Γαλλία-ΗΠΑ: Στέψη στο 2.18

Η ώρα του μεγάλου τελικού έφτασε. Μπορεί η Γαλλία με την ώθηση του κοινού της να βάλει δύσκολα στην καλύτερη αλλά παράλληλα γήινη από όλες τις απόψεις TEAM USA;

Οι ΗΠΑ κατάφεραν να επιβιώσουν στο καλύτερο ματς των τελευταίων ετών απέναντι σε μια εντυπωσιακή, αποφασισμένη Σερβική ομάδα και πλέον θέλουν να τελειώσουν τη δουλειά στη μάχη με την οικοδέσποινα, παίρνοντας το χρυσό μετάλλιο. Πιθανόν στάθηκαν και ολίγον τυχεροί που απέφυγαν το ματσάρισμα με την πιο επικίνδυνη Γερμανία, όμως οι Γάλλοι έχουν γυρίσει διακόπτη στα τελευταία παιχνίδια και έφτασαν δίκαια μέχρι τον τελικό.

Ο κόουτς Κολέ έστειλε στο βάθος του πάγκου τον Γκομπέρ και έβγαλε σε πρώτο ρόλο τους σταρ της Ευρωλίγκας, Κορντινιέ-Λεσόρ-Γιαμπουσέλε, αλλάζοντας την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της ομάδας και το «κέλυφος» της στο παρκέ. Οι Γάλλοι είναι πιο σκληροτράχηλοι και επιθετικοί, τρέχουν καλύτερα το γήπεδο και μπορούν να κατεβάσουν στο πάτωμα τους δείκτες αποτελεσματικότητας του αντιπάλου. Το τεράστιο μήκος τους στο μισό γήπεδο πνίγει τις επιθέσεις.

Από την άλλη πλευρά, η TEAM USA θα σημαδεύσει το βασικό μειονέκτημα των γηπεδούχων που δεν είναι άλλο από την έλλειψη δημιουργικότητας στη γραμμή των γκαρντ. Το σύνολο του Στιβ Κερ θα πιέσει τους Γάλλους περιφερειακούς, με στόχο να πλήξει την ανάπτυξη του αντιπάλου στην επίθεση. Δεν θα είναι εύκολο για την ομάδα του Κολέ να ανταπεξέλθει απέναντι σε Χόλιντεϊ-Ουάιτ ενώ αναμένεται να έχουν αυξημένο ρόλο οι Αντεμπάγιο-Ντέιβις για την αναχαίτιση του Ουεμπανιάμα αλλά και των αρκετά φορμαρισμένων Γιαμπουσέλε-Λεσόρ.

Η γραμμή ψηλών της Γαλλίας είναι ξεκάθαρα η δύναμη πυρός της όμως βαρόμετρα για τον βαθμό ανταγωνιστικότητας της απέναντι στις ΗΠΑ θα είναι παίχτες όπως ο Ντιλικίνα, ο Φουρνιέ και φυσικά ο Κορντινιέ ο οποίος φέρνει τρομερή ενέργεια στο παρκέ.

Η παλιά φρουρά των Ντουράντ-Κάρι-ΛεΜπρόν θα ηγηθεί της TEAM USA, με τον σταρ των Ουόριορς να έρχεται από μια καταπληκτική εμφάνιση στον ημιτελικό. Οι Αμερικανοί μπορούν να κρατήσουν χαμηλά παραγωγικά τους Γάλλους και να φτάσουν στο χρυσό μετάλλιο ακόμα και χωρίς να φορτσάρουν στο επιθετικό κομμάτι.

Πόντοι Γαλλίας Under 77.5 σε απόδοση 2.18 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog