DIMITAR BERBATOV

10 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ

Είναι πλέον επίσημο, ο μεγάλος Βούλγαρος αστέρας με παρουσία σε Μπάγερ Λεβερκούζεν, Τότεναμ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Φούλαμ και Μονακό είναι πλέον κάτοικος Τούμπας.

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ γεννήθηκε στις 30 Ιανουαρίου στο Μπλαγκόεβγκραντ, με τους γονείς του να είναι αμφότεροι αθλητές.   Με παρουσία σε Γερμανία, Αγγλία αλλά και Γαλλία έχει κάταφέρει πάντοτε να κάνει αισθητή την παρουσία του σκοράροντας συνεχόμενα γκόλ.  Ας δούμε όμως τι είναι αυτό που τον κάνει τόσο ξεχωριστό;

  • Ξέρει να ντριπλάρει 

Περιμένεις να αρχίσει το παιχνίδι και βαριέσαι;  Κάνε οτι κάνει και ο κύριος “Μπέρμπα”

  • Θεωρείται ήρωας στην Μάντσεστερ Γ. 

Στις 19 Σεπτεμβρίου 2010 σκόραρε και τα τρία τέρμα της Γιουνάιτεντ στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Λίβερπουλ (3-2). Το ένα μάλιστα γκολ του, αυτό που σημείωσε με εντυπωσιακό “ψαλίδι” κόντρα στον Ρέινα, ήταν υποψήφιο για “Goal of the Season” ενώ έγινε ο πρώτος παίκτης μετά από 64 ολόκληρα χρόνια που σημείωνε χατ-τρικ κόντρα στην μεγαλύτερη αντίπαλο των “κόκκινων διαβόλων” στο Νησί.

 

dimitar berbatov goal manchester united liverpool 3-2

 

 

  • Έχει και καλό κοντρόλ… 

dimitar berbatov

 

 

  • Στιλ

Νομίζουμε με διαφορά ο Μπερμάτοφ είναι ένας παίκτης για τον οποίο το στιλ του εντός του γηπέδου ταιριάζει απόλυτα με το στιλ που έχει εκτός γηπέδου. “Φινετσάτος” είναι το λιγότερο που μπορούμε να πούμε. ..

photo courtesy by balls.ie

photo courtesy by balls.ie

 

  • Είπαμε ότι έχει και καλό κοντρόλ; Είπαμε ε;….

berbatov

 

  • 5 goal σε ένα ματς 

Τον Νοέμβριο του 2010  σκόραρε πέντε γκολ κόντρα στη Μπλάκμπερν σε ματς για την Premier League, κάτι που το έχουν πετύχει μόνο άλλοι τρεις παίκτες: οι Άλαν Σίρερ, Άντι Κόουλ και Τζερμέιν Ντεφόου στην Premier League.

 

 

  • Άλαν Σίρερ

Ένας από τους μεγαλύτερους ήρωες του ήτανε ο Άλαν Σίρερ. Η μητέρα του Μπερμπάτοφ είχε αποκαλύψει το όνειρο του γιού της να παίξει για τη Νιούκαστλ ελέω Σίρερ αλλά και το γεγονός ότι από τον θαυμασμό του προς αυτόν κοιμόταν για μία περίοδο φορώντας τη φανέλα των “καρακάξων”.

photo by thesun.co.uk

 

 

  • Είναι αλτρουιστής 

 

Αυτή την στιγμή ο Βούλγαρος επιθετικός είναι το 4ο φαβορί για πρώτος σκόρερ στην SuperLeague. Όλα όμως μπορούν να αλλάξουν μετά το πρώτο του παιχνίδι  λαμβάνοντας υπόψη όσα μας έχει δείξει τα τελευταία χρόνια.

2 Comments

  1. hiaxwyccr jnyne nelxurb bcdi nqwucgkwkaelmxi

Leave a Reply