Group C: Το τραγούδι του Μέσι

Πολύ ενδιαφέρον ο 3ος Όμιλος, καθώς συγκρούονται διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές από τέσσερεις Ηπείρους.

To Παγκόσμιο παίζεται στη Stoiximan με Ειδικά Missions, Μακροχρόνια στοιχήματα και πολλές καθημερινές εκπλήξεις & δώρα* (Όροι και προϋποθέσεις)

Μεξικό

Το Μεξικό για τα Μουντιάλ είναι ότι η Τότεναμ για την Πρέμιερ Λιγκ. Πάντα αξιόμαχο και με εκλάμψεις καλού ποδοσφαίρου, που του εξασφαλίζουν την πρόκριση από την φάση των ομίλων. Ωστόσο, ποτέ τόσο καλό, ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο της φάσης των «16». Είναι χαρακτηριστικό, ότι αυτό το σενάριο – δηλαδή του αποκλεισμού στο νοκ άουτ της φάσης των «16», οι Μεξικανοί φίλαθλοι το έχουν δει εφτά συνεχόμενες φορές σε Μουντιάλ.

Η παρουσία όμως του Τάτα Μαρτίνο στον πάγκο του Μεξικού, δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, καθώς η θητεία του ξεκίνησε με 17 σερί αγώνες χωρίς ήττα. Φευ, οι πολύ μέτριες εμφανίσεις της τελευταίας διετίας και οι πρόσφατες βαριές ήττες από ΗΠΑ και Ουρουγουάη, τον έχουν σχεδόν αποκαθηλώσει στη συνείδηση των φιλάθλων, οι οποίοι του προσάπτουν υπερβολικά αμυντικογενείς τακτικές και εύνοια σε κάποιες «παλιοσειρές». 

Πού μπορεί να φτάσει

Από πλευράς τακτικής και σχεδιασμού αγώνων, ο Μαρτίνο είναι ο άνθρωπος που έλειπε από το Μεξικό για να προκριθεί σε νοκ άουτ παιχνίδι. Το να ζητάνε σχεδόν ομόθυμα τύπος και κοινή γνώμη το κεφάλι σου λίγες μέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ, δεν είναι καλός οιωνός. Αν όμως οι «βετεράνοι» που σε κατηγορούν ότι εμπιστεύεσαι υπέρ του δέοντος, κάνουν καλό τουρνουά, τότε το Μεξικό θα περάσει στους «8» και ο Τάτα Μαρτίνο θα ξαναγίνει ήρωας.

Αργεντινή

Η Αργεντινή είναι ίσως η πιο ευανάγνωστη ομάδα του Μουντιάλ του Κατάρ. Εξ ορισμού από τα μεγάλα φαβορί κάθε Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά εδώ το διακύβευμα είναι ακόμη μεγαλύτερο και από το ίδιο το τρόπαιο.

Γιατί το «κύκνειο άσμα» του Μέσι στην Εθνική Αργεντινής, είναι αυτό που πραγματικά θα καθορίσει την υστεροφημία του και θα κλείσει τα στόματα και των πιο δύσπιστων. Είναι ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών ή θα μείνει για πάντα με την ρετσινιά ότι δεν κατάφερε να σηκώσει ένα Παγκόσμιο Κύπελλο; 

Πού μπορεί να φτάσει  

Δεν θα σας πούμε φυσικά που μπορεί να φτάσει η Αργεντινή. Η απάντηση εξαρτάται από το ακριβώς προηγούμενο ερώτημα. Όσοι πάντως έχουν προλάβει το Μουντιάλ του 1986, μάλλον την ώρα που θα διαβάζουν αυτές τις γραμμές, θα κουνάνε το κεφάλι τους με νόημα…

Πολωνία 

Από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες, όχι μόνο του ομίλου αλλά του τουρνουά, κάτι που φάνηκε ήδη από τα προκριματικά. Οι Πολωνοί έκαναν καλές εμφανίσεις στα προκριματικά, αλλά η αψυχολόγητη επιλογή του (τότε εκλέκτορα) Πάουλο Σόουζα να παρατάξει τα… δεύτερα στο τελευταίο παιχνίδι με την Ουγγαρία, τα τίναξε όλα στον αέρα (μαζί και τη θέση του Σόουζα) και την έστειλε στα μπαράζ. 

Στα μπαράζ, παρουσιάστηκε αξιοσημείωτα καλή απέναντι στη Σουηδία (2-0) στο Χορζόφ, αλλά έμενε το πιο δύσκολο σκέλος. Να καταφέρει να αποκλείσει και τη Ρωσία μέσα στη Μόσχα. Προέκυψαν όμως οι θηριωδίες του Πούτιν, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, οπότε αίφνης η Πολωνία βρέθηκε σε μία ακόμη τελική φάση Μουντιάλ, χωρίς να χρειαστεί να παίξει το δύσκολο μπαράζ.

Πού μπορεί να φτάσει

Το που μπορεί να φτάσει η Πολωνία, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την φόρμα και την αξιοποίηση του Λεβαντόφσκι. Τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του και για τον τρομερό σκόρερ της Μπαρτσελόνα και εφόσον καταφέρει να είναι αποτελεσματικός στο κρίσιμο ματς με το Μεξικό η Πολωνία θα πάρει τη θέση του… Μεξικό την φάση των «16».

Σαουδική Αραβία

Αν δεν είχε κληρωθεί σε τόσο δύσκολο όμιλο, θα την συζητάγαμε σαν πιθανή έκπληξη. Η αψεγάδιαστη πορεία της στα προκριματικά και η παρουσία του «χρυσοδάχτυλου» Ερβέ Ρενάρ στον πάγκο τη, είναι κύριοι παράγοντες αισιοδοξίας.

Στον αντίποδα, κανείς παίκτης της, δεν αγωνίζεται εκτός Σαουδικής Αραβίας, οπότε αναδύεται το ερώτημα κατά πόσο παίκτες με ελάχιστες προσλαμβάνουσες παραστάσεις, μπορούν να σταθούν στο επίπεδο ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Πού μπορεί να φτάσει

Μπορεί ο «μάγος» Ερβέ Ρενάρ να έχει πάρει Κόπα Άφρικα με την Ζάμπια, μπορεί επίσης η Σαουδική Αραβία να παίζει ουσιαστικά εντός έδρας, αλλά στον όμιλο που της έλαχε δεν μπορεί να ελπίζει σε πολλά. 

Ειδικά στοιχήματα 3ου Ομίλου

  • Με βάση την ανάλυση μας, θεωρούμε ότι το στοίχημα με την μεγαλύτερη αξία στον 3ο όμιλο, είναι η πρόκριση της ομάδας του Μεξικό, σε απόδοση 1,85
  • Αναλύσαμε ότι η Σαουδική Αραβία είναι καλή ομάδα, αλλά άτυχη που κληρώθηκε σε τόσο δύσκολο όμιλο. Δεν θα πέσει όμως αμαχητί και το να σκοράρει συνολικά Over 1,5 γκολ πληρώνει 1,95!
  • Για όποιον πιστεύει ακράδαντα ότι ο Μέσι είναι έτσι κι αλλιώς ο μεγαλύτερος παίκτης όλων των εποχών είναι απλά. Ποντάρει στο 15,00 της Stoiximan να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και περιμένει το παραμύθι του Λεονέλ να έχει το πιο ευτυχισμένο τέλος…

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.