Εuro U21: Η ώρα των προημιτελικών

Η εκπληκτική Γεωργία κόντρα στο σκληροτράχηλο Ισραήλ, φουλ για ημιτελικά η Ισπανία με Σανθέτ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αμφίρροπες μάχες συνεχίζεται το Euro U21, που μπαίνει πλέον στην προημιτελική του φάση. Γεωργία και Ισραήλ συγκρούονται στην Τιφλίδα το απόγευμα (19:00) του Σαββάτου. Μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης η Γεωργία, που πήρε την πρωτιά στο Group A κόντρα σε Πορτογαλία, Ολλανδία και Βέλγιο! 

Ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ και φαβορί για την τελευταία θέση, ωστόσο διέψευσε με εκκωφαντικό τρόπο όλα τα προγνωστικά. Νίκησε τους Ίβηρες, κράτησε στην ισοπαλία «κόκκινους διαβόλους» και «οράνιε» και πήρε μια μεγαλειώδη πρόκριση. Η επιθετική της πολυφωνία υπήρξε «κλειδί» της επιτυχίας. Πρωταγωνιστής ο Τσιταϊσβίλι, με ένα γκολ και δύο ασίστ σε τρία ματς.

Ένα colpo grosso έκανε και το Ισραήλ στο Group C. Η Αγγλία κυριάρχησε στον όμιλο με 3/3, ωστόσο το Ισραήλ κατάφερε να αρπάξει την 2η θέση. Η ισοπαλία (1-1) της πρεμιέρας στο ματς-θρίλερ απέναντι στη Γερμανία και η νίκη (1-0) στο φινάλε κόντρα στην Τσεχία, ήταν τα αποτελέσματα που δημιούργησαν αυτή την έκπληξη. 

Σε διάταξη 3-5-2, ο στόχος είναι ο έλεγχος της μεσαίας γραμμής και ο εξαναγκασμός του αντιπάλου να στείλει τη μπάλα στο πλάι. Ο Γκλουκ ξεχωρίζει για τις δημιουργικές του ικανότητες και ο Τούργκεμαν είναι το σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Η Γεωργία παίζει με τεράστια αυτοπεποίθηση και μοιάζει ικανή για όλα. Ωστόσο το Ισραήλ είναι σκληροτράχηλο και διαθέτει πολλή υπομονή στο παιχνίδι του. Το συνδυαστικό στοίχημα Goal/Goal & Under 3,5 σε απόδοση 3.00 στη Stoiximan.

Το πρόγραμμα του Σαββάτου ολοκληρώνεται με τον προημιτελικο Ισπανία – Ελβετία (22:00), στη Giulesti Stadium του Βουκουρεστίου. Η «furia roja» κατέκτησε την πρώτη θέση του Group B με δραματικό τρόπο. Είχε εξασφαλίσει την πρόκριση της από την 2η αγωνιστική, ωστόσο χρειάστηκε το γκολ του Ρουίθ στο 90′ της αναμέτρησης με την Ουκρανία για το τελικό 2-2, που χάρισε στην Ισπανία την κορυφή του ομίλου έστω και στην ισοβαθμία. 

Η παραγωγική διαδικασία στη χώρα παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα και αποτυπώνεται στον τρόπο που τροφοδοτείται η εθνική ανδρών. Προφανώς και η Ισπανία U21 συγκαταλέγεται στα φαβορί της κατάκτησης του τουρνουά.

Μετά από καραμπολά αποτελεσμάτων και τριλή(!) ισοβαθμία στο Group D, η Ελβετία πήρε την πρόκριση από την δεύτερη θέση. Η Γαλλία έκανε το 3/3, Ελβετία, Ιταλία και Νορβηγία συγκέντρωσαν από τρεις βαθμούς έχοντας από μια νίκη στα μεταξύ τους. Ο Στεργίου της Σεντ Γκάλεν είναι βασικός στόπερ της Ελβετίας, προσφέροντας μια ελληνική νότα στη διοργάνωση. 

Εντούτοις η ανασταλτική λειτουργία συνολικά της ομάδας του δεν πείθει και το παθητικό των οκτών τερμάτων στον όμιλο είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Δεν έχει άγχος στον προημιτελικό η Ελβετία, δύσκολα ωστόσο θα καταφέρει κάτι.

Η Ισπανία είναι σε θέση ισχύος, διαθέτει σαφώς μεγαλύτερο ταλέντο και βάθος λύσεων στον πάγκο. Η Ελβετία δεν μοιάζει ικανή να μαστάρει την ποιότητα και την τεχνική των αντιπάλων της. Το συνδυαστικό στοίχημα 1/1 & Να σκοράρει ο Σανθέτ σε απόδοση 3.85 στο Bet Builder της Stoiximan.

Επίφοβο φαβορί η Αγγλία κόντρα στην Πορτογαλία, θα ιδρώσει η Γαλλία απέναντι στην Ουκρανία

Το απόγευμα (19:00) της Κυριακής στο Κουτάισι, η Αγγλία αντιμετωπίζει την Πορτογαλία στον τρίτο χρονικά προημιτελικό. Οι Άγγλοι έκαναν… πάρτι στο Group C της διοργάνωσης. Με 3/3 απέναντι σε Τσεχία, Ισραήλ και Γερμανία αλλά και γκολ 6-0, πήραν άνετα την πρόκριση και φυσικά την πρώτη θέση του ομίλου. 

Ομάδα έτοιμη για όλα, με παίκτες όπως οι Έλιοτ, Σκιπ, Ράμσεϊ, Μαντουέκε, Τζόουνς, Γκιμπς-Γουάιτ, Κρέσγουελ, Γκόρντον, Σμιθ Ρόου που πρωταγωνιστούν ήδη στην Premier League. Αναμφίβολα, η Αγγλία διαθέτει μια δυναμική που της επιτρέπει να κάνει μεγαλεπήβολα σχέδια στο τουρνουά.

Έστω και με ζόρια, η Πορτογαλία κατάφερε να προκριθεί από το Group A. Το πέτυχε χάρη στη νίκη (2-1) της τελευταίας αγωνιστικής επί του Βελγίου, σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο Γεωργία – Ολλανδία. 

Αποτελέσματα που την έφεραν στη 2η θέση, πίσω από την έκπληξη του ομίλου, Γεωργία. Την κρίσιμη ώρα έδειξε χαρακτήρα η Πορτογαλία και μαζί ποδοσφαιρικό κυνισμό, στοιχείο απαραίτητο στα νοκ άουτ. Ντάντας, Ταβάρες, Κονσεϊσάο, Νέτο και Φάμπιο Σοάρες είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν στο ρόστερ της.

Η Αγγλία πείθει περισσότερο στο τουρνουά. Ωστόσο τα νοκ άουτ είναι μια άλλη διαδικασία και εκεί η Πορτογαλία είναι πιο επικίνδυνη από όσο φαντάζει. Το συνδυαστικό στοίχημα Χ ημίχρονο & 2-3 γκολ σε απόδοση 4.60 στο Bet Builder της Stoiximan.

Στην πόλη Κλουζ της Ρουμανίας ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής (22:00) η προημιτελική φάση του Euro U21 με την αναμέτρηση Γαλλία – Ουκρανία. Τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου οι «τρικολόρ», που μετέτρεψαν σε τυπική διαδικασία την πρωτιά του Group D. 

Με 3/3 απέναντι σε Ιταλία, Ελβετία και Νορβηγία, κατέκτησαν άνετα την κορυφή και φυσικά την πρόκριση. Πολύ γρήγορη ομάδα, αποφασιστική, έστω και παρορμητική πολλές φορές, εντούτοις το ταλέντο περισσεύει. Καλούλου, Κακερέ, Τιράμ, Τσέρκι και Γκουϊρί είναι οι παίκτες που ξεχωρίζουν, σε ένα ρόστερ με μπόλικο βάθος.

Η Ουκρανία ήταν εξαιρετική στη φάση των ομίλων. Και έφτασε μια ανάσα από την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο Group B. Δέχθηκε ωστόσο την ισοφάριση στην εκπνοή της αναμέτρησης με την Ισπανία και αρκέστηκε στην 2η θέση, καθώς υστερούσε στην ισοβαθμία. 

Πειθαρχημένη, σκληρή, με πολλές φυσικές δυνάμεις και υπομονή στο παιχνίδι της, η Ουκρανία δίνει μια πολύ ευχάριστη νότα στη διοργάνωση. Δύσκολο το έργο της απέναντι στη Γαλλία, όμως έχει χαρακτήρα και δεν θα πέσει αμαχητί.

Η Γαλλία έχει τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση και έχει τον τρόπο να επιβάλλει τον ρυθμό της. Η ικανότητα της Ουκρανίας στην αντεπίθεση είναι δεδομένη και μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην άμυνα των «τρικολόρ». Το συνδυαστικό στοίχημα 1 & Goal/Goal σε απόδοση 3.40 στη Stoiximan.

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.