Final 4: Τα προγνωστικά του Hoopfellas

Στοιχηματικές επιλογές για το Βελιγράδι, από ειδικά παικτών και ομάδων μέχρι και φορκάστ με ακριβή σειρά πρόβλεψης.

Η μεγάλη στιγμή της σεζόν για την Ευρωλίγκα έφτασε. Οι τέσσερις καλύτερες ομάδες και μερικοί από τους μεγαλύτερους σταρ της φετινής διοργάνωσης θα συγκεντρωθούν στο Βελιγράδι με μοναδικό στόχο τον τίτλο του πρωταθλητή. Αυτές είναι μερικές στοιχηματικές επιλογές που έχουν «αξία» και παράλληλη μια διόλου ευκαταφρόνητη πιθανότητα επαλήθευσης.

Φορκάστ με ακριβή σειρά πρόβλεψης

Δύο σενάρια έχουμε ξεχωρίσει με γνώμονα πάντα το μομέντουμ, τα παράγωγα του κάθε ματσαρίσματος και φυσικά την τιμή στην οποία μπορούμε να αγοράσουμε την κάθε επιλογή.

Η Μπαρτσελόνα πηγαίνει στο Βελιγράδι ως «ομάδα πεπρωμένου». Η στιγμή αυτή έχει κλειδώσει στο μυαλό των Καταλανών μετά τον περυσινό χαμένο τελικό από την Αναντολού και έπαιζε με τη μορφή κομμένων σκηνών στο πίσω μέρος του μυαλού τους από την αρχή της σεζόν. Ζητούν εξιλέωση και κάθαρση. Ήταν η πιο αποτελεσματική ομάδα της Ευρωλίγκα φέτος, διαχειρίστηκε άψογα τα προβλήματα της και πήρε δίκαια την πρώτη θέση. Η πίεση θα είναι μεγάλη. 

Νομίζω πως οι Καταλανοί (πάντα στην περίπτωση που περάσουν τη Ρεάλ) θα έχουν καλύτερη τύχη για την κατάκτηση του τροπαίου εάν στον τελικό βρουν μπροστά τους την περυσινή πρωταθλήτρια, Αναντολού Εφές.  Αντίθετα, είναι πολύ πιθανό να συναντήσουν σημαντικό πρόβλημα στο ματσάρισμα με τον Ολυμπιακό. Οι δύο αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου έδειξαν ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν τα εργαλεία για βάλουν δύσκολα στο σύνολο του Σάρας.

Πάμε λοιπόν σε δύο επιλογές.

Mπαρτσελόνα-Εφές-Ολυμπιακός-Ρεάλ σε απόδοση 7.35

&

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα-Ρεάλ-Εφές σε απόδοση 16.00

Σημειώστε επίσης ότι η πιθανότητα κατάκτησης του τροπαίου από τον Ολυμπιακό στη συνθήκη που έχει πλέον δημιουργηθεί για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, μοιάζει καλή. Οι ερυθρόλευκοι  έφτασαν στα όρια τους στη σειρά με τη Μονακό όμως έδειξαν πνευματικό σθένος και επιβίωσαν στο πέμπτο παιχνίδι. Στο Βελιγράδι θα έχουν το πλεονέκτημα του κόσμου καθώς θεωρείται δεδομένο ότι θα μπουν στη μάχη έχοντας τη μεγαλύτερη υποστήριξη από την κερκίδα σε σχέση με τους υπόλοιπους τρεις διεκδικητές. Η εμπειρία επίσης, είναι εκεί. 

Τελική θέση-Ολυμπιακός: Νικητής σε απόδοση 4.50

MVP

Θα εξαρτηθεί φυσικά από την κατάληξη του τουρνουά. Η Αναντολού έχει τους καλύτερους σολίστ στα πρόσωπα των Μίτσιτς-Λάρκιν όμως οι διακυμάνσεις στην απόδοση της μέσα στη σεζόν ήταν μεγάλες και την πιθανή εικόνα της στο Βελιγράδι καλύπτει ένα πέπλο μυστηρίου. Ο Νίκολα Μίροτιτς έρχεται από σπουδαία σεζόν και σαφέστατα έχει τις προδιαγραφές ώστε να επιβάλλει τον δικό του νόμο στο Βελιγράδι. Όμως στο παρελθόν δεν είναι λίγες οι φορές που δεν κατάφερε να πιάσει υψηλά standards απόδοσης υπό καθεστώς μεγάλης πίεσης. Πάμε λοιπόν με έναν αθλητή που είναι αρκετά cold-blooded ώστε να βάλει μεγάλα σουτ και να κρίνει το τουρνουά μιας και παραδοσιακά ανεβάζει την απόδοση του όταν τα φώτα γίνονται εκτυφλωτικά.

