Μπάγερν Μονάχου-Ολυμπιακός: Τα “βέλη” του Πίτερς

Δύο από τους κορυφαίους προπονητές της Ευρωλίγκας, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Πάμπλο Λάσο, καλούνται να κερδίσουν μια παρτίδα πόκερ στο Μόναχο, καλύπτοντας  σημαντικές απουσίες και ξεπερνώντας προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Η μονομαχία τους αναμένεται συναρπαστική. 

Eίναι ένα ματς το οποίο θα «πει» πολλά για τη συνέχεια. Ο Ολυμπιακός πρέπει να το κερδίσει για να βάλει το πόδι του στο επόμενο σκαλοπάτι μιας και ο ανταγωνισμός χτυπάει κόκκινο σε αυτό το σημείο της σεζόν. Η Μπάγερν βρίσκεται τρεις νίκες πίσω από τους ερυθρόλευκους και –όντας ένα ολοκαίνουργιο πρότζεκτ- έχει σαφώς λιγότερη πίεση να διαχειριστεί. Φαίνεται πως η ομάδα του Πάμπλο Λάσο θα παίξει ρόλο ρυθμιστή στη συνέχεια για αυτό και οι Πειραιώτες οφείλουν να περάσουν από το Μόναχο.

Οι Βαυαροί έρχονται στην αναμέτρηση από νίκη σε ένα εκπληκτικό ματς με τη Μπασκόνια. Όπως τα περισσότερα καινούργια σύνολα, παρουσιάζουν αυξομειώσεις στην απόδοση τους όντας ικανοί για το καλύτερο αλλά και για το χειρότερο. Ο κόουτς Λάσο είδε τον Λούτσιτς να επιστρέφει, ελπίζοντας ότι θα του δώσει ώθηση στο επιθετικό κομμάτι όπου η Μπάγερν αδυνατεί να ρολάρει από το ξεκίνημα της σεζόν. Πλέον o Iσπανός έχει να διαχειριστεί και αρκετούς τραυματισμούς βασικών παιχτών μιας και οι Μπόνγκα-Μπούκερ αλλά και ο Ιμπάκα εσχάτως,  αντιμετωπίζουν ο καθένας τα δικά του προβλήματα. Κάπως έτσι στοιχειοθετείται μια κατάσταση κατά την  οποία η άμυνα των Γερμανών δεν έχει την ίδια δυναμική, αλλά η ανάπτυξη τους στην επίθεση είναι καλύτερη μιας και τα σχήματα που ενεργοποιήθηκαν παράγουν καλύτερο spacing (Γκιφάι και Λούτσιτς στις θέσεις των φόργουορντ).

Ο Ολυμπιακός θα έχει μια καλή ευκαιρία στο Μόναχο. Το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα μπορεί να κρατήσει χαμηλά τον αντίπαλο εάν αμυνθεί σωστά στην περίμετρο, χαμηλώνοντας το ποσοστό των γηπεδούχων στην περιφερειακή εκτέλεση. Είναι πολύ σημαντικό να καταφέρει ο Μόουζες Ράιτ να αμυνθεί, κοντά και μακριά από το καλάθι, στον Σερζ Ιμπάκα (εφόσον αυτός τελικά είναι διαθέσιμος) o οποίος αποτελεί τον ψυχολογικό (μαζί με τον Λούτσιτς) και αγωνιστικό ηγέτη  των Βαυαρών μετρώντας φέτος 12.7 πόντους (43.6% στα τρίποντα), 6.8 ριμπάουντ και 1.4 μπλοκ στην Ευρωλίγκα.

Οι ερυθρόλευκοι περιμένουν την πίεση του αντιπάλου ψηλά, κατά την προσφιλή συνήθεια του κόουτς Λάσο. Περνώντας στο μισό γήπεδο μπορούν να χτυπήσουν στις αδυναμίες της Μπάγερν ποντάροντας στο δίδυμο Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος και Άλεκ Πίτερς. Ο πρώην γκαρντ του Γκονζάγκα θα είναι η αιχμή του δόρατος στην Pick & Roll-επίθεση ενώ ο Αμερικανός PF μπορεί να βρει πολλές εκτελέσεις από θέση, στριφογυρίζοντας το «μαχαίρι» στην πληγή των αργών περιστροφών των Βαυαρών. Είναι σημαντικό για τον Ολυμπιακό να επιδείξει υπομονή, διαβάζοντας σωστά τις περιστροφές στη γερμανική άμυνα ώστε να σουτάρει ο Πίτερς την κατάλληλη στιγμή και απέναντι στον επιθυμητό αντίπαλο.

Η ελληνική ομάδα έχει μεγαλύτερο ποιοτικό βάθος από τους Βαυαρούς όμως θα πρέπει να πιάσει υψηλά standards στην άμυνα (ειδικά στην περιφερειακή) για να επιβάλλει τον νόμο της. Αναμένουμε αρκετό small-ball και παιχνίδι υψηλής έντασης και από τις δύο πλευρές.

Bet Builder με Πόντοι Over 150.5 και Alec Peters Πόντοι 12+ σε απόδοση 2.09 στη Stoiximan

 

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

Hoopfellas.gr για το Stoiximan Blog