Final Four 2023: Ειδικά παικτών & ομάδων από τον Hoopfellas

Ο MVP, ο πρώτος σκόρερ, αυτός με τις περισσότερες τελικές πάσες και η τελική κατάταξη στο F4 με ακριβή σειρά πρόβλεψης μέσα από την κρυστάλλινη, μαγική σφαίρα του Hoopfellas.

Η μεγάλη στιγμή της σεζόν έφτασε. Στο Κάουνας έχει δημιουργηθεί μια ιστορική συγκυρία για τον Ολυμπιακό ο οποίος καλείται να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να πατήσει στην κορυφή της Ευρώπης. Η ιστορία όμως μας έχει δείξει ότι σε αυτά τα παιχνίδια, τα πάντα μπορούν να συμβούν. Πάμε να δούμε λοιπόν μαζί κάποιες επιλογές με καλή στοιχηματική αξία από το μενού της Stoiximan.

 

O MVP

Τα μεγάλα αστέρια των διεκδικητών έχουν σαφώς καλές πιθανότητες για να λάμψουν στη μεγάλη σκηνή του ευρωπαϊκού μπάσκετ πιστοποιώντας τις ικανότητες και το status τους. Οι Σλούκας, Βεζένκοφ,  Μίροτιτς, Ταβάρες και Μάικ Τζέιμς θα προσπαθήσουν να επιδράσουν στο παιχνίδι ο καθένας με τον δικό του τρόπο και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως μπορούν. Παρόλα αυτά, η δομή των ομάδων που θα βρεθούν στο Κάουνας και η γενικότερη λειτουργία τους σε συνδυασμό με το τεράστιο ποιοτικό βάθος που τις χαρακτηρίζει, στρώνουν το χαλί για να βγουν μπροστά και άλλοι παίχτες.

Τα F4 άλλωστε είναι φτιαγμένα για τους λεγόμενους «ήρωες της μιας βραδιάς». Αρκεί λοιπόν να εστιάσουμε στο πνευματικό προφίλ των αθλητών που θα μπορούσαν να λάμψουν στη συγκεκριμένη συνθήκη, υπό καθεστώς πίεσης.

Οι επιλογές μας για όλα τα βαλάντια:

MVP Kostas Sloukas  σε απόδοση 5.00 στη Stoiximan

Καμία έκπληξη εδώ. Ο Έλληνας διεθνής πόιντ γκαρντ μπαίνει στο δέκατο F4 της καριέρας του. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά λοιπόν. Μπορεί να παίξει αυτά τα παιχνίδια με χαμηλούς παλμούς, έχει ισχυρό πνευματικό υπόβαθρο και έρχεται από μια καταπληκτική σειρά με τη Φενέρ όπου υπήρξε αυτός που ουσιαστικά έγειρα την πλάστιγγα υπέρ του Ολυμπιακού.

MVP Nicolas Laprovittola σε απόδοση 20.00 στη Stoiximan

Οκ, είναι κοινό μυστικό ότι η απόδοση του Μίροτιτς θα κρίνει εν πολλοίς την τύχη των Καταλανών σε αυτό το F4. Ειδικά εάν αυτοί περάσουν στον τελικό και βρουν απέναντι τους τον Ολυμπιακό, ο Μαυροβούνιος φόργουορντ θα αποτελέσει βαρόμετρο για το σύνολο του Σάρας. Παρόλα αυτά, η διαδρομή αυτού του γκρουπ την τελευταία διετία μας έχει δείξει ότι ο παίχτης που εμπνέει περισσότερο τους υπόλοιπους στα δύσκολα και μπορεί να ξεσηκώσει τους πάντες στις δύσκολες στιγμές, είναι ο Νίκολας Λαπροβίτολα. Μπορεί να βάλει μεγάλα σουτ και έχει γεννηθεί για να παίρνει τέτοιου είδους ευθύνες. Αουτσάιντερ με άκρως ικανοποιητική απόδοση.

MVP ο Shaquielle McKissic σε απόδοση 50.00

Πάμε και στη δική μας επιλογή για την έκπληξη. Στην πολυπρόσωπη και αρμονικά δομημένη ώστε να παράγει ευκαιρίες για όλους επίθεση του Ολυμπιακού, ο Shaquielle McKissic ξεχωρίζει για τη διαφορετικότητα του. Ουσιαστικά είναι ο μοναδικός περιφερειακός που φέρνει  κάθετο παιχνίδι και έμφυτη ικανότητα στην προσωπική φάση. Σε αυτά τα παιχνίδια όπου οι άμυνες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και η ένταση χτυπάει κόκκινο, το προσόν αυτό είναι απαραίτητο. Ο Αμερικανός wing ίσως κληθεί να ξεκολλήσει την ερυθρόλευκη επίθεση στο Κάουνας. Το έχει κάνει πολλές φορές φέτος και μπορεί να το επαναλάβει εφόσον χρειαστεί.

 

Δώρο* ΕΟΝ ΤV από την Stoiximan: Απολαμβάνεις τις κορυφαίες μπασκετικές μάχες και όλο το πλούσιο αθλητικό περιεχόμενο EON της NOVA μέσα από την αποκλειστική προσφορά* γνωριμίας της Stoiximan!

 

Περισσότεροι Πόντοι στη Διοργάνωση

Και οι τέσσερις ομάδες έχουν πολλές δυνατότητες στο αμυντικό κομμάτι. Η κρισιμότητα αυτών των παιχνιδιών ευνοεί το λεγόμενο valuing possessions basketball, δηλαδή το στυλ παιχνιδιού όπου κάθε κατοχή έχει ξεχωριστή αξία. Συνήθως αυτά τα ματς πάνε σε ένα πιο ελεγχόμενο τέμπο παρά το γεγονός ότι  η δεξαμενή επιθετικού ταλέντου είναι τεράστια. Εάν κάποιος αγωνιστικός παράγοντας (π.χ περιφερειακή ευστοχία) συμβάλλει στο να ανοίξει το σκορ βέβαια, μπορούμε να δούμε άλλου είδους μάχες μιας και οι τέσσερις μονομάχοι είναι εξοπλισμένοι με σπουδαία «όπλα».

Αυτό για παράδειγμα θα μπορούσε να συμβεί στον ημιτελικό του Ολυμπιακού με τη Μονακό παρά το γεγονός ότι στην κανονική περίοδο το συγκεκριμένο ζευγάρι μας έδωσε δύο κλειστές, σφιχτές αναμετρήσεις σε ελεγχόμενο ρυθμό. Ο Jordan Loyd βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, ερχόμενος από μια σπουδαία σειρά απέναντι στη Μακάμπι (15.4 πόντοι). Επίσης, το ταλέντο του Dzanan Musa είναι αδιαμφισβήτητο και η επαφή του με το καλάθι ξεχωριστή. Και οι δύο αυτοί αθλητές έχουν έμφυτη ικανότητα στο σκοράρισμα και μπορούν να παράγουν σε αυτό το επίπεδο ανταγωνισμού.

Περισσότεροι Πόντοι στη διοργάνωση Dzanan Musa σε απόδοση 4.50 στη Stoiximan

Περισσότεροι Πόντοι στη διοργάνωση Jordan Loyd σε απόδοση 17.00 στη Stoiximan

 

Περισσότερες Ασίστ στη Διοργάνωση

Πολλοί οι καλοί δημιουργοί στις τέσσερις ομάδες και συνάμα υποψήφιοι για την πρωτιά στη σχετική κατηγορία. Ο Μάικ Τζέιμς βρίσκεται στο πιο ώριμο σημείο της καριέρας του αναφορικά με το διάβασμα της αντίπαλης άμυνας αλλά και την αξιολόγηση των δικών του δυνατοτήτων. Παίζει πλέον με μεγάλη έμφαση στα δυνατά του σημεία, ξέροντας τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Κυρίως όμως, παίζει για να νικήσει. Γνωρίζει ότι για να σπάσει τον κωδικό της ερυθρόλευκης άμυνας θα χρειαστεί να αναμείξει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπαίχτες του στην επίθεση της Μονακό. Όταν επενδύει σε αυτήν την κατεύθυνση, ο ίδιος είναι μάλιστα πιο επικίνδυνος.

Περισσότερες Ασίστ στη Διοργάνωση Mike James σε απόδοση 3.75 στη Stoiximan

O Thomas Walkup θα επικεντρωθεί επίσης σε αυτά που ξέρει να εκτελεί καλά. Υπήρξε ακρογωνιαίος λίθος του ερυθρόλευκου αγωνιστικού οικοδομήματος σε ολόκληρη τη σεζόν, όπου ο ίδιος έκανε εκτός των άλλων και ένα σημαντικό βήμα μπροστά αναφορικά με το παιχνίδι του. Ο Αμερικανός γκαρντ θα αναλάβει μια «επικίνδυνη αποστολή» ως συνήθως στα μετόπισθεν ενώ στην επίθεση θα είναι ένας από τους βασικούς δημιουργικούς πυλώνες για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Περισσότερες Ασίστ στη Διοργάνωση Thomas Walkup σε απόδοση 4.75 στη Stoiximan

Ποντάρισμα με μεγάλη αξία στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι αυτό που αφορά τον Ρόκας Γιοκουμπάιτις. Θα αγωνισθεί σε ένα πολύ γνώριμο περιβάλλον και θα έχει την υποστήριξη των συμπατριωτών του οι οποίοι (με τη Ζάλγκιρις εκτός) θα ήθελαν να δουν τα δικά τους παιδιά (Σάρας & Ρόκας) να κατακτούν την κορυφή. Ο 22χρονος γκαρντ έχει επικεντρωθεί περισσότερο στο δημιουργικό κομμάτι στα τελευταία ματς των Καταλανών.

Περισσότερες Ασίστ στη Διοργάνωση Rokas Jokubaitis σε απόδοση 50.00 στη Stoiximan

 

Τελική κατάταξη  (Forecast με ακριβή σειρά πρόβλεψης)

Ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί στο Κάουνας, ανεξάρτητα τι γράφεται ή λέγεται τριγύρω. Έχει το αγωνιστικό υπόβαθρο και την πνευματική συνοχή για να τελειώσει τη δουλειά, μένοντας όρθιος σε τέτοια ματς «ζωής ή θανάτου». Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ιδιαίτερο συναισθηματικό πέπλο που σκεπάζει τους αγώνες αυτούς αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα. Η αίσθηση που υπάρχει (πάντα στη βάση της λογικής των ματσαρισμάτων) είναι ότι παρά το τεράστιο μέγεθος των ισπανικών ομάδων, το πιο δύσκολο ματς για την ελληνική ομάδα θα είναι ο ημιτελικός.

Διαλέγουμε λοιπόν δύο από τα πιθανά σενάρια:

Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης-Μονακό σε απόδοση 5.70 στη Stoiximan

Μπαρτσελόνα-Μονακό-Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης σε απόδοση 12.50 στη Stoiximan

Κλείνοντας να πούμε ότι η Μπαρτσελόνα έχει μια καλή ευκαιρία να περάσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στον ημιτελικό, δεδομένων των σημαντικών απουσιών των Μαδριλένων στη γραμμή των φόργουορντ. Οι Ντεκ-Γιαμπουσελέ αποτελούν παίχτες-κλειδιά για την ομάδα του Ματέο, ειδικά όταν αυτή έχει να διαχειριστεί οριακές καταστάσεις. Οι Καταλανοί δεν ματσάρουν πολύ καλά όμως με τον Ολυμπιακό. Η εικόνα στις φετινές αναμετρήσεις των δύο ομάδων είναι ενδεικτική.

Τελική Θέση-Μπαρτσελόνα: 2Η Θέση σε απόδοση 3.50 στη Stoiximan

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog