Georgios Οι παίχτες που θα ξεζωρίσουν στο Ευρωμπάσκετ

5 ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΟ EUROBASKET 2015

Μετά από ώρες βιντεοθεραπείας στη preseason με τα φιλικά παιχνίδια των μονομάχων του ερχόμενου Ευρωμπάσκετ, είπα να εστιάσουμε σε μερικούς παίχτες που μπαίνουν στη διοργάνωση σε ..καλό φεγγάρι. Πέντε παίχτες που έχουν τις προϋποθέσεις βάσει του performance τους τον τελευταίο μήνα, να κάνουν ένα καλό προσωπικά τουρνουά. Πάμε να τους δούμε..

Nemanja Nedovic EuroBasket 2013 mix

Nemanja Nedovic EuroBasket 2013

Nemanja Nedovic (24-1.91μ.): O καινούργιος Off-guard της Ουνικάχα έχει μπει πολύ δυνατά στη preseason αποτελώντας ίσως τη πιο σταθερή λύση στο σκοράρισμα για τους Σέρβους. Πολύ καλά νέα για τον κόουτς Τζόρτζεβιτς μιας και ο φτεροπόδαρος γκαρντ με το εκπληκτικό επιτόπιο άλμα έρχεται από μια μάλλον «χλιαρή» σεζόν με τη Βαλένθια στην επιστροφή του στην Ευρώπη μετά την περιπέτεια με τους Ουόριορς. Ο Νέντοβιτς κινήθηκε σταθερά σε διψήφια νούμερα πόντων στα ματς προετοιμασίας και αποτελεί σημαντικό όπλο για τους Σέρβους στη transition offense και στην επίθεση από την αδύναμη πλευρά έχοντας βελτιώσει τη συμπεριφορά του επιτιθέμενος στα close outs.

Kaspars Berzins (30-2.11μ.): O «πύργος» των Λετονών είναι σε εξαιρετική κατάσταση και αποτελεί το σημείο αναφοράς της ομάδας στο επιθετικό κομμάτι. Με αυτόν στο παρκέ το σύνολο του Μπάγκατσκις ανεβαίνει κατακόρυφα. Ο Μπέρζινς έκανε σούπερ χρονιά στη VTB με τη Κρίλια και υπέγραψε συμβόλαιο με τη Νίζνι απέναντι στην οποία έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι τέλη Μαρτίου. Mέσα-έξω παιχνίδι, τελειώματα στον αιφνιδιασμό από τον κεντρικό διάδρομο, καλή αμυντική συμπεριφορά ψηλά στις βοήθειες. Πολύ καλός και ο Ντάιριους Μπέρτανς που εκτός από το κομμάτι της εκτέλεσης έχει επωμιστεί μεγάλο μέρος στον τομέα της δημιουργίας. Keep an eye on..

Georgios Printezis (30-2.04μ.) : O Πρίντεζης και το προσωπικό του στυλ είναι ταμάμ για το μπάσκετ της Ευρωλίγκας όμως δε θα έλεγα ότι αποτελεί ακριβώς perfect fit για το αντίστοιχο των τουρνουά της FIBA όπου θα βρεί συχνά πιο δυνατούς και μεγαλόσωμους αντιπάλους απέναντι του. Και όμως, σε αυτό που θέλει να παίξει η Εθνική μας ομάδα το παιχνίδι του απορροφάται άψογα. Είτε μιλάμε για το footwork του στις «απλωμένες» άμυνες, είτε για την εκτέλεση του στο τρανζίσιον από τη τελική γραμμή ή με τα early posts που χρησιμοποιούμε ή το πληθωρικό post/face up του στο μισό γήπεδο. Σε μια ισορροπημένη επίθεση ο Συριανός φόργουορντ παράγει αθόρυβα και με καλά ποσοστά. Αν καταφέρει να ακουμπήσει (ή φυσικά να ξεπεράσει) το 30% και στις καλές ματιές που θα του δώσουν οι άμυνες στο τρίποντο, το spacing της ομάδας μας θα βελτιωθεί σημαντικά.

SAM VAN ROSSOM

O Sam Van Rossom

Sam Van Rossom (29-1.88μ.): Από τα χέρια του πόιντ της Βαλένθια περνάει όλο το παιχνίδι του Βελγίου. Ο Βαν Ρόσομ, καθαρά Euroleague-material, έκανε μια εξαιρετική χρονιά με τη Βαλένθια φέτος  ανταποκρινόμενος πολύ καλά σε βασικό ρόλο με εκτελεστικές και οργανωτικές αρμοδιότητες σε υψηλό επίπεδο (σούταρε σχεδόν 48% από το τρίποντο στην ACB). Στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του είναι αυτός που «θα βάλει τους υπόλοιπους να παίξουν». Είναι υπεύθυνος για την ανάμειξη των συμπαικτών του στην επίθεση του κόουτς Casteels  (μια και οι Tabu-Serron που παίζουν δίπλα του κοιτούν περισσότερο καλάθι) και στη preseason τα κατάφερε περίφημα. Βρίσκεται στο ωριμότερο σημείο της καριέρας του.

Dennis Schroeder (22-1.84μ.): O PG της εθνικής ομάδας της Γερμανίας έχει πάρει πάνω του μεγάλο μέρος της πίεσης των αμυνών από τον Νοβίτσκι, όχι τυχαία μιας και μιλάμε για έναν γκαρντ που μπορεί να σπάσει τον αντίπαλο στα δύο με τη ταχύτητα του. Το τεράστιο άνοιγμα χεριών του τον βοηθά να αγωνίζεται στο παρκέ ως αρκετά ψηλότερος από ότι πραγματικά είναι. Οι Γερμανοί είναι πολύ καλύτερη ομάδα όταν ο πόιντ των Χοκς αρχίζει και δημιουργεί παράλληλα για τους συμπαίκτες του με την ομάδα να κεφαλαιοποιεί τα ρήγματα που προέρχονται στις άμυνες από το aggressiveness στο παιχνίδι του καθώς και το court vision του.

Δημήτρης Κατσιώνης

 

Leave a Reply