Μέχρι το επόμενο

“Το μεγαλύτερο ματς στην ιστορία της μέχρι το επόμενο” – κάπως έτσι είναι τα πράγματα για το τμήμα Χάντμπολ της Ένωσης, παραφράζοντας την ιστορική ρήση του Νίκου Γκάλη. Λίγες μέρες αφότου ο ιστορικός προσφυγικός σύλλογος γιόρτασε τα 97 χρόνια από την ίδρυση του και με τις ομάδες Ποδοσφαίρου και Μπάσκετ να διανύουν μια χρονιά απελπιστικά κατώτερη των προσδοκιών, τα φώτα στρέφονται απολύτως δίκαια στο τμήμα Χάντμπολ το οποίο δείχνει σαν έτοιμο από καιρό για μια ακόμη Ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Η Σλοβένικη Γκορένιε θα είναι αύριο (Σάββατο) το τελευταίο εμπόδιο της Ένωσης στην ξέφρενη πορεία της προς τον τελικό του φετινού European Cup. Βέβαια τα πράγματα αυτή τη φορά θα είναι πολύ δύσκολα, καθώς η φορμαρισμένη Γκορένιε είναι η δεύτερη δύναμη του Σλοβένικου Χάντμπολ, μιας χώρας με μεγάλη παράδοση στο άθλημα και την πρωταθλήτρια Τσέλιε να έχει σταθερή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και μπορεί οι μακροχρόνιες απουσίες των Πλάθα Χιμένεθ και Ουγκάλντε να μην έχουν στοιχίσει μέχρι τώρα στην ΑΕΚ, αλλά απέναντι σε έναν τόσο ποιοτικό αντίπαλο, ίσως αποβούν καθοριστικές, όπως και ο βαθμός ετοιμότητας του Πάτρικ Λέμος που θα αγωνιστεί με προστατευτική μάσκα λόγω ραγίσματος στη μύτη.

Ανεξαρτήτως πάντως του αυριανού αποτελέσματος, η ουσία θα παραμείνει το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει φτιάξει ένα ρόστερ πολύ υψηλού επιπέδου για τα δεδομένα της Ελλάδας και το όραμα της διοίκησης είναι όχι μόνο η κατάκτηση του φετινού European Cup, αλλά η μελλοντική συμμετοχή και διάκριση στα σαλόνια του αντίστοιχου Champions League. Έχοντας την εγγύηση μιας πολύ σοβαρής διοίκησης και την αμέριστη στήριξη του φίλαθλου κόσμου της (είναι μάλλον το μοναδικό “μεγάλο” κλαμπ που τα τελευταία χρόνια έχει χτίσει “χαντμπολιστικό” κοινό) και έχοντας θέσει σαν βασική της προτεραιότητα να αποκτήσει το δικό της κλειστό γήπεδο, ίσως αποδειχθεί ο “Δούρειος Ίππος” που θα ανεβάσει το άθλημα της χειροσφαίρισης πιο ψηλά στις προτιμήσεις του ελληνικού κοινού.

Από στοιχηματικής άποψης το χάντμπολ παραμένει ιδιαίτερο άθλημα, καθώς η μεγάλη ταχύτητα, μαζί με τις πολλές εναλλαγές και τα υψηλά σκορ που το χαρακτηρίζουν, δυσκολεύουν ιδιαίτερα την αλγοριθμική παραγωγή αποδόσεων, με συνέπεια οι μπουκ να το φοβούνται σε μεγάλο βαθμό και ορισμένοι δε, να φτάνουν στο σημείο ακόμη και να το κρύβουν στα μενού τους – ώστε να χρειάζονται πολλαπλά κλικ για να το “ανακαλύψει” (κυριολεκτικά) ο παίκτης.

Κάπως έτσι έχουμε φτάσει σχεδόν 24 ώρες πριν την έναρξη της μεγάλης αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ και καμία εταιρεία παγκοσμίως δεν έχει ακόμη προσφέρει αποδόσεις για το παιχνίδι. Και το γεγονός όταν μιλάμε για ημιτελικό Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καταδεικνύει την ανασφάλεια των εταιριών σχετικά με την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα των αποδόσεων τους. Εκτός αν περιμένουν να μάθουν νέα από την σημερινή προπόνηση αν …εφαρμόζει σωστά η μάσκα του Πάτρικ Λέμος και φοβούνται μήπως τελικά μας πάρουν στο λαιμό τους…

Maestro