Stoiximan Basket League: Η καλύτερη πεντάδα της κανονικής περιόδου

Η κανονικής περίοδος στη Stoiximan Basket League τελείωσε αφήνοντας, σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά, εξαιρετική γεύση και ένα άρωμα έντονου ανταγωνισμού. Αυτοί είναι οι πέντε αθλητές που απαρτίζουν την καλύτερη πεντάδα της, κατά το Stoiximan Blog.

Η κανονική περίοδος του ελληνικού πρωταθλήματος τελείωσε λοιπόν. Σε μια πολύ ιδιαίτερη χρονιά όπου η πανδημία επηρέασε σε τεράστιο βαθμό τον αθλητισμό, είδαμε άκρως ικανοποιητικό θέαμα εντός του παρκέ και υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού. Η λίγκα μας θέλει δουλειά σε αρκετά κομμάτια, όμως αυτό δεν αναιρεί ότι αρκετές από τις ομάδες μας κρύβουν πολύ μπάσκετ μέσα τους. Δεν ήταν λίγοι οι παίχτες που ξεχώρισαν. Νέα ταλέντα και παιδιά που έχουν ήδη οικοδομήσει ένα σεβαστό status στο πρωτάθλημα. 

Πάμε λοιπόν να δούμε μαζί την καλύτερη πεντάδα της φετινής κανονικής περιόδου.

Playoffs Stoiximan Basket League με αμέτρητα στοιχήματα & ειδικές επιλογές στη Stoiximan!

Center: Γιώργος Παπαγιάννης

Σε μια σεζόν όπου ο 24χρονος γίγαντας του Παναθηναϊκού έκανε το μεγάλο βήμα σε προσωπικό επίπεδο τραβώντας επάνω του τα φώτα της δημοσιότητας στην Ευρωλίγκα, δεν θα μπορούσε να μην κυριαρχήσει στην εγχώρια λίγκα. Ο Παπαγιάννης πρακτικά δεν είχε αντίπαλο στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο συνδυασμός μεγέθους και αθλητικότητας, η ικανότητα του να βγει στην περίμετρο και να αμυνθεί σε περιφερειακούς και το παιχνίδι του επάνω από το καλάθι έδωσαν μεγάλο πλεονέκτημα στην ομάδα του Παναθηναϊκό και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Τελείωσε την κανονική περίοδο με 9.8 πόντους (64.3% στα δίποντα-80.8% στις βολές) 5.7 ριμπάουντ, 1.3 τάπες και 14.2 αξιολόγηση σε 20.3 λεπτά.

Power Forward: Κερέμ Καντέρ

Ο 26χρονος Τούρκος φόργουορντ-σέντερ ήταν ο ακρογωνιαίος λίθος στην προσπάθεια της ομάδας του Ηλία Καντζούρη να μπει στα playoffs της Stoiximan Basket League. Ο αδερφός του σταρ των Μπλέιζερς, Ενές Καντέρ, έκανε πολλά μεγάλα παιχνίδια όντας κομβικός σε κρίσιμες στιγμές για τον Κολοσσό με την ικανότητα του να σκοράρει κοντά και μακριά από το καλάθι. Ο Καντέρ βρέθηκε στις κορυφαίες θέσεις των σκόρερ και ριμπάουντερ του πρωταθλήματος, φιλοδοξώντας πλέον να εξαργυρώσει τη φετινή σεζόν με ένα καλύτερο συμβόλαιο. Είχε 17.4 πόντους (57.2% στα δίποντα-36.5% στα τρίποντα), 7.4 ριμπάουντ, 1.1 ασσίστ και 18.3 αξιολόγηση σε 29.1 λεπτά.

Small Forward: Άλφα Ντιαλό

Ο Ντιαλό αποτέλεσε έναν από τους πυλώνες του φετινού θαύματος του Λαυρίου, στο δρόμο για τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου. Ο δυναμισμός, η ενέργεια, η αθλητικότητα και το μέσα-έξω παιχνίδι του (πολύ αποτελεσματικός στα χαμηλό ποστ) ταίριαξαν άψογα με την κατεύθυνση που επέλεξε η ομάδα του κόουτς Σερέλη (χαμηλά σχήματα, ταχύτητα), δίνοντας παράλληλα έναν πληθωρικό χαρακτήρα στο αγωνιστικό της «κέλυφος». Ο Ντιαλό τελείωσε την κανονική περίοδο με 12.9 πόντους, 5.4 ριμπάουντ, 2.1 ασσίστ, 1.5 κλεψίματα και 16.0 αξιολόγηση σε 28.9 λεπτά στο παρκέ.

Shooting guard: Ιωάννης Παπαπέτρου

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς έδωσε άλλη αίγλη στο ελληνικό πρωτάθλημα παράγοντας εντυπωσιακά νούμερα (58-56-91 σε δίποντα-τρίποντα-βολές και 14.8 πόντους) και κυρίως μερικές απολαυστικές για τον θεατή φάσεις όμως αγωνίστηκε σε μόλις 10 παιχνίδια. Κάπως έτσι, τη θέση «2» στην καλύτερη πεντάδα της χρονιάς καταλαμβάνει δίκαια ο συμπαίχτης του και αρχηγός των πρασίνων, Ιωάννης Παπαπέτρου. Σε ένα πολύ πιο δημιουργικό ρόλο και με σαφώς μεγαλύτερες ευθύνες φέτος, ο «Πάπι» ανταποκρίθηκε αρκετά καλά κουβαλώντας τον Παναθηναϊκό τις στιγμές που οι πρωτοπόροι της λίγκας ζορίστηκαν, δεχόμενοι πίεση από τον αντίπαλο. Ο Παπαπέτρου ήταν ο ηγέτης του «τριφυλλιού» διατηρώντας υψηλούς δείκτες αποτελεσματικότητας στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. «Έγραψε» 12.9 πόντους (63.5% στα δίποντα-42.9% στα τρίποντα), 3.7 ριμπάουντ, 2.4 ασσίστ και 14.6 αξιολόγηση σε 22.7 λεπτά συμμετοχής.

Point Guard: Τζέριαν Γκραντ

Ο Προμηθέας έκανε την έκπληξη υπογράφοντας στα τέλη του Δεκέμβρη έναν παίχτη με σπουδαίες περγαμηνές όπως ο Τζέριαν Γκραντ και δικαιώθηκε γρήγορα για αυτήν του την επιλογή. Ο 28χρονος γκαρντ, πρώην σταρ του Notre Dame, ξεπέρασε πιθανόν και τις προσδοκίες των ίδιων των ιθυνόντων της ομάδας με την άμεση προσαρμοστικότητα του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο Γκραντ ηγήθηκε της αντεπίθεσης των Πατρινών στο δεύτερο μισό της σεζόν, όντας πολύ αποτελεσματικός στο επιθετικό κομμάτι ενώ αποτέλεσε «λίρα εκατό» όταν το σύνολο του Μάκη Γιατρά χρειάστηκε κάποιον που θα κάνει τη διαφορά στα κλειστά ματς (βλ. ΑΕΚ). Ο Αμερικανός κόμπο ήδη έχει τραβήξει το ενδιαφέρον μεγαλύτερων ευρωπαϊκών κλαμπ. Τελείωσε την κανονική περίοδο με 15.2 πόντους (54.1% στα δίποντα-46.0% στα τρίποντα), 3.5 ριμπάουντ, 6.2 ασσίστ, 1.9 κλεψίματα και 21.2 αξιολόγηση σε 33.5 λεπτά συμμετοχής.