Οι Μπακς υποφέρουν και ψάχνουν τρόπο να συνέλθουν

Το Μιλγουόκι είναι σε βέρτιγκο, όμως για τον κόσμο που το πιστεύει ακόμα, δημιουργεί ευκαιρίες για στοίχημα.

Όταν το καλοκαίρι του 2023 ο Ντέιμιαν Λίλαρντ άφηνε το Όρεγκον και τα δάση του, βγάζοντας μετά από 11 σερί χρόνια τη φανέλα των Πόρτλαντ Μπλέιζερς είχε ήδη γίνει μια μεγάλη έκπληξη. 

Σαρξ εκ της σαρκός της Καλιφόρνια, την οποία απαρνήθηκε μόνο ως επαγγελματίας παίκτης του ΝΒΑ, ο 33χρονος All Star αποφάσισε να πάει στους Μιλγουόκι Μπακς, που συνιστούν επιλογή «μεγάλης αγοράς» λόγω του σαρωτικού εκτοπίσματος του Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Η συμπόρευση αυτή, σε ένα franchise που πρακτικά δεν είχε χάσει, με όρους συναλλαγής, κάτι από την αξία του, θα έβαζε τους Μπακς στο κάδρο ως ένα από τα δύο κυρίαρχα φαβορί για το πρωτάθλημα. Αυτό το στοιχείο ήταν ορατό και στις επιλογές που αφορούσαν στο στοίχημα. 

Το Μιλγουόκι είχε μια από τις μικρότερες αποδόσεις για κατάκτηση τίτλου και κατ’ αντιστοιχία ο Αντετοκούνμπο μία από τις μικρότερες για τον τίτλο του MVP. 

Με 5 ήττες στα 10 τελευταία παιχνίδια όμως, οι Μπακς δεν εκπέμπουν αγωνιστική υγεία. Μπορεί να παραμένουν 2οι στην Ανατολή, πίσω από την ακλόνητη Βοστώνη, ωστόσο ο αέρας τους μέσα στο παρκέ δεν είναι ούτε δροσερός, ούτε φρέσκος. Κοινώς, για την ώρα τουλάχιστον, δεν πείθουν αγωνιστικά. 

Η απόδοσή τους για κατάκτηση του τροπαίου στο μακροχρόνιο στοίχημα, βρίσκεται στο 6.00 στη Stoiximan, μετά την 4η τους ήττα σε 5 αγώνες. 

Οι αποδόσεις στο μακροχρόνιο στοίχημα στο ΝΒΑ 

Σημαντική άνοδος στις αποδόσεις υπάρχει στις άλλες υποψηφιότητες. Ο Γιάννης βρίσκεται στο 17.00 για την κατάκτηση του βραβείου MVP και στο 50.00 για το βραβείο του καλύτερου αμυντικού, ενώ ο Έιντριαν Γκρίφιν είναι στο 100.00 στην αγορά για το βραβείο του καλύτερου coach της χρονιάς.

Οι δις πρωταθλητές έχουν μια σπουδαία επίθεση, τη 2η όλου του ΝΒΑ, αλλά δίπλα σε αυτή την επίδοση έχουν μία ασθμαίνουσα άμυνα, την 24η της λίγκας. Αυτό για την ώρα είναι και το στοιχείο που τους λερώνει τη φετινή ταυτότητα. 

Η απώλεια του Τζρου Χόλιντεϊ, θα αποτελεί σταθερά την εύκολη εξήγηση στο ερώτημα «τις πταίει», αφού η φυγή του άφησε μεγάλες εκκρεμότητες στο all around παιχνίδι της θέσης 1, που είναι αδύνατο να καλυφθούν μόνο από το Λίλαρντ, στα σκέλη που δεν αφορούν το σκοράρισμα. 

Ο Κρις Μίντλτον, με λιγότερους από 15 πόντους σε μέσο όρο, δεν προσεγγίζει το βεληνεκές ενός παίκτη με δύο συμμετοχές σε All Star Game και, κυρίως, το βεληνεκές ενός παίκτη με συμβόλαιο κοντά στα 100.000.000$ για τρία χρόνια. 

Έτσι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, συνεχίζει να αποτελεί φάρο για την ομάδα, σε πόντους, ριμπάουντ, κλεψίματα και ευρύτερη ηγεσία. Σίγουρα, δεν φορτώνεται όλο το μερίδιο, της πάντα έτοιμης να εμφανιστεί, κριτικής αφού ο Λίλαρντ δεν έχει ακόμα το απαιτούμενο επίπεδο για μια ομάδα που κυνηγάει το πρωτάθλημα. 

Στο κομμάτι του προπονητή, το κεφάλαιο Μπουντενχόλζερ θα είχε κλείσει ήδη από το 2021, χωρίς το τότε έπος των Playoffs. Έκλεισε δύο χρόνια μετά και ο Έιντριαν Γκρίφιν, πρώην βοηθός του Νικ Νερς στο Τορόντο, ανέλαβε την ομάδα, ως ένας ακόμα μεταξύ του κύματος των rookie coaches που σαρώνει τα τελευταία χρόνια το ΝΒΑ. 

Χώρος ακόμα υπάρχει. Μην ξεχνάμε πως και το 2021, οι Μπακς δεν ήταν το απόλυτο φόβητρο για τον ανταγωνισμό. Συνυπολογίζοντας τις κινήσεις που μπορούν να γίνουν στην trade deadline για να συμμαζευτεί το αμυντικό έλλειμμα, καλό θα είναι να μην ξεγράφουμε μια ομάδα που ακόμα έχει πολλά να δώσει. Ακόμα κι αν η προσθήκη του Λίλαρντ αποδειχθεί ότι δεν έδωσε αυτά που η ομάδα θα ήθελε.

Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές