stoixima basket NBA

10 ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΝΒΑ..

Ο Hoopfellas μιλάει για το φετινό NBA που ξεκίνησε και 10 ομάδες που αξίζουν την προσοχή σας. Κάντε κλικ για να διαβάσετε περισσότερα.

Το πρωτάθλημα του ΝΒΑ μετράει ήδη μερικές ημέρες μετά το ξεκίνημα της σεζόν 2015-16 η οποία αναμένεται καυτή. Ο ανταγωνισμός έχει ανέβει τόσο σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο και τα ερεθίσματα που δίνει η λίγκα στον απλό θεατή είναι εκατοντάδες. Ειδικά σε επίπεδο οργανισμών, πολύ από αυτούς δούλεψαν σημαντικά στην Off-seasson ώστε να παρουσιάσουν το καλύτερο δυνατό προϊόν για τον πελάτη τους. Άλλωστε στην Αμερικανική λίγκα το παιχνίδι παίζεται σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο. Είτε θα βρίσκεσαι στους διεκδικητές του τίτλου είτε σε αυτούς που κάνουν το απαραίτητο rebuilding για να διεκδικήσουν σύντομα. Η στασιμότητα και η λεγόμενη “χρυσή μετριότητα” είναι το χειρότερο σημείο που μπορεί να βρεθεί μια ομάδα και αυτό ο μέσος φίλαθλος-πελάτης το “μυρίζεται”. Πάμε να δούμε 10 ομάδες στις οποίες για διαφορετικούς λόγους πραγματικά αξίζει να εστιάσουμε τη φετινή χρονιά. Κάποιες γιατί έχουν τις προδιαγραφές να πείσουν τον πελάτη και να αποτελέσουν ωραίες ιστορίες μέσα στη σεζόν και άλλες γιατί οι αποφάσεις τους είναι τουλάχιστον συζητήσιμες και σύντομα πιθανόν θα χρειαστεί να αλλάξουν κατεύθυνση..

Ντιτρόιτ Πίστονς: Ο Βαν Γκάντι έφερε την ομάδα στο σημείο που ήθελε χτίζοντας ένα ρόστερ πάνω στη βάση της ομάδας του 2009 στο Ορλάντο όπου και έφτασε μέχρι τους τελικούς και το γνωστό 1 in- 4 out πλάνο του. Σε ρόλο Ντουάϊτ Χάουαρντ ο Αντρέ Ντράμοντ ο οποίος θα έχει γύρω του φόργουορντς όπως ο Μάρκους Μόρις, ο Ιλιασόβα και ο (εξαιρετικός) ρούκι Στάνλεϊ Τζόνσον. Αυτοί οι νεανικοί και πιο Floor Spacing Πίστονς μπορεί να μην έχουν πολύ περισσότερο ταλέντο από τη περυσινή version όμως είναι πολύ πιο λειτουργικό σύνολο και μπορούν να αναρριχηθούν ψηλότερα από ότι πολλοί περιμένουν στην Ανατολή.

Οκλαχόμα Θάντερ: Ψοφάω για Μπίλι Ντόνοβαν.. Ο γκουρού του “κερδίζω τη πατρίδα χωρίς ναέχω τα καλύτερα χαρτιά” σε επίπεδο NCAA επιχειρεί τη μετάβαση στο ΝΒΑ και σε έναν πολύ ιδιαίτερο οργανισμό που πρέπει να κερδίσει εδώ και τώρα. Μπορεί ο θρυλικός κόουτς των Gators να διαχειριστεί ένα σύνολο με δύο τοπ-αστέρια και να φθάσει την ομάδα στη κορυφή; Αυτή η Θάντερ είναι τεράστια πρόκληση για τον κόουτς Ντόνοβαν αλλά αλήθεια, αποτελεί και ιδανικό περιβάλλον για αυτόν σε αυτό το επίπεδο;

Mαϊάμι Χιτ: Με τον Ράιλι δε μπορώ να είμαι πλήρως αντικειμενικός γιατί του τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία. Τον θεωρώ ως μια εκ των μεγαλυτέρων (ίσως και τη μεγαλύτερη) προσωπικοτήτων που ανέδειξε ο οργανισμός του ΝΒΑ.. Όμως φέτος ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί. Αυτό το σύνολο που έχει δημιουργήσει στον παράδεισο του Μαϊάμι είναι ίσως η μόνη ομάδα που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πρόβλημα την ώρα της κρίσης (post season) για τους Καβς στην Ανατολή. Με τους Ντράγκιτς, Ουάητσαϊντ, Ντενγκ και τον ρούκι (πολύ καλό) Ουίνσλοου δίπλα στους Ουέηντ, Μπος η Χιτ μπορεί να κοιτάζει ψηλά όμως ο βαθμός συνοχής του συνόλου είναι χαμηλός (αυτοί οι παίχτες θέλουν χρόνο και παιχνίδια “μαζί”) και οι ισορροπίες λεπτές μιλώντας για αθλητές με ροπή στους τραυματισμούς. Μεγάλος “τζόγος”..

