BLAST Fall Finals στην Stoiximan !

Γράφει o Vasilis Ortega. 

Με γεμάτη δράση στα eSports και ειδικότερα στο Global OffensiveBLAST Fall προ των πυλών, ενώ η Valve έκανε τελικά την χάρη στο community και κυκλοφόρησε το operation BrokenFang. Ήταν κάτι που είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο στην Stoiximan που θα δείτε ΕΔΩ, όλα έδειχναν operation εν μέσω γιορτών με υψηλό αντίτιμο, αλλά και πολλές αλλαγές. Ξόδεψα αρκετές ώρες από την στιγμή του update και τα συμπεράσματα μου είναι τα εξής: 

  • Τελείωσε η κυριαρχία της Dust2, πλέον όλοι συμμετέχουν στην επιλογή χαρτών με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία. 
  • Το αντίτιμο θα το λάβετε πίσω μέσω skinsόσο προχωράτε το operation, έρχονται και τα Sales στο Steam, επομένως δεν θα πάνε χαμένα.  
  • Νέοι χάρτες εξελίξιμοι αυτή τη φορά, αναμένω κάποιοι να μείνουν στο Poolκαι για επίσημα παιχνίδια.  
  • Τοκαλύτερο όμως είναι πως άλλαξαν εντελώς το score table, και πλέονμετράει η ζημιά που προκαλείς στο σύνολο, και όχι μόνο τα frags. Πολύ σωστή αλλαγή που προδίδει εν μέρη το πώς υπολογίζει το game το elo που ανήκει ο καθένας και κατ’ επέκταση τα rank.  
  • Το VAC όπως ήταν, μεγάλη πληγή,αλλά και δύσκολο να αλλάξει όσο υπάρχουν άλλοι οργανισμοί  με πληρωμή.  

Εν κατακλείδι, θετικότατο βήμα για το Counter Strike που συνεχίζει και έχει την μερίδα του λέοντος στην σκηνή και δείχνει όρεξη να παραμείνει. Μην ξεχνάμε πως μόλις πριν 10 μέρες έσπασε για τρίτη φορά το φράγμα του 1m χρηστών online, νούμερα εξωφρενικά για παιχνίδι 7 χρόνων. Σε άλλα νέα οι OG κατέκτησαν το Flashpoint 2 και $500k, ενώ ακολούθησαν οι Virtus Pro και οι Fnatic. Ο Krimz έφαγε VAC και μετά από ένα tweet το πήρανε πίσω ρίχνοντας την ευθύνη σε τρίτο πρόγραμμα που έτρεχε όσο αγωνιζόταν για το Flashpoint 2. Περίεργη κατάληξη σε μια περίεργη χρονιά που το coach bug  ταλαιπώρησε επίσης την αξιοπιστία της σκηνής μόλις λίγους μήνες πριν.  

Καλά όλα αυτά, αλλά η αγωνιστική δράση δεν σταματάει, θα το διαπιστώσετε και στην πλατφόρμα της Stoiximan. Πληθώρα μακροχρόνιων και μη επιλογών για το BLAST Fall Finals, όπως και  στο Fantasy. Μόλις 8 ομάδες για $500k αλλά και ένα χρυσό pass για το Global, Natus Vincere – Astralis – G2 Esports μόλις 3 από τους διεκδικητές σε ένα Tour που την Κυριακή είναι προγραμματισμένος και ο τελικός. Double elimination σε Bo3 αγώνες είναι και το format, μορφή που έχει κυριαρχήσει το 2020 δίνοντας και δεύτερη ευκαιρία μέσω lower bracket. Αν και οι Astralis κατέκτησαν το Dreamhack μόλις πριν λίγες μέρες, το αποκλείω να επαναληφθεί μιας και το επίπεδο δυναμικότητας είναι εντελώς διαφορετικό. Οι Γάλλοι των G2 Esports έχουν και το φαινομενικά ποιο εύκολο δρόμο από όλους αλλά με τους FURIA στο ίδιο bracket δύσκολα πάλι μπορούν να γίνουν προγνωστικά. 

Μεγάλος ντόρος για το καινούριο PS5, το stock τελείωσε ενώ αρκετοί ακόμα περιμένουν την παραγγελία τους με μερικές περιπτώσεις να αγγίζουν και τον Σεπτέμβρη! Δεύτερο stock ανακοινώθηκε από την Sony για τον Δεκέμβριο, κονσόλα με αρκετά νέα χαρακτηριστικά με το ανάλογο αντίτιμο φυσικά. Δύο αρχικές εκδόσεις με την φθηνότερη να βγαίνει ακριβότερη σε βάθος χρόνου, κίνηση που καλύτερα να αποφεύγατε. Κονσολάκιας εγώ δεν είμαι, παρόλα αυτά, για πιο ειδικές καταστάσεις οι Unboxholics έδωσαν την πραγματική διάσταση της νέας εποχής για την Sony και το Playstation.  

Η τελευταία και μεγαλύτερη διοργάνωση της χρονιάς ξεκινάει, το IEM Global Challenge θα μας ακολουθήσει μέχρι και τα Χριστούγεννα, όπου θα στεφθεί και ο πρωταθλητής για το 2020, μιας περίεργης χρονιάς που φτάνει στο φινάλε της. Μέχρι την επόμενη φορά από μένα και τη Stoiximan καλή τύχη ότι και αν επιλέξετε!