Game 5: Οριακό σημείο στη Βοστώνη

Όπως όλοι περιμέναμε, η σειρά των Σέλτικς με τους Μπακς  έφτασε σε αυτό το οριακό σημείο. Τα πάντα κρέμονται από μια κλωστή και το ματσάρισμα μοιάζει πολύ ανοιχτό. Το πέμπτο παιχνίδι σήμερα στη Βοστώνη, αποτελεί την απόλυτη πρόκληση για τον Γιάννη και τους πρωταθλητές του ΝΒΑ.

Το πολύ μεγάλο ματς του TD Garden κλέβει την παράσταση σήμερα για τα playoffs του ΝΒΑ. Οι Μπόστον Σέλτικς ισοφάρισαν τη σειρά στο τέταρτο ματς και πλέον η ομάδα που θα φτάσει με το προβάδισμα στο έκτο παιχνίδι στο Μιλγουόκι, θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα να κερδίσει τo εισιτήριο για τους τελικούς της Ανατολής (ειδικά εάν αυτή η ομάδα είναι οι Μπακς). 

Η Βοστώνη απέδειξε πολύ πειστικά ότι το φετινό σύνολο έχει δυνατότητες να κοιτάξει ψηλά. Ο Αλ Χόρφορντ σκόραρε 52 πόντους στα δύο παιχνίδια του Ουισκόνσιν, εμπνέοντας του συμπαίχτες του και οδηγώντας τους Κέλτες στην ισοφάριση. Ο Δομινικανός φόργουορντ-σέντερ είναι ο παίχτης-κλειδί του Ουντόκα μέχρι τώρα στους ημιτελικούς της περιφέρειας  καθώς μετράει 18.8 πόντους (48.2% στο τρίποντο), 11.3 ριμπάουντ, 3.5 τελικές πάσες, 1.3 κλεψίματα και 1.5 τάπες. Συνολικά στα φετινά playoffs σουτάρει με το εντυπωσιακό 53.5% πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, με τις Pick & Pop καταστάσεις των Σέλτικς (με αιχμή τον ίδιο) να δυσκολεύουν σημαντικά την άμυνα των Μπακς μιας και η Βοστώνη τρέχει PnRs με χειριστές που μπορούν να παίξουν κάθετα πηγαίνοντας βαθιά στην άμυνα ή να σταματήσουν και να πάρουν το pull up πολύ αποτελεσματικά. Σημειώστε επίσης ότι απέναντι στον Χόρφορντ, ο Γιάννης σουτάρει με 30.6% εντός πεδιάς.

Βet Builder με Πόντοι Μάρκους Σμαρτ 13+ και Ριμπάουντ Τζέισον Τέιτουμ 6+ σε απόδοση 2.20 

Με την απουσία του Μίντλεντον, οι Μπακς έχουν επιθετικό πρόβλημα –σε όρους παραγωγής αλλά και ανάπτυξης- όμως είναι εδώ, όρθιοι και μπορούν να πάρουν τη σειρά. Έχουν άλλωστε τον καλύτερο παίχτη στο παρκέ. Χωρίς τον αποτελεσματικότερο  σουτέρ τους η επίθεση των «Ελαφιών» παράγει λιγότερους χώρους και είναι σε πολλές περιπτώσεις στατική. Οι ενδιάμεσες εκτελέσεις του Μίντλεντον που ξεκολλούσαν την ομάδα στα δύσκολα απουσιάζουν και αυτό μειώνει την παραγωγική τους δυναμική. 

Ενισχυμένες αποδόσεις-Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πρώτος σκόρερ & Περισσότερες Aσσίστ σε απόδοση 4.85 

Παρόλα αυτά οι Μπακς είναι οι πρωταθλητές του ΝΒΑ. Και αυτό από μόνο του αποτελεί ένα σημαντικό asset πηγαίνοντας προς το πέμπτο, οριακό παιχνίδι όπου η πνευματική αντοχή θα παίξει πρωτεύοντα ρόλο. Ο κόουτς Μπουντενχόλζερ ίσως χρειαστεί να χαμηλώσει τα σχήματα του, αφήνοντας λίγο στην άκρη τις Big Lineups ενώ είναι δεδομένο ότι περιμένει βοήθεια στο παραγωγικό κομμάτι από τους Portis και Allen. Η άμυνα των Ελαφιών  είναι εξαιρετική μέχρι τώρα και εάν σήμερα μπορέσει να κρατήσει χαμηλά τα ποσοστά στην περιφερειακή εκτέλεση των γηπεδούχων, θα έχουν καλή τύχη για το διπλό. Σημείο-κλειδί, οι ανάσες του Γιάννη. Πρέπει να του εξοικονομηθούν με κάποιο τρόπο δυνάμεις για την τελική ευθεία του ματς.

Bet Builder με Χάντικαπ Μπόστον Σέλτικς-2.5 και Πόντοι Under 228.5 σε απόδοση 2.00 

-Tα τελευταία νέα από το Μέμφις δεν είναι πολύ καλά καθώς φαίνεται ότι ο τραυματισμός του Τζα Μοράντ είναι σοβαρός και η πιθανότητα να χάσει το υπόλοιπο της σειράς με το Γκόλντεν Στέιτ αλλά και συνολικά τα playoffs, είναι σημαντική. Πραγματικά είναι κρίμα για τον νεαρό σταρ των Γκρίζλις η παρουσία του οποίου προσέφερε σπουδαίο θέαμα και ανέβαζε τον πήχη του ανταγωνισμού για τους Ουόριορς.

Το Μέμφις βέβαια -όπως έχουμε σημειώσει κι άλλες φορές – παίζει εξαιρετικά χωρίς τον Μοράντ φέτος, παρόλο που στο τέταρτο παιχνίδι της σειράς η εικόνα αυτή δεν επαναλήφθηκε, τουλάχιστον σε παραγωγικούς όρους. Οι Γκρίζλις ήταν ανταγωνιστικοί κυρίως γιατί κράτησαν χαμηλά τα ποσοστά των γηπεδούχων με την άμυνα τους όμως στο επιθετικό κομμάτι αντιμετώπισαν σημαντικό πρόβλημα. Είναι προφανές ότι δυσκολεύονται απέναντι στην άμυνα των «Πολεμιστών», κάτι που απεικονίζεται καθαρά στην αποτελεσματικότητα των εκτελέσεων τους.

Οι γηπεδούχοι πιθανόν θα μπουν με ορμή στο ματς και θα ψάξουν ένα πολύ καλό performance από τους Bane και Jackson Jr. για να κρατηθούν στον αφρό. Δεν θα είναι εύκολο. Οι Ουόριορς είναι έμπειροι και σε καλή κατάσταση, ξέρουν να επιστρέφουν και διαθέτουν το απαιτούμενο δηλητήριο για να κλείσουν ένα τέτοιο παιχνίδι και τη σειρά.

Χάντικαπ Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς -2.5 σε απόδοση 1.75 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα