esports-stoiximanblog

Esports : Νέο Operation για το Global Offensive;

Από τον Vasilis Ortega

Καλημέρα και καλή εβδομάδα κόσμε, το IEM New York για το Global Offensive και την Ευρώπη τελείωσε με τους Faze να κάνουν την έκπληξη κόντρα σε όλα και να κερδίζουν τον τίτλο με 3-0 νίκη απέναντι στους OG. Ότι δεν κατάφεραν τον τελευταίο χρόνο το έκαναν πράξη με αναγκαστική αλλαγή στην θέση του Olof αλλά και το αστέρι τους Niko φευγάτο μιας και λεπτομέρειες μένουν για να ενταχθεί στους G2 Esports στην θέση του Jacks. Στην Αμερική οι Βραζιλιάνοι των FURIA είναι η μοναδική αήττητη ομάδα αλλά όλα μπορούν να αλλάξουν στα επερχόμενα nok – aout. 

Οπως όλα δείχνουν τον Δεκέμβρη θα γίνει τελικά Global Challenge στην Κολωνία, λόγω πανδημίας όλο το 2020 οι αγώνες έγιναν online με αποτέλεσμα την μη διασταύρωση ομάδων όλης της υφηλίου. Η επιτυχής διεξαγωγή και του LOL Wolds βοηθάει το όλο κλίμα έτσι λοιπόν 15 Δεκεμβρίου οι 8 καλύτερες ομάδες θα βρεθούν LAN για $500k αλλά και τον τίτλο του IEM για το 2020. Είναι αυτονόητο πως η στήλη μας θα καλύψει το συγκεκριμένο γεγονός, ενώ πληθώρα επιλογών στην πλατφόρμα της Stoiximan και στο Fantasy θα είναι ανοιχτές με την γνωστοποίηση και των τελευταίων λεπτομερειών.

Με κάθε επιφύλαξη θεωρώ πως είμαστε στην τελική ευθεία για νέο Operation στο Global Offensive τον Νοέμβριο, προφανώς μιλάμε για γεγονός που γίνετε γνωστό μόνο την ημέρα του update αλλά όλα δείχνουν πως σε λίγο καιρό η Valve θα το κάνει πράξη. Ιδια εποχή είχε βγεί άλλωστε και το Shattered Web το 2019 ενώ είχε προηγηθεί το Halloween patch. Αξίζει να αναφέρουμε πως παρόλο που το 2020 προξένησε καθυστερήσεις για το πολυαναμενόμενο Cyberpunk 2077 αλλά και για το Warcraft Shadowlands η Valve προχώρησε κανονικά τα δικά της project όπως τα updates σε Team Fortress 2 και Counter Strike.

Fun Fact :

  • Το εξωφρενικό έπαθλο των $35m ήταν και το prize pool στο The International του 2019 για το DOTA2. Οι OG κέρδισαν την πρώτη θέση και παράλληλα το μερίδιο των $16m μοιράστηκε στην 5μελή ομάδα με το κάθε μέλος να κερδίζει $3,2m, ποσόν σαφώς μεγαλύτερο από αυτό που κέρδισε ο Novak Djokovic για την κατάκτηση του Wibledon την ίδια χρονιά!

League Of Legends Worlds 

Το Παγκόσμιο καλά κρατεί με τους αγώνες nok aout να ακολουθούν το group stage που συνοδεύτηκε από πολλές εκπλήξεις. Καταρχήν θα ήθελα να τονίσω πως οι GenG και Fnatic πέρασαν από τον όμιλο τους σχετικά εύκολα, όπως είχαμε προτείνει, επιλογές που ήταν επιλέξιμες σε πολύ καλές αποδόσεις από την Stoiximan! Τα ψέμματα τελείωσαν λοιπόν το schedule είναι γνωστό με την πρεμιέρα να έχει οριστεί για την ερχόμενη Πέμπτη. 

  • Match (Α): DAMWON Gaming vs. DRX
  • Match (B): Suning vs. JD Gaming
  • Match (C): TOP Esports vs. Fnatic 
  • Match (D): Gen.G vs. G2 Esports

Top Esports και DAMWON Gaming έχουν εύκολο έργο απέναντι σε Fnatic και DRX αντίστοιχα, από την άλλη όμως διαφωνώ με τον φαβοριτισμό των GenG απέναντι στους G2 Esports ενώ περιμένω και τους Sunning να βάζουν δύσκολα στην JD Gaming. Tην Κυριακή στις 13:00 είναι προγραμματισμένο το ποιο αμφίρροπο παιχνίδι της σειράς και προσωπικά θα επιλέξω τους G2 Esports να περνούν το εμπόδιο των GenG, επιλογή σε αρκετά καλή απόδοση αυτή τη στιγμή στην Stoiximan.

OWL Grand Finals 

Και οι Πρωταθλητές για το Overwatch το 2020 είναι οι San Francisco Shock, δεύτερη συνεχόμενη χρονιά κερδίζουν τον τίτλο εξέλιξη μοναδική για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δύο νίκες απέναντι στην Seoul Dynasty σε προκριματικά και τελικό και μια λίγο οριακή απέναντι στους Shangai Dragons  ήταν αρκετές για να χαρίσουν κάτι περισσότερο από $1m στους παίχτες των Shock.

Blast Premier Final για το Global Offensive προ των πυλών ενώ και τα τελικά του League of Legends θα μας απασχολήσουν την επόμενη φορά.

Καλή τύχη!