Tώρα θέλει και μυαλό!

Ο Παναθηναϊκός αντέχει, νικάει και όσο συνεχίζει νικηφόρα, θα διατηρεί τις ελπίδες του για την πρόκριση στους «8» της Ευρωλίγκας. Για πρώτη φορά από την έναρξη της φετινής διοργάνωσης, οι πράσινοι έχουν 3 σερί νίκες και αυτό από μόνο του δείχνει πολλά. Κι ας μην, ενδεχομένως, σημαίνει κάτι στο τέλος της διαδρομής, αν το τριφύλλι δεν μπει στην οκτάδα.

Ο Ρικ Πιτίνο μετά το αρχικό διάστημα που έπρεπε να προσαρμοστεί, όχι απλά σε άλλη χώρα ή ήπειρο αλλά σε έναν άλλο… μπασκετικό πλανήτη, φαίνεται να έχει πείσει τους παίκτες του. Κι αυτό είναι το πρώτο βήμα για την καλή πορεία μιας ομάδας. Να πειστούν οι στρατιώτες ότι ο Στρατηγός δεν τους ρίχνει… κατά τύχη στη μάχη. Πως έχει πλάνο.

Ακόμη και αν η διαφορά γίνεται απλά και μόνο επειδή οι παίκτες του Παναθηναϊκού, κάνουν μεγαλύτερη προσπάθεια στην άμυνα και λειτουργούν πιο απλά στην επίθεση, σε σχέση με την εποχή Πασκουάλ, αυτά αρκούν για τη βελτίωση της εικόνας τους και τις νίκες απέναντι σε Κίμκι, Γκραν Κανάρι και Νταρουσάφακα. Για να πάρει ωστόσο διπλό στην έδρα της ΤΣΣΚΑ, χρειάζονται και άλλα πράγματα. Με κυριότερο το μυαλό.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει κόντρα στους Ρώσους να μην αφήσει την παραμικρή λεπτομέρεια του ματς στην τύχη. Οφείλει να είναι σε κάθε φάση απόλυτα συγκεντρωμένος. Να ξέρει τι θέλει και πώς θα το πάρει. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η προσγείωση μετά τα τρία νικηφόρα αποτελέσματα έχει πολλές πιθανότητες να είναι… ανώμαλη, καθώς η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη δεν αστειεύεται. Και κυρίως έχει επιπλέον κίνητρο μετά το «χαστούκι» του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, στο ντεμπούτο του κόουτς Πιτίνο.

SOKIN