός για το μέλλον: Την άμυνα του. Έχοντας δεχτεί 865 πόντους σε 11 ματς, οι πράσινοι δέχονται 78,6 πόντους κατά μέσο όρο, δείχνοντας μάλιστα τάσεις βελτίωσης σε αυτό το κομμάτι. Αν αναλογιστούμε δε ότι οι 35,3 πόντοι παθητικού, προέρχονται μέσα από το «ζωγραφιστό», το φορμάρισμα των Λάσμε-Γκιστ και η βελτίωση του Γιώργου Παπαγιάννη, ενδεχομένως να βοηθήσει το τριφύλλι να βρει την θεαματική ανατροπή των δεδομένων, ώστε να πάρει την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκα.

SOKIN