San Antonio Spurs: Αυτή η ομάδα δε θα μπει στη σεζόν σαρώνοντας όπως περιμένουν πολλοί αλλά μπορεί να είναι φονική την άνοιξη όταν και θα έχει απορροφήσει πλήρως τον Όλντριντζ. Κομβικός παράγοντας η απόδοση των γκαρντς και ιδιαίτερα του Πάρκερ. Σε μια ομάδα των Σπερς που διαθέτει 2 από τους 10-12 καλύτερους παίχτες της λίγκας σήμερα (Λέοναρντ-Όλντριντζ), ο Γάλλος PG παραμένει το βαρόμετρο.

Chicago Bulls: Ο κόουτς Χόιμπεργκ φέρνει στο Σικάγο ένα διαφορετικό μπάσκετ, άγνωστο στο DNA του μέσου Bulls Fan. Γρήγορο παιχνίδι, έμφαση στη Pace & Space επίθεση του, καλά δουλεμένη κυκλοφορία της μπάλας σε αντίθεση με το παραδοσιακό “κλασσικό ανατολικό” και βασισμένο στην άμυνα μπάσκετ των Μπούλς. Μπορεί το Σικάγο με αυτό το πρόσωπο να πατήσει κορυφή στην Ανατολή;

Utah Jazz: Γουστάρω τον κόουτς Σνάιντερ (πρώην ασσίσταντ του Μεσίνα στη Μόσχα) γιατί έχει πειθώ και προσωπικότητα μεταδίδοντας αυτό που θέλει στους παίχτες του. Πέρυσι του πήρε αρκετούς μήνες όμως στο δεύτερο σχεδόν μισό της σεζόν η Τζαζ ήταν η καλύτερη αμυντική ομάδα της λίγκας. Φέτος διαθέτουν έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο πυρήνα νέων παιχτών και με τον Γκομπέρτ στο κέντρο της ρακέτας μπορούν να αισιοδοξούν ότι θα επαναλάβουν την επίδοση με την οποία τελείωσαν τη χρονιά πέρυσι.

Golden State Warriors: Ότι και να σας πούνε τριγύρω μη τους ακούτε.. Οι Ουόριορς παραμένουν η καλύτερη ομάδα στη λίγκα σήμερα. Αυτό για το οποίο διατηρώ αμφιβολίες είναι το πόσο ανθεκτικοί συναισθηματικά θα είναι μέσα στη σεζόν. Μη ξεχνάτε, το πραγματικά δύσκολο κομμάτι δεν είναι να ανέβεις αλλά να παραμείνεις στη κορυφή..

Boston Celtics: Ναι είμαι fan του Μπραντ Στίβενς, τον θεωρώ “ακαδημαϊκό” του μπάσκετ. Ο τρόπος που έχει δομήσει μια συμμετοχική, πλήρως δημοκρατική επίθεση στη Βοστόνη είναι αριστουργηματικός. Αλλά.. Μήπως κύριε Έηντζ στη λίγκα των σταρς η ομάδα πρέπει να προτιμήσει να έχει έναν αντί για 10-12 καλούς παίχτες..; Είναι ένα καλό ερώτημα. In Brad we trust μεν αλλά..

Sacramento Kings: Ο Τζορτζ Καρλ έχει προσθέσει πολύ ταλέντο αλλά και μπόλικο μπαρούτι στα αποδυτήρια του Σακραμέντο. Σκεφτείτε απλά τον συνδυασμό Rondo-Cousins.. Ειλικρινά έχω υποψίες ότι η ταινία “San Andreas” για το ρήγμα του Αγίου Ανδρέα και τις φυσικές καταστροφές που προκάλεσε μπορεί να γράφτηκε για αυτή την ομάδα..

Cleveland Cavaliers: Ο Λεμπρόν έχει πέσει πάνω στον Λοβ (μέχρι και “πρώτη επιλογή της επίθεσης μας” τον αποκάλεσε) γνωρίζοντας ότι θα αποτελέσει κομβικό παίχτη στη πορεία της ομάδας τα επόμενα χρόνια. Το τελευταίο που θα ήθελαν οι Καβς να δουν είναι έναν επαναπαυμένο σταρ με λογική δημοσίου υπαλλήλου.. Το Κλίβελαντ είναι το φαβορί στην Ανατολή και αρκετά έμπειρο επίσης να πατήσει γκάζι όταν πρέπει για να καθαρίσει το πλεονέκτημα. Μονόδρομος η συμμετοχή στους τελικούς της λίγκας και πάλι..

Καλή μας χρονιά..