MVP: Nicolas Laprovittola σε απόδοση 20.00

Στην ίδια κατεύθυνση (και με ανάλογα κριτήρια), ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση του βετεράνου των F4, Κώστα Σλούκα ο οποίος δίνεται σε απόδοση 11.00 από Stoiximan.

Περισσότερες Ασσίστ

Μπορεί στο Βελιγράδι να βρίσκεται ο Νικ Καλάθης όμως εμείς εντοπίζουμε «αξία» στην περίπτωση δύο άλλων ελίτ δημιουργών οι οποίοι έχουν ανεβάσει στροφές του τελευταίο διάστημα.

Ο Ολυμπιακός βασίζει την επίθεση του στην καλή κυκλοφορία της μπάλας και στη συμμετοχικότητα με τον Κώστας Σλούκα να αποτελεί το «κέντρο αποφάσεων» της. 

Περισσότερες Ασσίστ: Κώστας Σλούκας σε απόδοση 11.00

Με τον Μίτσιτς να αποτελεί καθαρά πλέον τον Νο1 σκόρερ στην καλοκουρδισμένη επίθεση της Εφές, ο Σέιν Λάρκιν στράφηκε περισσότερο σε άλλους τομείς όπως η άμυνα και η δημιουργία, αποδίδοντας εξαιρετικά. Εάν είναι απόλυτα υγιής (αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού στο ματς με την Καρσίγιακα) αναμένεται να δείξει στο ευρύ κοινό τις δυνατότητες του και σε αυτά τα κομμάτια.

Περισσότερες Ασσίστ: Σέιν Λάρκιν σε απόδοση 5.00

Περισσότερα Ριμπάουντ

Οκ, ο Walter Tavares (2.25 απόδοση στη Stoiximan) είναι η προφανής επιλογή όμως υπάρχουν και άλλοι ικανοί rebounders στο τουρνουά σε καλές αποδόσεις. Ένας από αυτούς  είναι ο Adrien Moerman της Αναντολού. Ο μαχητικός Γάλλος αποτελεί σημείο αναφοράς για την τουρκική ομάδα στο ζωγραφιστό, σε μια σεζόν όπου ο Αταμάν έχει αφήσει πίσω τον Κρις  Σίνγκλετον στο rotation.

Περισσότερα Ριμπάουντ:  Adrien Moerman σε απόδοση 8.00

Περισσότερα εύστοχα τρίποντα-Μπαρτσελόνα

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει στη διάθεση του μερικούς εξαιρετικούς σουτέρ οι οποίοι μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Οι Λαπροβίτολα, Μίροτιτς και Αμπρίνες και φυσικά ο Κούριτς  είναι πολύ αποτελεσματικοί στο κομμάτι της περιφερειακής εκτέλεσης. Ο Αμερικανός wing είναι πιθανόν ο καλύτερος off screen-shooter στην  Ευρώπη την τελευταία διετία όμως είναι άστοχος το τελευταίο διάστημα  (4/22 τρίποντα στην ACB τον τελευταίο μήνα) σε αντίθεση με τον Ισπανό γκαρντ-φόργουορντ που μετράει στο ίδιο διάστημα 15/22 τρίποντα (!).Πάμε με το καυτό χέρι του Αμπρίνες. τον οποίον ο Σάρας έχει ανεβάσει στο rotation λόγω (και) της ενέργειας που φέρνει στο αμυντικό κομμάτι.

Περισσότερα εύστοχα τρίποντα-Μπαρτσελόνα: Alex Abrines σε απόδοση 6.00

Περισσότερα Κλεψίματα-Ολυμπιακός

Η άμυνα του Ολυμπιακού είναι το άρμα μάχης του και αυτό φάνηκε και στα playoffs απέναντι σε μια πολύ δυνατή παραγωγικά ομάδα όπως η Μονακό. Οι ερυθρόλευκοι πιέζουν πολύ σωστά τη μπάλα, ειδικά στο μισό γήπεδο. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε εκθειάσει άλλωστε την Hand Off-άμυνα τους φέτος (Νο1 στην Ευρωλίγκα), η οποία τους δίνει κλεψίματα και έξτρα μπάλες. Η παρουσία του Τόμας Ουόκαπ αναμένεται να είναι καταλυτική σε αυτές τις καταστάσεις παράγοντας για την ελληνική ομάδα αυτές τις πολύτιμες παραπάνω κατοχές.

Περισσότερα Κλεψίματα-Ολυμπιακός: Thomas Walkup σε απόδοση 3.00

*Iσχύουν όροι & προϋποθέσεις. Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές. Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog | 21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα